Kasarmitorille kaksi uutta ravintolaa, joiden takana ovat ravintola Juuren perustajat

Helsingin rakennusviraston tilalle valmistuvaan kiinteistörakennukseen tulee lounasravintola ja korttelibistro.

Piparkakku-pienoismalli Kasarmikatu 21 -kiinteistöstä.
Piparkakku-pienoismalli Kasarmikatu 21 -kiinteistöstä.

Kasarmitorin laidalta purettavan Helsingin rakennusviraston tilalle valmistuvan uuden toimistokiinteistön ravintolatoiminnan ylläpitäjäksi lähtee ravintola Juuren emoyhtiö Zipuli Oy. Zipulin pääomistajat ovat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki.

"Jos keittiö on kodin sydän, niin miksei myös toimistotalon! Kasarmikatu 21:n  tiloissa tullaan tarjoamaan ravintolatoimintamme perustan mukaisesti intohimolla valmistettuja maukkaita lounaita sekä toteutetaan ruokailuun liittyviä talon toimintoja", kertoo ravintoloitsija Ilja Björs.

"Olemme olleet ravintola-alan edelläkävijä, ja olemme jo pitkään etsineet sopivaa tilaa, jossa voimme jatkaa uusien mahdollisuuksien luomista ja kehittämistä samanhenkisen kumppanin kanssa."

Zipuli Oy on vuokrannut Kasarmikatu 21 -kiinteistön ravintolatilojen lisäksi pohjakerroksen kokoustilakokonaisuuden ja tulee vastaamaan näiden vuokraustoiminnasta. Ravintola- ja tapahtumatilan pinta-ala on yhteensä lähes 1600 neliömetriä. Kiinteistössä on lounasravintolatila, jonka yhteyteen tulee myös päivisin toimiva kahvila ja salaattibaari. Kiinteistön toinen ravintola sijaitsee Pohjoisen Makasiinikadun puolella. Ravintoloitsijat suunnittelevat siihen bistrotyylistä kortteliravintolaa, joka on lounasajan lisäksi auki myös iltaisin.

"Kaartinkaupungissa 12 vuotta sitten toimintansa aloittanut ravintola Juuri ja sen ravintoloitsijat  ovat Kasarmikatu 21 -kiinteistöhankkeen arvolle ja arvoihin sopiva kumppani. Myllymäen ja Björsin ravintoloissa tarjotaan ravintolapalveluita samalla pieteetillä kuin toimistokiinteistöäkin toteutetaan eli käyttämällä ensiluokkaisia raaka-aineita ja keskittymällä ajattomaan laatuun", kertoo HGR Property Partnersin sijoitusjohtaja Marianne Luojola.

Rakennushanke etenee aikataulun mukaisesti. Uusi toimistorakennus on valmis vuoden 2017 loppuun mennessä.

"Kiinteistön yhtenä lähtöajatuksena on ollut elävöittää Kaartinkaupungin ympäristöä. Pääsemme nyt luomaan ravintolakentän moniosaajien Björsin ja Myllymäen kanssa lämminhenkisen kohtaamispaikan alueen asukkaille ja yrityksille. Kiinteistön tapahtuma-auditorio on iso muunneltava tila,  joka soveltuu esimerkiksi yritysten kokouskäyttöön, mutta on helposti muokattavissa myös iltatilaisuuksiin ja juhliin", kertoo Luojola.

"Kasarmikatu 21:n tilat taipuvat vaikkapa viikonlopun viininmaisteluillan, stand up -keikan tai häiden ja erilaisten bankettien estradiksi", täydentää Björs.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi