Jazzia, cocktaileja ja pizzaa Pjazzan kesäterassilla

Helsingin keskustassa sijaitseva italialaisravintola tarjoaa tunnelmallisen kesäterassin jazzista pitäville.

Helsingin sykkeestä löytyy lähes jokaisen terassimakuun jotakin. Jos sattuu pitämään jazz-musiikin tuomista villeistä rytmeistä tai aidoista italialaisista purtavista, suosittelemme tsekkaamaan ravintola Pjazzan kesäterassin. Yrjönkadulla sijaitsevan Pjazzan terassi on piilotettu sisäpihalle, johon ei ohi menevän liikenteen aiheuttama hektisyyden tunne pääse iskemään.

Tyylikkään italialaisen live-jazzklubin musiikkia ja ruokaa pääsee nauttimaan kesäterassillakin. Terassilla pidetään jameja kesän aikana, joista osaa johtaa jazz-pianisti Antti Lähdesmäki. Sisäpihan oikeasta laidasta nousevat kiviportaat, jotka toimivat lavana esiintyjille ja tiskijukille. Sateensuojaa tuovat pöydissä seisovat isot aurinkovarjot, ja asiakkaiden mukavuudenhalusta huolehditaan lämmittimillä ja huovilla.

Terassi on parhaimmillaan päiväsaikaan kello 11-17, jolloin aurinko tavoittaa alueen. Terassilla on oma baari, jossa baarimikko loihtii drinkkejä jokaisen makuun. Tiskiltä saa nautittavaksi raikkaita kesäisiä coctaileja kuten esimerkiksi New York Mulea, jossa sitruunalla maustettua väkevää sekoitetaan inkivääriolueeseen. Valikoimasta löytyy toki tuttuja klassikkodrinkkejäkin - esimerkiksi Mojito, Margarita ja Bloody Mary. Lisäksi valikoima kattaa sisällään laajan viinivalikoiman sekä bisseä ja siideriä. Ruokamenu tarjoilee perinteisiä italialaisia antipasteja, secondeja sekä tietysti pastaa ja pizzaa.

Sisätilatkaan eivät terassille kalpene, sillä tämä italialaisravintola huokuu tyyliteltyä sisustusta. Pjazza muodostuu kodikkaasti muutamasta eri huoneesta, joiden seiniä koristavat lukuisat viini- ja viskipullot.

Cocktailbaarin seinään on upotettu jazzperinteisiin vankasti kuuluva saksofoni. Ison ruokailualueen kärkipaikalla on lava, jossa usein ruokailevia asiakkaita viihdyttää livebändi. Seuraavat kesäterassin Jam Session -illat ovat torstaina 30. kesäkuuta kello 18 alkaen.

Ravintola Pjazza, Yrjönkatu 18 B, Helsinki. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi