Juhlayön niksit

Aamu ilman darraa? Taksi ilman jonotusta? Menojuomista meikkeihin ja alusvaatteista jatkoihin.

Sukkahousu repeää?
Varaudu jo etukäteen sukkahousun repeämiseen. Kun sukkahousut ovat mahdollisimman ihonväriset, eli vain tasoittavat ihonväriä, ei repeymä tai lankajuoksu juuri näy. Asiantuntijat suosittelevat 15 denierin Falke-sukkahousuja ja Voguen Sideria-sukkia, joissa sekä pohja että kanta on vahvistettu. Oikea sävy valitaan pistämällä käden selkämys testisukkaan. Wolfordit kestävät hyvin, koska sukat ovat päällystettyä lycraa. Sukat ovat kuitenkin yleensä niin paksut, että ne näkyvät selkeästi. Sukkapaon saa tietenkin pysäytettyä värittömällä kynsilakalla.
Falken, Voguen ja Wolfordin sukkia myydään mm. Stockmannilla. Falken sukat 8,50 euroa ja Voguen sukat 8,30 euroa.

Tukka hyvin, kaikki hyvin?
Kun tukka on vielä kostea, siihen kannattaa levittää geelispraytä tyvestä latvaan, kunnolla nimenomaan tyveen. Asiantuntijat suosittelevat hinnakasta, mutta hyvää Lanzan spraytä. Geelispray on parempi kuin muotoiluvaahto, koska se antaa tukevamman pidon. Jos muotoilutuotteita pistetään vain latvaan, hiukset litistyvät nopeasti. Hiukset kannattaa föönata pesun jälkeen pää alaspäin ja tupeerata tavallisella piikkikammalla tyvestä latvaan. Tukka harjataan auki niistä kohdista, joihin ei haluta niin paljon ilmavuutta. Kun tukka on muodossaan, siihen suihkutetaan lisää geelispraytä. Tällöin hiukset eivät kärsi kosteudesta.

Vetoketju aukeaa?
Jos saappaan tai housun vetoketju ei meinaa pysyä kiinni, siihen kannattaa sivellä väritöntä kynsilakkaa. Kynsilakka kovettaa vetoketjun paikalleen ainakin illaksi. Lakka lähtee pois lakanpoistoaineella.

Tumma solmio?
Illan tuoksinassa paidalle tai solmiolle usein tipahtaa jotain. Ja yleensä läiskä osuu paidan suojana olevaan solmioon. Kun solmio on tumma, läiskä näkyy mahdollisimman vähän.

Eikö sota-maalaus pysy?
Haluatko, että meikkisi kestää kuin elokuvissa ikään? Joe Blascon tuotteet on tehty teatteria ja elokuvia varten. Ne kestävät melkein ”saunan”. Jos et halua pistää uusiksi koko meikkikaappiasi, osta vain puuteri ja meikkivoide. Hyvä pohja takaa, että meikkisi pysyy. Puuteri kiinnittää muunkin meikin: luomiväri pysyy paremmin. Meikki tosin alkaa kiiltää helposti, joten puuteria on muistettava lisätä. Myös Givenchyn lift comfort -sarjassa on pigmenttiä runsaasti.
Joe Blascoa myy mm. Stockmann.

Hyvännäköisenä puolialasti?
Tavaratalon alusasuosastolta kerrotaan, että ranskalaiset Chantelle-merkkiset liivit sopivat lähes kaikille. Vähän topattuja ja nostavia liivejä valmistetaan e-kuppiin asti. Suomalaiseen ihoon sopii erityisesti vaaleansininen. Jos on ylikiloja, kannattaa välttää stringejä. Tavalliset tait imartelevat varmimmin. Ne myös saavat jalat näyttämään pidemmiltä.

Pitkittäis-raidoitus hoikentaa
Mitä pidemmältä näytät, sen hoikemmalta näytät. Senttejä tulee lisää yksivärisellä kokonaisuudella, sukatkin voivat olla samaa väriä kuin kengät. Osta puku, jossa on pitkittäisleikkaukset.

Punaviini, joka ei tahraa?
Mitä enemmän tanniineja punaviini sisältää, sen pahemmat tahrat se aiheuttaa, kerrotaan OMO Infosta. Hyvät ranskalaiset ja italialaiset viinit sisältävät yleensä reilusti tanniinia. Merlot-rypäleestä tehdyissä viineissä on yleensä vähän tanniinia.

Kun vettä kaatuu
Jos kaadat vesilasin päällesi, niin muista wc:n monikäyttöinen käsikuivattaja.

Revennyt vaate?
Ihoteippirulla on bailaajan jeesusteippi. Sitä voi käyttää revenneen vaatteen korjaamiseen. Ota vaate pois, käännä se nurin päin, liitä repeämiskohta yhteen ja paina teippi päälle. Ihoteippiä voi laittaa myös hiertymiin.

Jotain muuta kuin glögiä?
Pikkujoulukauden ainainen glögituska helpottuu kahviboolilla. Sling Inin isännän Jasu Piaseckin mukaan kahvin sekaan voi kaataa esimerkiksi kahvi- tai kaakaolikööriä, Triple Secia tai vaniljalikööriä. Sekoitussuhde: yksi osa alkoholia, kuusi osaa kahvia.

Helppo juomapeli?
Pelejä on monia, mutta yksi petollisimmista on seuraava:
Pelaajat luettelevat numeroita vuorotellen yhdestä eteenpäin. Kriittiset kohdat ovat luvut, joissa esiintyy seitsemän, jotka ovat seitsemällä jaollisia (esimerkiksi 21, 35) tai jotka pitävät sisällään kaksi samaa numeroa (esimerkiksi 11, 114, 292). Kun tällainen luku osuu kohdalle, tulee sanoa pullo. Tämän jälkeen kiertosuuntaa vaihdetaan, eli edellinen pelaaja jatkaa taas numerosarjaa eteenpäin. Jos pelaaja ei muista vaihtaa suuntaa tai unohtaa sanoa pullo, hän joutuu juomaan ennalta määrätyn rangaistuksen. Ja peli alkaa taas alusta. Huom! Loppuillasta kannattaa varoa väliä 55-57.

Ei krapulaa?
Kirkkaista ja vähän sokeria sisältävistä viinoista tulee vähiten krapulaan. Vesilasi kannattaa pitää aina vieressä, sillä krapulaan vaikuttaa alkoholin kanssa juotu alkoholittoman nesteen määrä. Vähiten sokeria sisältävä drinkki on kossuvichy.
Jo iskeneen krapulan voi taltuttaa tv-kokki Keith Floydin kirjoittaman Floyd on hangover -kirjan avulla. Opuksessa kerrotaan kaikkien maanosien parhaat darranparannuskonstit. Floyd esimerkiksi opastaa laittamaan sängyn viereen vähintään kolme kuorittua appelsiinia, joita pitää hotkia aina, kun herää yöllä pahanolon tunteeseen.

Hyvää ja kylmää boolia?
Boolin valmistus kannattaa aloittaa jo pari päivää ennen juhlia pakastamalla mehutölkissä boolin tärkein ainesosa – suuri jääpala. Pienet jääpalat sulavat nopeasti ja vetistävät boolin. Suuri jääpala pitää nesteen kylmänä, eikä sula niin nopeasti. Sling Inin Jasu Piaseckin mukaan perinteiseen kossu-valkoviini-sprite-booliin kannattaa lorauttaa makusiirappia tai sitrushedelmälikööriä antamaan makua. Boolin voi myös pidentää jääteellä tai alkoholittomalla siiderillä. Jos boolista tulee liian makea, jatka vichyllä. Sekoitussuhde: yksi osa alkoholia, kuusi osaa mikseriä.

Nopeaa palvelua tiskillä?
Tiedetään, että jotkut naiset käyttävät avonaista paitaa ja maksavat rintaliiveissä säilyttämillään seteleillä. Varmin tapa saada hyvää palvelua on kuitenkin antaa kunnon tippi baarimikolle. Voit myös nostaa baarimikon “jalustalle” tekemällä spesifisen tilauksen: “Sanopa ammattilaisena hyvä viski, jossa maistuu savu.”

Mitä mukaan narikasta?
Jätä käsilaukku narikkaan. Pidä mukanasi vain pankkikortti tai käteistä sekä narikkalappua. Tällöin ei kadonnutta käsilaukkua tarvitse itkeä loppuillasta. Älä jätä tupakka-askia tai kännykkää narikkaan. Portsareilla on muutenkin kädet täynnä töitä.

Taksi jonottamatta?
Anna taksikuskille kunnon tippi. Pyydä suoraa numeroa autoon, jos hän sattuisi joskus olemaan töissä, kun tarvitset taksia. Seuraavien ravintolakeikkojen jälkeen soitat aina hänelle. Tippejä kannattaa tuhlata myös muutamaan back up -kuskiin. Taksin saa parhaiten lennosta Eduskuntatalon nurkalta. Ydinkeskustassa taksit eivät pysähdy kuin tolpille. Helsingin taksikuskien mukaan nopeiten taksin saa Lapinlahdenkadun tolpalta.

Ruokaa ennen juhlimista?
Kaikkihan tietävät, että täydellä mahalla alkoholi imeytyy vereen hitaammin. Ruokailua ei kannata unohtaa varsinkaan nauttiessa väkeviä. Vatsalaukkuun voi kehittyä niin sanottu suolilama, jolloin alkoholi ei imeydy elimistöön. Koska alkoholi ei tunnu vaikuttavan, tulee otettua helposti lisää. Kun suolilama avautuu, imeytyy juotu alkoholimäärä kerralla elimistöön.

Mitä juodaan Lontoossa?
Tällä hetkellä Lontoossa ovat nosteessa niin sanotut ready to drink
-juomat, joihin kuuluu esimerkiksi Smirnoff ICE ja Bacardi Breeze. Lontoon trendikuppiloissa juodaan nykyään myös drinkkejä, joihin on survottu tuoreita marjoja ja hedelmiä caipiroskan tapaan. Vodka- tai ginipohjainen juoma ravistetaan käsishakerilla ja siivilöidään tiheän siivilän läpi jäähdytettyyn cocktaillasiin.
Marco Bjurström.

Kuinka tanssia humalassa?
Tanssinopettaja Marco Bjurström osaa antaa vinkin myös humaltuneelle tanssijalle. Kas näin: Etsi tanssilattian reunustalta kaide. Pidä toisella kädellä siitä kiinni samalla, kun liikuttelet vuorotellen jalkoja ja pyörittelet lantiota. Muista pitää silmät auki, sillä muuten tulee paha olo. Voit myös tehdä vauhtiliikkeitä vapaalla kädellä tanssin tehostamiseksi. Tanssilattioiden katto on monesti matalalla. Pitkät ihmiset voivat ottaa katosta toisella kädellä tukea.

Toimiva baarikaappi?
FBSK:n baarimestareiden kilpailu- ja koulutustoimikunnan puheenjohtajan Juha Heusalan baarikaappi on seuraavanlainen:
• Kirkasta viinaa (Koskenkorva, Finlandia Vodka tms.)
• Konjakkipullo
• Cointreau-pullo
• Puna- ja valkoviiniä
Mikseriksi vichyä ja spritea. Sitruunoita ja lime-hedelmiä on hyvä pitää muutenkin jääkaapissa varmuuden varalta ja tuore minttu on hyvä ikkunalautakasvi.

Narikka-lappu hävinnyt?
Helsinki Clubin ravintolapäällikkö Niko Hallamäki opastaa, miten toimia hävinneen narikkalapun kanssa: Huomattuasi narikkalapun hävinneen ota heti yhteys narikkaan. Joku saattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja viedä takin. Selvitä asiaa aina takkisi ottaneen portsarin kanssa. Hän saattaa muistaa sinut. Kuvaile selkeästi takin väri, merkki ja taskujen sisältö. Huom! Useammin kuin yhdeksän kertaa kymmenestä narikkalappu löytyy asiakkaan taskusta.

Samppanja petollisin?
Samppanjan ja kuohuviinin kuplat ovat hiilidioksidia. Niiden epäillään laajentavan verisuonia ja vilkastavan suolen toimintaa. Hetkellisesti kuohujuoman nauttija saavuttaa suuremman humalatilan kuin valkoviinin litkijä.

Korko irtoaa?
Viime vuodet muodissa ollut kapea korko on heiluttanut montaa naista. Kaupungin suutarit kertovat, että ko. korkokenkiä tulee paljon korjaukseen. Saappaan heiluvaa korkoa voi auttaa vain suutari, mutta korkoa voi yrittää pitää paikallaan roudarin teipillä, joka liimataan kengän pohjaan. Pikkukengän pikakorjaus onnistuu juhlissakin. Osta rautakaupasta pari 22-millistä, kapeaa naulaa, poista kengän pohjavuori, ja naulaa korko paikalleen. Pistä pohjavuori paikalleen. Koron pitäisi pysyä ainakin hetken.

Hyvät jatkot?
Ravintoloitsija Sedu Koskisen mukaan hyvillä jatkoilla on aina tasaparit naisia ja miehiä. Jos matkassa on vain yksi nainen ja kuusi miestä, vonkaavat kaikki samaa seuraa. Hyvillä jatkoilla on myös riittävästi juomaa. Samppanja tai kuohuviini tekee juhlavan vaikutuksen. Väkeviä juomia ei kannata tarjoilla, jos ei halua vieraita sammumaan.

Ilmaisia drinkkejä?
Juhli syntymäpäiviäsi, vaikkei niitä olisikaan. Pukeudu asiaan kuuluvaan rekvisiittaan, kuten pupunkorviin tai muuhun huomiota herättävään. Uteliaat ja innokkaat ihailijat saattavat tarjota synttäridrinkkejä ilman pyyntöäkin. Konsti toimii valitettavan harvoin miehillä.

Sisään jonottamatta?
Jos taskussasi ei ole vip-korttia, niin ainoa tapa päästä jonon ohi ravintolaan Sedu Koskisen mukaan on lahjoa pitkäjänteisesti portsareita. Muutaman tervehdys- ja anteliaan kädenpuristuskerran jälkeen tuttu poke päästää sinut jonon ohi.

Oikea valaistus makuu-huoneeseen?
Valaistusammattilainen Ekku Peltomäki kertoo, että teattereissa käytetään usein ryppyjen häivyttämiseen “puuteria” eli Rosko 04 -värikalvoa valojen edessä. Puuterista läpi tuleva valo on vaaleanpunertava ja häivyttää ihon varjoja tehokkaasti. Kotona värikalvo toimii varsinkin halogeenilamppujen kanssa, sillä niiden värilämpötila on 3 200 kelviniä. Kalvoa voi ostaa teatterivalaistukseen erikoistuneista liikkeistä.

Mistä taksirahat?
Jemmaa kännykän akun alle 20 euron seteli. Laita hälytys kännykkääsi ravintolan sulkemisajankohdaksi, jotta muistat taksirahan olemassaolon.

Varo näitä portaita

Muista aina liikenteessä ja etenkin näissä ravintoloissa.

1. Teatteri - Kapeat portaat, joissa tukea vähän. Vessan kovat portaat todella tuntuvat takamuksessa, kun niille jymähtää.
2. Tiger - Miesten vessan kierreportaat, ei humalaisille.
3. Bottan kiviportaat
4. Storyvillen kierreportaat - Vain yksi kerrallaan.

7 kommenttia

KM

9.12.2002 15:40

Nopeaa palvelua tiskillä?
“Sanopa ammattilaisena hyvä viski, jossa maistuu savu.”
Älä käytä moista avausta. Olet joko epätietoinen ja snobi, joka ei tunne skottilaisia (eikä osaa arvostaa niitä), tai b-mikko pitää tyhmänä. Lue opus alasta etukäteen ja avaa suusi fiksusti.
PS. halvahko Aberlour on hyvä vaihtoehto hyvän viskin ystävälle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Globus

9.12.2002 16:39

Juomapeli, jossa numeroita luetellaan vuorotellen yhdestä eteenpäin tunnetaan myös nimellä "Jam". Kun valittu luku, kuten 7 osuu kohdalle huudetaan "Jam", jolloin suunta vaihtuu. Huomattavasti hauskemman kuulosta kuin sana "pullo" varsinkin sen jälkeen kun on pelattu monta kierrosta, jolloin vierasperäiseltä kuulostava sana saa pelaajien suussa aivan omia muotoja.

Toisekseen, vaikeutta voi lisätä valitsemalla jonkin toisen luvun kuin 7. Ammattilaiset pelaavat jo alkuluvuilla (1,3,5,7,11 jne)! Lisäjännitystä peliin saa myös vaihtamalla juoman alkoholipitoisemmaksi. Kokemuksesta voin varoittaa esim. pirtulla pelaamisesta. Tällöin on paras sopia pelaajien kesken jo ETUKÄTEEN, että peli lopetetaan kun tietty määrä valittua juomaa on juotu, esim. yksi kossupullo. Jos halutaan välttää muita katastrofeja voidaan myös sopia että pelaajalla on oikeus lopettaa peli esim. 4 mokan ja drinksun juomisen jälkeen...

Tiedän tapauksia, joissa esim. varpajaisissa ollaan innostuttu pelaamaan Jamia jätkäporukassa, jolloin kukaan ei kehtaa lopettaa ja lopputulos on ollut mm. oksennusta lastenvaunuissa ja erinäinen määrä vakavasti sammuneita ihmisiä! Peli on myös varsin hauska jos siihen saa mukaan kokemattomia pelaajia esim. jossain häätilaisuudessa. Siinä huomaa äkisti peliporukka saavansa ylimääräistä huomiota...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

***

11.12.2002 08:57

City on unohtanut vaarallisista portaista ehdottomasti hirveimmät sellaiset - Helsinki Clubin portaat. Niitä kun yrittää tulla humalassa alas on hengenlähtö lähellä, varsinkin kun portaille usein majoittuu kaikenlaisia posereita jotka peittää kaiteet ja näin ollen on pakko puikkelehtia ylös tulevien lomassa portaita alas ilman kaiteen tukea.

Ainakin yksi kaverini on kaatunut portaissa todella pahasti, tietenkin lasi kädessä, jolloin hän laskeutui - heitettyään ensin voltin suorin vartaloin - selälleen oman rikkoutuneen lasinsa päälle. Ei kivaa katseltavaa..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paeivi

12.12.2002 11:47

Ajattelin valottaa myös eräästä toisesta, ainakin minun mielestäni em. hauskemmasta juomapelistä: Otetaan kuusi lasia (shottilasit toimii ehkä parhaiten jos ei haluta juopua liikaa) ja laitetaan ne riviin pöydälle. Suositeltavaa on numeroida ne yhdestä kuuteen, siltä varralta että pelin aikana muisti huononee. Kokemuksen syvällä rintaäänellä suosittelen myös laittamaan lasien alle jonkun nestettä kestävän suojan, ettei mene pöytä pilalle. Lisäksi tarvitaan jonkinnäköinen astiallinen juomaa, sitä vahvempaa miten kovaan humalaan haluaa. Itse olen pelannut peliä omenalikööri-sprite -sekoituksella (nam). Pelaajat heittävät vuorotellen noppaa. Jos pelaaja saa esimerkiksi kolmosen, hän juo kolmos-lasin tyhjäksi ja jatkaa nopan heittoa niin kauan kunnes hän heittää numeron, jonka osoittama lasi on tyhjä. Silloin hän täyttää lasin, ja vuoro vaihtuu seuraavalle pelaajalle. Näin jatkuu niin kauan kun juomista riittää ja pelaajat ovat tolpillaan.
Yllättävän hauskaa puuhaa, suosittelen. Ja kovimmat pelurit pelaa tietysti vodkashoteilla, tequilalla tms.. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ivine

22.12.2002 21:08

Siis jos vetoketjun kliistraa kiinni kynsilakalla, miten käydään vessassa? Vai onko kysymyksessä joku outo koristevetoketjua, jolla ei varsinaista käyttötarkoitusta olekaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

valo janu

1.1.2003 19:41

Kyllä se vanha sanonta pitää paikansa kun eku neuvvoo jotain niin se toimii. itse en ole ostamassa kyseistä kavoa, koska se maksaa jonkin verran. muistaaksenin 1 neliö oli siinä 40 €. Muutenkin jos sattus tarttee kyseistä kalvoa niin helppo tapa hankkia sitä on (mulle) ottaa keikan purun yhteydessä sitä mukaan ... =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tiivitaavijoo

2.1.2003 11:44

voi hyvänen aika. eikö edes "toimittajien" pitäisi osata tässä maassa kirjoittaa suomen kieltä? kertokaa nyt mikä ihme on makuu-huone tai sitten sota-maalaus (sic).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi