Kaupunki laittaa pakarat koetukselle! – Lisää kuntoportaita tulossa eri puolille Helsinkiä

Malminkartanonhuippu, Herttoniemi ja Paloheinä saavat tulevina vuosina kaverikseen yhdeksät uudet portaat.

Malminkartanonhuipun portaita pääsee Helsingin korkeimpaan kohtaan.
Malminkartanonhuipun portaita pääsee Helsingin korkeimpaan kohtaan. Kuva: Alberto / Flickr.com

Kaupunkilaiset haluavat lisää portaita Helsinkiin. Pakarat, reidet ja pohkeet koville pistäviä kuntoportaita löytyy jo Malminkartanonhuipulta, Paloheinästä ja Herttoniemessä. Nyt tarkoituksena on rakentaa yhdeksät portaat lisää. Samalla kunnostetaan Malminkartanon ja Herttoniemen rapistuneet portaat.

”Porrasjuoksusta on tullut yhä suositumpi harjoitus- ja liikuntamuoto. Asukaspalautteen perusteella kuntoportaille on suuri kysyntä”, kertoo suunnitteluasiantuntija Mikko Malmström.

Ohjelman mukaan Helsinkiin rakennetaan lähivuosina yhdeksän uutta kuntoporraskohdetta: Alakivenpuisto, Alppikylänhuippu, Ilomäenpuisto, Lauttasaaren liikuntapuisto, Mäntymäki, Pihlajisto, Suutarila, Talinhuippu sekä Vuosaaressa Vanttikallio tai Vuosaarenhuippu.

Vuosaaren osalta sijainnista päätetään, kun portaiden rakentaminen tulee ajankohtaiseksi. Kohteiden tulee olla hyvin saavutettavissa ja ulkoilureitistön läheisyydessä.

Suunnitelma on kirjattu toteutettavaksi välillä 2020-2030, mutta kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymää kuntoporrasohjelmaa haluttaisiin saada liikkeelle nopeutetussa aikataulussa. Kaupunginvaltuustolle annetun esityksen mukaisesti kohteiden toteutus käynnistettäisiin jo ensi vuonna.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi