Iso Roobertinkadun remontti on valmis – nyt on juhlan paikka

Helsingin vanhin kävelykatu on valmistunut remontista.

Helsingin Punavuoressa sijaitsevan Iso Roobertinkadun remontti on saatu päätökseen. Katu otetaan käyttöön kävelykadun asukkaiden ja toimijoiden kesken. Tammikuun 13. päivä vietettävissä avajaisissa voit esimerkiksi piipahtaa galleriassa, herkutella ravintolassa tai kuunnella keikkoja baareissa.

Avajaisissa nähdään Tero Annanollin yhteisötaideteos "Tyynen peitto". Aurinkoenergialla toteutettu valoteos on värikäs, virkatuista ja solmituista palasista koottu kudelma, jonka pyöreät palaset on aseteltu väriympyrän sävyjen mukaiseen järjestykseen. Materiaaleina on käytetty kierrätyskankaista leikattua kudetta ja mm. vanhoja sähköjohtoja. Kaupunkilaiset ovat valmistaneet palasia Punavuoriseuran järjestämissä yleisötapahtumissa.

Yhteisen kaupunkitilan, ilon ja yhteisöllisyyden juhlakomitea Sun Roba on avajaisissa mukana. Sun Roban aktiivit ovat tuoneet monet kerrat perheet, ystävät, naapurit, kadun toimijat ja vierailijat yhteen järjestämällä ikimuistoisia festivaaleja Helsingin vanhimmalla kävelykadulla. Myös Punavuoriseuran aktiivit osallistuvat avajaisten toteutukseen monivuotisella kokemuksellaan.

Iso Roobertinkatu on myös Ilmastokatu. Avajaisissa selviää miten kävelykadulla leikataan yhteisvoimin energiankulutusta ja vähennetään ympäristöpäästöjä.

“Ilmastokatu Iso Roba on ihan konkreettisesti sikäli, että se oli ensimmäinen katu, jonka peruskorjauksen kilpailutuksessa kokeiltiin ympäristökriteereitä. Ne vastasivat 15 % kokonaistaloudellisuun arvioinnista. Sisälsi mm. materiaalivalinnat, käytetyn kaluston päästöt, kuljetusten hiilijalanjäljen jne. Ei päästy ihan maaliin asti vielä tuolloin mutta uljas kokeilu, jollaisia tulee toivottavasti (ehkä on jo tullutkin?) lisää”, kirjoittaa Antti Möller Lisää kaupunkia Helsinkiin Facebook-ryhmässä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi