Kaartin Kut6nen - huippuravintoloiden kulinaarikierros

Helsinkiläiset ravintolat puhaltavat yhteen hiileen ja tarjoavat ruokailijoille opastetun makumatkan neljänä iltana.

Kaartin Kut6nen on helsinkiläisravintoloiden kulinaarikierros Kaartinkaupungissa. Ruokailijat pääsemät syömään ja juomaan rakkaudella tehtyjä herkkuja kuudessa huippuravintolassa. Kutonen järjestetään neljänä päivänä: 3.-4. sekä 10.-11. helmikuuta, ja mukana ovat seuraavat ravintolat: Juuri, Spis, EMO, Ragu, Pastis ja Pompier.

Kutosen hinta on ruokailijalle 100 euroa - pilkkahinta, kun tietää, että sillä saa opastetun ravintolakierroksen lisäksi kuuden ruokalajin menun juomineen. Mutta miksi tapahtuma järjestetään?

“Keskustan kuppiloiden kesken on hyvä yhteisöllinen meininki. Tunnemme kaikki hyvin toisemme ja halusimme tehdä jotakin kimpassa”, kertoo Ilja Björs ravintola Juuresta.

Idean pääisäntänä toimii Björsin lisäksi Gastrobar EMOn Pekka Terävä. Kaverukset ovat jo pitkään halunneet järjestää jotakin hauskaa yhdessä ja päättivät vihdoin panna hommat käyntiin. Idea otettiin kaikissa osallistuvissa ravintoloissa lämmöllä vastaan, sillä kavereiden kesken ei tarvitse kilpailla.

“Meillä ei ole veren maku suussa, vaan kaikille riittää tilaa. Toivomme, että hyvän yhteisen tekemisen lämmin fiilis välittyy myös asiakkaalle. Mitä enemmän hyvää meininkiä, sen parempi kaikille.”

Kutosen kierroksen voi aloittaa mistä tahansa ravintolasta, jos lippuja on jäljellä. Lippu ostetaan ravintoloista suoraan. Opas kierrättää noin 30 hengen illallisporukan ravintolasta toiseen, ja jokaisessa ravintolassa syödään järjestyksestä riippumatta sama ruoka - näin kukaan ei jää mistään paitsi. Kierros kestää noin neljä tuntia.

Kaartin Kutosen illallisiin on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Lipputilannetta päivitetään tapahtuman Facebook-sivulle sitä mukaa, kun se kehittyy. Ja vaikka lippu jäisi tällä kertaa saamatta, ei huoli ole tämän näköinen: Björs vihjaa, että tulevaisuus saattaa tuoda lisää kiinnostavia tapahtumia tullessaan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi