Kaupunkifestivaali: Jyväskylän Kesä

Tänä viikonloppuna Jyväskylässä tapahtuu oikein olan takaa.

Kuva: Matti Salmi / Jyväskylän Kesä

Jos olet lomalla etkä tiedä, mitä tekisit, suosittelemme harkitsemaan Suomen vanhinta kaupunkifestivaalia Jyväskylän Kesää. Jyväskylän Kesä 8.−13. heinäkuuta tarjoaa kuusi päivää teatteria, konsertteja, klubiesityksiä, lastenohjelmaa ja ilmaistapahtumia. Festari järjestetään tänä vuonna jo 59. kertaa!

Festarin lavoilla pitkin kaupunkia kuullaan suomalaisia musiikkihuippuja, kuten Tuomari Nurmio, Maarit, Muska, Jukka Perko Avara ja Hannu-Pekka Björkman. Ohjelmatarjontaa löytyy niin konserttisaleista kuin teltasta ja klubeiltakin. 

Jyväskylän Kesä on ylpeä erityisesti sanattoman teatterin tarjonnastaan. Perjantaina ja lauantaina Jyväskylän kaupunginteatterin lavalle nousevat ranskalaiset klovnerian huiput Bernie Collins ja Philippe Martz eli BP Zoom.

Kaikesta festarihuvista ei tietenkään tarvitse maksaa. Mitä noi tekee?! -ilmaistapahtumakavalkadi täyttää Jyväskylän keskustan kävelykadun sirkus-, musiikki-, tanssi- ja teatteriperformansseilla. 

Jos ulkoilma tai performanssit eivät kiinnosta, sisätilaan voi paeta paitsi keikoille, myös Suomen suurimpaan scifi- ja fantasiatapahtumaan Finnconiin, joka on kävijöilleen ilmainen. Finncon järjestetään tänä vuonna Jyväskylän kesän yhteydessä. 

Jyväskylän Kesä 8.−13. heinäkuuta 2014. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi