Kaarinalaisbaari antoi opetuksen siitä, miten somessa ei kannata käyttäytyä konfliktin hetkellä

Läskien Lokkien keikkojen perumisesta syntyi surullinen, mutta viihdyttävä näytös.

Läskit Lokit saivat uusia ystäviä, kun keikka peruutettiin.
Läskit Lokit saivat uusia ystäviä, kun keikka peruutettiin.

Kaarinalaisbaari Bar Nuotti antoi aimo oppitunnin siitä, miten yrityksen ei kannata hoitaa sosiaalista mediaa konfliktin sattuessa kohdalle. Samalla tuhansien kommenttien ketju tarjoaa absurdia viihdettä viikonloppuun.

Bändiräppiä edustava Läskit Lokit ajautui Bar Nuotin kanssa kiistaan keikkajulisteista ennen bändin baariin suunniteltua keikkaa. Baari päätyi perumaan 17. elokuulle suunnitellun keikan, koska Läskit Lokit eivät suostuneet toimittamaan baarille keikkajulisteita.

Bändin mukaan keikasta tehdyssä sopimuksessa ei ollut mitään mainintaa julisteista ja he olivat etukäteen nimenomaan kieltäytyneet toimittamasta niitä.

Baari siis perui keikan ja Läskit Lokit kertoi omassa Facebookissaan, mitä tapahtui. Bar Nuotti ei tajunnut pysyä poissa viestiketjusta, vaan hyökkäsi sinne selittämään aggressiivisesti omaa näkökulmaansa.

Bar Nuotti sai ansaitun paskamyrskyn niskaansa uhkaillessaan Lokkeja muun muassa sillä, ettei heillä olisi tapahtuneen jälkeen “asiaa moneen baariin Turussa”. Kun kommentoijat yrittivät selittää, ettei artistin kuulu minkään normaalin käytännön mukaan toimittaa keikkajulisteita, jos ei siitä erikseen sovita, baarin vastaus oli, että kyllä Tauskikin toimitti.

Täysin överiksi homma meni viimeistään siinä vaiheessa, kun Bar Nuotti päätti Suomen laista välittämättä asettua viranomaisen rooliin ja uhkailla yhtyettä “sakoilla”. Uhkasakoksi nimetyssä kirjelmässä oli vain ne ongelmat, että uhkasakkoja voi asettaa vain viranomaiset, eikä kunnianloukkaus ole mahdollinen, koska yrityksen kunniaa ei voi loukata. Nyt kyseessä taitaa olla pikemmin laiton uhkaus ja syyllinen baari itse.

Nyt näyttäisi, että vasta kuukauden toimineella Nuotilla on edessään hattu kourassa nöyristyminen ja radikaali muutos viestintälinjaansa, muuten “unelma jota on rakennettu kolme vuotta” saattaa jäädä valitettavan lyhytikäiseksi.
 

Case Nuotin opetukset tiivistettynä:

1. Ole nöyrä
2. Älä uhkaile
3. Ole tarkkana syytöstesi kanssa
4. Jos olet pohjalla, lopeta kaivaminen

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi