Kallioklassikko Café Mascotin uudelleenavajaisia juhlitaan pian

Aiemmin talousongelmiin ajautunut kulttuuritupa tekee comebackin marraskuun lopulla.

Vuosien varrella Mascot on toiminut kotina mm. Poetry Jam -runoilloille.
Vuosien varrella Mascot on toiminut kotina mm. Poetry Jam -runoilloille. Kuva: /kallu / Flickr.com (cc)

Kesällä surtiin, kun yksi Kallion elävemmistä paikoista yhtäkkiä sulki ovensa. Toiminnan lopettamiseen johti taloudelliset vaikeudet, eikä paikka voinut enää toimia niin sanottuna vapaailmaisun päämajana, jona se oli jo vuosia toiminut. Mascot tarjosi monenlaisille esiintyjille alustan näyttää kykyjään, joka teki paikasta paljon enemmän kuin kultturellin kapakan. Toimintaa oli stand uppista punkkiin ja vaalibileistä runokerhoihin ja oli sääli kuulla, ettei toiminta enää jatku.

Omistajan vaihdoksen myötä kaikkien iloksi Café Mascot on julistanut ilosanoman, jossa kerrotaan ovien avautuvan jälleen marraskuun viimeisenä päivänä. Kaikki ei kuitenkaan ole aivan niin kuin ennen vaan uuden omistajan myötä saapuvat muun muassa uusi sisustus.

"Kaikki mikä oli vanhaa Mascotia on päätynyt jätelavalle. Paikka on kauttaaltaan sisustettu uusiksi. Nyt alakerrassa on enemmän tilaa liikkua", kertoo Mascotin ohjelmapäällikkö Kimmo Luoma.

Ohjelmaltaan Mascot tulee tarjoilemaan samaa kuin ennenkin.

"Toiminta tulee kyllä olemaan aivan samaa. En edes tiedä kuinka se voisi muuttua", Luoma pysyy uskollisena vanhoillle Mascotin faneille.

Koska kyseessä ei ole mitkään pienet bileet, juhlitaan niitä kolmen päivän trilogiana.

Torstaina 30. marraskuuta Mascot 2.0:n ensi esiintyjinä toimii kolmetoistahenkinen St. Rasta -yhtye, joka rapin, reggaen ja extreme folkin yhdistelmin toivottaa Mascotin takaisin eloon.

Perjantaina 1. joulukuuta Mascot tarjoaa kantakansalleen avajaisviikonlopun megaspektaakkelin; helsinkiläisen garagerock-duo Ursus Factoryn, jonka kappaleiden sanoitukset kuvaavat useasti maailmantuskaa.

"Lavalla nähdään Ursus Factoryn Jussi, Suomen kovimmat rumpalit sekä värikäs liuta vierailevia muusikoita. Kuten Nosturin Ursus Factory & Friends jo näytti, tää voi tarkottaa vaan hemmetin hyviä bileitä!" Mascot fiilistelee Facebook-sivuillaan.

Samana päivänä paikalla soittaa oululainen nuorista jäsenistä koostuva nouseva pop punk -yhtye Facelift. Lauantaina juhlitaan avajaisten kolmatta osaa Laineen Kasperi & Palava Kaupunki -yhtyeen johdatuksella.

Räppiäkään ei paikalta uuvu, sillä uusi Hipotus-klubi tarjoaa kaikille lökäpöksyille räppiä, joka keskiviikko. Ensimmäistä Hipotus-klubia pääsee viettämään itsenäisyyspäivänä, jolloin Eevil Stöö + DJ Kridlokk polkaisevat viikottaisen räppiareenan käyntiin. Seuraavana keskiviikkona 13. joulukuuta paikalla raikaa Freerapin Joulu Special. Freestylea yleisölle heittävä Jodarok, Solonen, Kosola, Särre ja Xmies.

Tervetuloa takaisin Café Mascot!

Café Mascotin avajaisviikonloppu torstaista sunnuntaihin 30. marraskuuta - 2. joulukuuta. Uusi Hipotus-rapklubi käynnistyy itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

1 kommentti

mr. manager

26.11.2017 15:07

Hep! Kyseessä ei ole tavallinen Ursus Factoryn keikka, vaan extra-special Ursus Factory SOLO, tarkoittaen siis Ursus Factoryn Jussia ja vierailevia muusikoita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi