Kala- ja äyriäisravintola Bassi tuo hulppeat äyriäisvatinsa Helsinkiin

Turkulaislähtöinen ravintola Bassi avaa uuden ravintolan kesäkuussa Helsinkiin.

Turun Bassin keittiömestari Lari Vilén esittelee Bassin runsasta äyriäisvatia, joka sisältää muun muassa katkarapuja, simpukoita, taskurapuja, ostereita sekä hummeria.
Turun Bassin keittiömestari Lari Vilén esittelee Bassin runsasta äyriäisvatia, joka sisältää muun muassa katkarapuja, simpukoita, taskurapuja, ostereita sekä hummeria.

Turun Aurajokirantaan viime elokuussa avattu ravintola Bassi saa kesällä sisarravintolan Helsinkiin.

Kesäkuun alkupuolella avattava Bassi Helsinki panostaa Turun Bassin lailla erityisesti kalaruokiin ja äyriäisiin. Samalla Bassin upea äyriäisvati tulee myös helsinkiläisten ulottuville.

“Upea äyriäisvatimme on monelle se juttu, jonka takia Bassiin tullaan”, Bassia pyörittävän Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili kertoo.

Helsingin Bassin ruokalistalta löytyy muitakin yhteisiä elementtejä Turun Bassin kanssa, mutta identtisiä ne eivät tule olemaan. Turun Bassin tapaan kala- ja äyriäisruokien lisäksi listalle mahtuu myös liha- ja kasvisannoksia.

Bassin linja on pikemminkin fun dining kuin fine dining, eli ruokailu on rentoa ja yhteisöllistä. Äyriäisvadin lisäksi monet muutkin Bassin annoksista sopivat jaettaviksi.

Kolme kerrosta ja ilta-auringossa kylpevä terassi

Helsingin ravintola avataan Eteläesplanadille samaan kaksikerroksiseen tilaan, jossa on toiminut aikanaan Ravintola Vespa ja myöhemmin ravintolat Säm ja Masu.

Yläkerrassa nautitaan à la carten antimista ja Esplanadille aukeavista näkymistä. Katutasoon tulee rennompi bistropuoli, jossa tarjoillaan arkisin myös lounasta.

Iltaisin ja viikonloppuisin katutasossa on tarjolla skandinaavista bistroruokaa, kuten katkarapuleipiä ja fish & chipsiä. Alakerran viinibaariin sekä terassille voi piipahtaa nauttimaan myös ostereita ja kuohuvaa.

“Vastaanotto Helsingissä on ollut todella innostunut: olemme saaneet paljon viestejä siitä, että juuri tällaista kalaravintolaa Helsinkiin onkin kaivattu. Tällainen positiivinen palaute lämmittää mieltä ja antaa uskoa tekemiseen myös pääkaupunkiseudulla, jossa potentiaalisia asiakkaita ovat moninkertainen määrä Turkuun verrattuna”, Kiilo sanoo.

Bassi, Eteläesplanadi 22

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi