Kaupunginmuseon Ihmissilppuri auttaa pääsemään taakasta

Helsingin kaupunginmuseoon voi viedä ikävät muistot – Ihmissilppuri tuhoaa ne puolestasi.

Ihmissilppuri kuulostaa hieman pelottavalta, mutta toisin kuin nimi antaa ymmärtää, silppuri ei suinkaan silvo ihmisiä. Se enemmänkin kokoaa heitä.

Ihmissilppuri on taiteilija Jenny Suhosen osallistava teos, joka käsittelee luopumisen, hyväksynnän ja irti päästämisen teemoja. Sen materiaalina ovat  esineet, joita osallistujat tuovat ja ennen kaikkea ne tunteet, joita esineisiin on ladattu. Ihmissilppurille voi tuoda tunteen tai kokemuksen, josta haluaa eroon, oli se sitten salaisuus, toteutumaton toive, pelko tai unelma. Performanssissa Suhonen ottaa haltuunsa tunnetta edustavan esineen, jota hän kutsuu taakaksi, rikkoo sen katsojien läsnäollessa ja säilöö palaset tulevaa rituaalia varten.

Yli 200 ihmistä on tähän mennessä osallistunut Ihmissilppuri-performanssiin. Projekti sai alkunsa kesällä 2012, kun Suhonen keräsi ensimmäistä kertaa taakkoja parkkiruudussa eteläisellä Esplanadilla. Sittemmin Ihmissilppuri on nähty eri muodoissa Helsingissä ja Tukholmassa. Helsingin kaupunginmuseossa Suhonen ottaa vastaan ja rikkoo taakkoja viimeistä kertaa. Paikalle voit tuoda oman tunneladatun esineen keskiviikkona 17. elokuuta. Esineen tulee kuvastaa tunnetta, taakkaa tai ajatusta, josta haluat päästää irti. Ihmissilppuri hoitaa loput.

Ihmissilppuri Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16, keskiviikkona 17. elokuuta kello 16-19. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi