
- Mikä: Kallion oma olohuone
- Missä: Toinen Linja 3, Helsinki
- Mitä nyt: Uusi syys- ja talvimenu
Oletko koskaan astunut ravintolaan vain huomataksesi, että et haluaisi lähteä sieltä lainkaan? Nyt jo pieni varoitus, Kallion sydämessä sijaitsevassa Olkkarissa näin saattaa käydä. (Mutta ei se niin vakavaa ole, eihän?)
Olkkarin sielu syntyy ihmisistä
Kun Olkkari avattiin kaksi vuotta sitten, tavoitteena ei toimitusjohtaja Frank Krusen mukaan ollut vain lisätä yksi ravintola Helsingin ravintolakartalle, vaan luoda paikka, jossa voi viihtyä kuin ystävän olohuoneessa.

“Olkkarin sielu ei koskaan ole syntynyt yksin ruoasta tai viinistä, vaan ennen kaikkea ihmisistä. Tiimin yhteishenki ja aito halu kohdata asiakkaat tekevät paikasta sen, mitä se tänä päivänä on", Kruse kertoo mediaillallisella.
Tällä hetkellä asiakkaat pääsevät nauttimaan uudesta syysmenusta, jossa pääosaa näyttelevät sekä hiiligrillin aromit, sesongin parhaat raaka-aineet että rohkeat makuyhdistelmät.
Eikä kannata unohtaa ranskalaisen keittiön vivahteita, sillä ravintolan makujen inspiraation lähteenä toimii mestarikokki ja nouvelle cuisine -suuntauksen isä Paul Bocuse. Hänen ajatuksensa siitä, että ranskalaisen keittiön on uudistuttava, resonoi vahvasti Olkkarin keittiössä tänäkin päivänä.

“Kyllä silti tykkään voista todella paljon”, Kruse nauraa.
Intohimo ruokaa, viiniä ja elämyksiä kohtaan
Ravintoloitsija Roshan Salwathuran mukaan Olkkarin menu koostuu annoksista, joista he itse pitävät ja joiden uskovat miellyttävän myös vieraita.
“Syys- ja talvimenuun on koottu ruokia, joita itse kokkaisin kotona perheelleni ja ystävilleni. Annoksia, jotka ovat täynnä makua, mutta myös lämpöä ja yhdessäolon fiilistä”
Tämä ei ole vain sanahelinää, vaan sekä näkyy ja maistuu selvästi lautasilla. Illan aikana tarjoiltu kukkakaali oli maustettu rohkeasti chilillä ja sitruuna-sipulimajoneesilla, ja tiikeriravuissa hiiligrillin maku pääsi oikeuksiina.

Kauden sesonkiherkku, kanttarelli, oli löytänyt tiensä tryffelillä maustettuihin metäasieniravioleihin, kun taas kirsikkaparfait vei jo ajatukset kohti joulunaikaa.
Olkkarissa laseihin kaadettavat viinit tulevat pientiloilta Espanjasta ja Italiasta. Näitä viinitiloja yhdistää sama intohimo ja käsityöläisyys, joka ohjaa myös ravintolan omaa tekemistä. Eli toisin sanoen Olkkarissa viinit ovat erittäin olennainen osa kokonaisuutta.

“Olkkarin sydämessä sykkii intohimo ruokaa, viiniä ja elämyksiä kohtaan”, Krusen kiteyttää.
Vaikka nyt ollaan puhuttu paljon viinistä ja ruoasta, pitää muistaa puhua myös hetki taiteesta. Ravintolan seinät toimivat nimittäin näyttelytilana paikallisten taitelijoiden teoksille, ja jokainen taiteilija tuo omilla töillään ravintolaan ainutlaatuisen tunnelman.

Tällä hetkellä seinillä on marokkolaisen, Helsingissä asuvan taiteilijan Hassin teoksia, jotka kannustavat pysähtymään hetkeksi ja tutkimaan, mitä kaikkea pinnan alta oikein löytyykään.





