K23 avasi

DTM on saanut ”isoveljen” uudesta homobaari K23:sta.

K23:ssa on tanssilattian yllä erityiset ”siili”-valot, joiden alkuperäiset versiot ovat olleet vanhassa DTM:ssä.
K23:ssa on tanssilattian yllä erityiset ”siili”-valot, joiden alkuperäiset versiot ovat olleet vanhassa DTM:ssä.

K23 avasi

DTM on saanut ”isoveljen” uudesta homobaari K23:sta. Nimi kertoo ikärajan. Ravintoloitsija Markku Valtanen korostaa, ettei oma henkilökuntakaan pääse baariin alle 23-vuotiaana. ”Oman ikäiseni ovat löytäneet tänne heti. Myös samaa jengiä, joka on joskus käynyt DTM:ssä”, Valtanen, 35, kertoo.

Palveluun halutaan panostaa. Henkilökunta on valittu erittäin asiakaspalveluhenkiseksi, ja baarissa on myös pöytiintarjoilua. Baarin puolesta vastaa Sakke, joka on ollut kuvioissa vanhasta DTM:stä lähtien.

Myös muita vanhoja tuttuja tulee K23:een. Yksi DTM:n suosituimmista dj:stä, dj Pasi, tulee vetämään sunnuntaiklubia. Klubien lisäksi luvassa on myös muun muassa Iso jako-kampanja.
Viralliset avajaiset 4.8.
K23, Urho Kekkosen katu 5

Flada 13

Tulipalossa tuhoutuneen Ravintola Helsingen omistajat ovat perustaneet Kalevankadulle uuden ravintolan. Gastrobaarissa on tarjolla aamiaista, brunssia, lounasta ja menu illaksi.
Flada 13, Kalevankatu 13

Shanghai Cowboy avasi

Miehet muun muassa Siltasen keittiön takaa, Rikard McCormick ja Iman Gharagozlu, ovat avanneet uuden ravintolan. McCormick pyörittää keittiötä, joka tarjoaa lounaalla viittä päivittäin vaihtelevaa eri salaattia. Illalla ruoka on meksikolaistyylistä – mutta ei texmexiä. Ruoan lisäksi Shanghai Cowboy erikoistuu cocktaileihin. Syksymmällä 32-paikkaisessa ravintolassa on luvassa myös muun muassa bingoiltoja!
Shanghai Cowboy, Unioninkatu 18

Rapuja

Elokuu on rapujuhlien ja -viikkojen aikaa. Königissä ravut tarjotaan ”mannermaisesti kilohintaan”, lajeina kotimaisia täplärapuja sekä jokirapuja. Ravun on muuten antiikissa ja keskiajalla uskottu tuovan helpotusta eri sairauksiin. Muoti-ilmiöksi ravut nousivat taas Napoleonin ansiosta.
König, Mikonkatu 4

Cityn lukikjat valitsivat vuonna 2000 Papàn parhaaksi ravintolaksi.
Cityn lukikjat valitsivat vuonna 2000 Papàn parhaaksi ravintolaksi.

Omppu korvaa Papàn

Pikkujoulukaudella eli marras-joulukuussa avautuu uusi Omenapuu. Se valmistuu puolitoista vuotta sitten suljetun Papà Giovannin paikalle, ja sitä edeltäneen Punaisen Hatun tapaan ikkunat avataan toisesta kerroksesta. “Omenapuu kuuluu kaupunkikuvaan ja asiakkaat vauvasta vaariin”, Center-Innin toimitusjohtaja Mikko Paukkonen luonnehtii. Paukkonen paljastaa laman viivästyttäneen alkuperäisen, Makkaratalossa sijainneen Omenapuun sulkemista kolme vuotta. Vähän tunnettu fakta: Paukkonen toimi aikoinaan Papà Giovannin ravintolanjohtajana. “On kiva avata ravintola ex-paikkaan”, Paukkonen myhäilee veneellään kesken kesälomansa.
Omenapuu, Keskuskatu 7

Pop-up Kalasatamassa

ANtto Melasniemen viimeisin pop-up -ravintola on avoinna Kalasatamassa sunnuntaihin 14.8. asti. Tarjolla on Ateljé Finnen ja Kaarnan isännältä pävittäin yksi lounaskattaus (15 e) alkaen klo 12. Lapin Kulta Solar Kitchen Restaurant sijaitsee Kalasataman eteläkärjessä graffitiaidan päässä, jonne on Kalasataman metroasemalta noin kilometrin matka. Fillarilla pääsee helposti paikan päälle.
Lapin Kulta Solar Kitchen, Kalasatama

Kesäviinit Itävalta-Unkarista

Riesling ja grüner veltliner ovat Itävallan valkoisia rypäleylpeyksiä. Kaksikko kohtaa Leth Duettin kuivassa salaattiviinissä (8,98 e). Unkarin puolelta tulee kesän löytö: neilikkaisen yrttimäinen ja öljyisä, grillatulle kalalle ja kasviksille omiaan oleva St. Stephan’s Crown Grüner Veltliner (6,98 e).

Hans lähtee saareen

Hans Välimäki tuo vaihteeksi pop-up -ravintolansa Helsingin edustalle viikonloppuna 6.-7.8. Liuskasaaren itäosaan luvataan klassista regatta-illallista lauantaina ja lounasta sunnuntaina. Tekosyynä kemuille toimii toistamiseen järjestettävä Nicolas Feuillatte Baltic Classic Master Cup.
CD Island, Liuskasaari

Juuse palasi keittiöön

Hongkongin ja Palace Kämpin kautta kotiutunut Juuse Mikkonen on palannut keittiön ohjaimiin Careliassa. Ensitöikseen maestro on loihtinut viiden retin Farmer’s Feast Menun (25 e). Se sisältää mm. sesongin savukalaa, leppäpalvattua kinkkua sekä uuden sadon perunoita.
Café Carelia, Mannerheimintie 56.

Proteuksen top3-biisit.
Proteuksen top3-biisit.

Klubit

Jukebox

  1. Diablik: Seek & Destroy(Andy Richmond remix)
    ”Harvoin onnistutaan luomaan toimivia bootleg biisejä vanhoista klasareista ja tässä on onnistuttu loistavasti hyödyntämään Metallican ensimmäisen albumin parasta biisiä!”
  2. Proteus & Kevin Energy: London Helsinki Underground Proteus 2011 Mix
    ”Viimeinen ja tuleva 100 julkaisu Englannin johtavalta Freeform labelilta Nu Energy Recordsilta. Kevin Energy lopettaa tänä vuonna uransa ja ikävä tulee rakasta ystävää mutta musiikki elää.”
  3. Tymon: Step Up
    ”Loistava industrial-hardcore-raita alansa suvereenilta mestarilta, jossa yhdistyvät upeasti mörisevät old school-riffit bassosoundeihin.”

Proteus The Circuksessa 13.8.

Sub Focus Helsinkiin

Englantilainen Sub Focus Renegaden 6-vuotisjuhlien kunniaksi Suomeen. Electro/drum&bass/dubstepin kuuman nimen lisäksi kuullaan myös Logisticsia.
The Circus 6.8. 12 e

Findustry 2011

Nimestä huolimatta tämä ei ole teollisuustyöntekijöiden juhla, vaan industrial-metallin ilta. Bäkkärillä musisoimassa Project Silence, Iiwanajulma, Erilaz, The Physicists sekä DJ VoyVod.
Bar Bäkkäri 12.8. 5 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi