Kalliolaisaktiivit haluavat ostaa Pub Sirdien ja järjestää osakeannin säilyttääkseen legendaarisen baarin entisellään

Majava baarin Mikko Vemmu Vehmas sekä MoonTV:stäkin tuttu kalliolaisaktiivi Jarkko Koskinen aikovat jättää ostotarjouksen Sirdiestä pikaisella aikataululla. Jos ostotarjous hyväksytään, he möisivät pubin osakkeita kalliolaisille.

Pub Sirdie on on toiminut samalla paikalla vuodesta 1966.
Pub Sirdie on on toiminut samalla paikalla vuodesta 1966. Kuva: Liisa Karvonen, Hotelli- ja ravintolamuseo / Finna.fi CC BY-ND 4.0

Kallion baarikansa kohahti, kun Pub Sirdien omistajat ilmoittivat viime viikolla laittavansa legendaksi muodostuneen pubinsa myyntiin. Paikan nykyinen yrittäjä Ritva Hiironen on siirtymässä eläkkeelle ja etsii nyt pubilleen jatkajaa.

Kolmannella linjalla sijaitseva Pub Sirdie on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1966 lähes muuttumattomana. Omistajat ovat kertoneet esimerkiksi Helsingin Uutisten haastattelussa toivovansa, että uudet omistajat säilyttäisivät pubin entisellään.

Samaa toivoo myös moni kalliolainen, ja heidän toiveensa saattaa nyt toteutua. Kalliolaisaktiivi Jarkko Koskinen kertoo Facebookissa aikovansa tehdä ostotarjouksen yhdessä Majava baarin Mikko Vehmaksen kanssa.

”Me haluttaisiin varmistaa, ettei se päädy sellaisten omistajien käsiin, jotka eivät osaa arvostaa sen menneisyyttä tai panostaa sen tulevaisuuteen. Siksi me ajateltiin tehdä aiheesta ennennäkemätön yritys - ja hankkia Sirdie ensimmäiseksi oikeaksi kalliolaiseksi baariksi, jonka omistaa kalliolaiset”, Koskinen kirjoittaa.

”Meillä on siis rahoitus kunnossa, mutta koska Sirdie ei meidän mielestä kuulu kasvottomille korporaatioille, niin me ajateltiin ideaa, jossa jos meidän ostotarjous menee läpi, me järjestettäisiin yhtiöstä osakeanti, jolla jokainen täysi-ikäinen kalliolainen voisi lunastaa itselleen yhtiöstä oman osansa. Tarkkaa tietoa tästä ei vielä ole, mutta tarvittava panostus voisi olla noin 100-500 euron välillä”, hän jatkaa.

Asiasta kiinnostuneita toivotaan jättämään yhteystietonsa, jotta selviää löytyykö hankkeelle kiinnostusta.

Myöhään sunnuntai-iltana julkaistun Facebook-päivityksen saaman vastaanoton perusteella kiinnostusta tuntuu löytyvän, sillä kirjoitus oli saanut maanantaiaamuun mennessä lähes 600 tykkäystä, 28 jakoa sekä lukuisia kannustavia kommentteja.

Sirdien sisustus on säilynyt lähes muuttumattomana vuosikymmenien ajan.
Sirdien sisustus on säilynyt lähes muuttumattomana vuosikymmenien ajan. Kuva: Liisa Karvonen, Hotelli- ja ravintolamuseo / Finna.fi CC BY-ND 4.0

Kuvat: Liisa Karvonen, Hotelli- ja ravintolamuseo / Finna.fi CC BY-ND 4.0.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi