Kamppiin on avattu Minibar, jossa tunnelma on kuin elokuvan kohtauksessa

Minibarissa on laaja valikoima viskejä, ginejä sekä astetta erikoisempia väkeviä juomia.

Minibarin sisustus on pelkistetty, mutta tarkkaan harkittu.
Minibarin sisustus on pelkistetty, mutta tarkkaan harkittu. Kuva: Mikko Levoska

Elokuvateatteri Orionin naapuriin on avattu baari, josta on turha kysellä peruskeppanaa. Hanoja on vain kaksi: toisesta valuu nelosolutta, toinen on vierashana, jonka sisältö vaihtuu tynnyri kerrallaan. Pullo-olutta ei löydy lainkaan, sillä niiden varastoimiseen ei Minibarin tila riitä.

Oluiden sijaan tiskiltä löytyy laaja valikoima viskejä, ginejä, rommeja sekä muita väkeviä juomia, kuten mezcalia, cachaçaa ja shochua.

Cocktailbaariksi Minibaria ei kuitenkaan voi sanoa, vaikka tiskin takaa löytyy aineksia muun muassa klassisiin Old Fashioned -cocktaileihin. Suurin osa juomista kun on parhaimmillaan sellaisenaan maisteltuna.

“Koko valikoima on rakennettu niin, että siellä ei ole mitään, mikä ei kiinnosta meitä itseämme”, kertoo Mikko Levoska, yksi Minibarin osakkaista.

Baariin on valikoitu tavallista laajempi valikoima erikoisempiakin juomia, joita myydään oluen kyytipojaksi kahden tai neljän senttilitran annoksina.

“Täällä on helppo kokeilla erilaisia makuja ilman sellaista humalahakuista tunnelmaa. Ja kun pullot ovat kaikki kauniisti näytillä baarissa, se kirvoittaa keskustelua niistä, ja henkilökunta pystyy kertomaan juomien taustoista”, Levoska sanoo.

Elokuvallinen tunnelma viimeistä yksityiskohtaa myöten

Tavanomaisesta poikkeavan juomavalikoiman lisäksi Minibarissa huomio kiinnittyy elokuvamaiseen tunnelmaan. Se ei ole sattumaa, sillä kaikki baarin osakkaat ovat myös elokuvantekijöitä, joten sisustus, valaistus ja äänisuunnittelu on toteutettu huolella aina pienintä yksityiskohtaa myöten.

Aiemmin paikalla sijainneesta Bar 17:sta ei näy jälkeäkään. Seinät on revitty paljaaksi tiilirakenteisiin asti ja peräseinä on päällystetty puupaneelein, joissa ahkera ravintolakävijä saattaa huomata jotain tuttua.

“Otin ravintolan Savoyn katosta kuvan ja sanoin, että haluan tuollaisen seinän meille. Lavastaja patinoi siihen kuvauksellisen näköisen tumman puuseinän”, Levoska kertoo.

Sekään ei ole sattumaa, että seinäpaneloinnin esikuva on juuri Savoysta. Se kielii Levoskan urasta fine dining -ympyröissä. Hän oli aikanaan Chez Dominiquen ravintolapäällikkö sekä toinen omistajista.

Levoska luopui Chez Dominiquen osakkuudesta, kun ravintola oli saavuttanut toisen tähtensä ja Hans Välimäki halusi muuttaa isompiin tiloihin Rikhardinkadulle. Tämän jälkeen Levoska opiskeli TaiKissa elokuvausta, muttei hylännyt ravintola-alaa täysin. Jo seuraavana kesänä hän toimi Savoyn kesähovimestarina ja oli myöhemmin mukana perustamassa B-Side Baria teurastamolle.

Elokuvien ja ravintoloiden ohella eniten Levoskan aikaa vie kuitenkin Tenu Gin, jota hän vie maailmalle yhdessä Antto Melasniemen ja Klaus Haapaniemen kanssa. Keski-Euroopan ja Japanin lisäksi sitä saa maistella luonnollisesti myös Minibarissa.

Minibar, Eerikinkatu 17

1 kommentti

Tenuttaja

16.4.2019 10:48

Tenu-gin :D Johan on nimellä paiskattu, ei tarvii kovaa myyntiä kotimaassa oottaa :D :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi