K2 -ravintolassa yhdistyvät suomalaisen ruoan pehmeys ja pakistanilaisen ruoan mausteisuus

Kaikki ruokalistalta on luomua.

Joulu on aikaa ystäville. City nostaa jouluviikolla esiin kumppanimedioidensa sisältöjä kiinnostavista aiheista. Pöytä on katettu, nauti City Digital -mediaperheen herkuista.

Tämä juttu on julkaistu alun perin Cult24:ssä.


K2:ssa yhdistyvät suomalaiset ja pakistanilaiset maut.
K2:ssa yhdistyvät suomalaiset ja pakistanilaiset maut.

Astuessani sisälle Helsingin Iso-Roobertinkadulla sijaitsevaan K2 ravintolaan, nenääni tulvahtavat mausteiset tuoksut. Istahdan perimmäiseen pöytään ravintolan omistajan, Tariq Mughalin kanssa, edessäni lautasellinen lounasbuffetin antimia, kuten kasvismasalaa, punajuuriperunaa sekä kasvis paneeria. Mutta hetkinen – punajuurta ja perunaa; nämä raaka-aineet eivät taida olla kovin tyypillisiä itämaisessa keittiössä?

"Yhdistelen ruoassa pakistanilaista ja suomalaista keittiötä. Kokeilen, mikä sopii yhteen, nyt joulukaudella sekoitan esimerkiksi perunaa, lanttua, punajuurta ja ruusukaalia tulisiin mausteisiin sekä juustoihin", Mughal kertoo.

Sujuvaa suomea puhuva Mughal saapui Pakistanista Suomeen vuonna 1995. Ensimmäisen ravintolansa, Peshawarin, hän perusti Espooseen. Se on vakiinnuttanut paikkansa perheravintolana. Mughal avasi ravintolan myös Saloon, mutta Nokian mahalaskun myötä siitä oli mahdotonta tehdä tuottavaa. Nyt hän toivoo, että K2:n ruoka onnistuu hurmaamaan kaupunkilaiset.

K2:ssa on muutakin merkillepantavaa kuin pakistanilaisen ja suomalaisen keittiön sekoitus. Kaikki ravintolan ruoat ovat luomua, viinejä myöten. Tähän mennessä niitä on tilattu eri luomutuottajilta, mutta Mughal kertoo, että parhaillaan on viritteillä yhteistyö erään yrityksen kanssa, josta kaiken voisi tilata kerralla. Luomun lisäksi vegaanit huomioidaan: lounasbuffetin kymmenestä ruokalajista neljä on vegaaneille sopivia ja A´ la carte -listalla on paljon vegaanivaihtoehtoja.

- Pakistanissa elin maanviljeljäperheessä, ja kaikki ruoka tuli omilta tiloilta. Me myös söimme lihaa vain harvoin, Mughal kertoo luomu- ja vegaaniruoan innoituksen taustoja.

Ravintolanomistaja iloitsee, että luomu- ja vegaaniruoan tarjoamisesta on tullut paljon kiitosta. Hän kuitenkin lisää, että K2:ssa käy kaikenlaisia asiakkaita – tosin niitä tarvittaisiin hieman lisää, jotta ravintola pysyy pystyssä. Muutoksiakin on luvassa, esimerkiksi ravintolan julkisivun ilme on vielä kesken.

Keskusteltuamme lämpimän ruoan äärellä, haen jälkiruoaksi mangolassia. Sen vieressä höyryää luomukahvi. Kun katson ulos, siellä on marraskuisen harmaata – samaan aikaan Mughal alkaa esitellä taulutelevisiota, josta tulee pakistanilaisia musiikkivideoita. Jos ruoassa yhdistyvät kaksi kulttuuria niin tunnelma sisällä värikylläisten tapettien keskellä on puhtaasti pakistanilainen.

- Pitää uskaltaa kertoa, mistä tulee ja kuka on, Mughal toteaa.

Henni Aaltonen
K2 Restaurant, Iso Roobertinkatu 10


CULT24

CULT24.FI on pääkaupunkiseudun kulttuurielämän uutis-, tiedotus- ja markkinointisivusto. CULT24 MAGAZINE on kuukausittain ilmestyvä kulttuurin ja viihteen ajankohtaislehti.

CULT24 on osa City Digital mediaperhettä, jossa itsenäiset mediat tuottavat sisältöjä kaupunkikulttuurista ja viihteestä.

City Digital on
Vivas, SpinFM, MoonTV, Duunitori, Stadissa.fi, Tyyliniekka, Vitonen, Urbaani sanakirja, Wearelblogs, Viihdeposti, Brunssipartio, Ruokamenot, Festarit, Ilmainen sanakirja, Cult24.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi