Kaupunkipyörät on laskettu liikkeelle

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy toisena toimintavuotenaan kolme kertaa isompana.

Reaktorin kaupunkipyöräilijät kehittivät kaupunkifillarit.fi-palvelun.
Reaktorin kaupunkipyöräilijät kehittivät kaupunkifillarit.fi-palvelun. Kuva: Sampsa Kuronen / Reaktor

Jos olet kulkenut Helsingissä kantakaupungin alueella, olet varmasti ehtinyt tällä viikolla jo nähdä keltaisia kaupunkipyöriä liikenteessä. Se tarkoittaa tietenkin sitä, että kaupunkipyöräkausi on vihdoin alkanut!

Paljon keskustelua herättäneet kaupunkipyörät olivat viime kesänä, ensimmäisellä käyttökaudellaan, huippumenestys. menestyksestä innostuneena Helsingin kaupunki päätti laajentaa niiden käyttöä kolminkertaiseksi: pyörien lukumääriä ja käyttöalueita on lisätty. Uusia pyöräilyalueita ovat muun muassa Lauttasaari, Munkkiniemi, Pasila, Käpylä ja Kalasatama. Kaupunkipyörillä poljetaan kokeiluluontoisesti myös Espoossa Matinkylän ja Olarin alueella.

Käyttäjäksi voi rekisteröityä netissä. Koko kausi maksaa 25 euroa. Päivästä veloitetaan viisi ja viikosta kymmenen euroa. Kaikkiin kausiin sisältyy puoli tuntia maksutonta pyöräilyaikaa käyttökerralla. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti pidempään, käyttäjän rekisteröimältä maksukortilta veloitetaan euron lisämaksu kultakin seuraavalta puolelta tunnilta. Tämä koskee myös päiväksi rekisteröityneitä. Enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia kerrallaan. Tänä vuonna pyörän voi palauttaa myös täydelle asemalle. 

”Kaupunkipyöräpalvelu on helppo ja edullinen tapa pyöräillä. Koko kauden maksulla eli 25 eurolla saa pyörien käyttöoikeuden puoleksi vuodeksi. Lisämaksuja ei tule, jos pyörän palauttaa telineeseen ennen kuin puoli tuntia on kulunut”, opastaa HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen.

Innokkaat kaupunkipyöräilijät ohjelmisto-/IT-/digitoimisto Reaktorilta ovat helpottaneet pyörien käyttöä entisestään ja luoneet nettisivun, jolta voi tarkistaa pyöräasemien ajantasaiset saatavuustiedot. Kaupunkifillarit.fi kertoo, millä asemilla on vapaita pyöriä. Palvelun tietolähteenä toimii HSL:n avoin data, joka on kenen tahansa käytettävissä. Mahtavaa!

Kaupunkipyörien päämainoskumppani HOK-Elanto järjestää Narinkkatorilla perjantaina 5. toukokuuta kello 14-16 Alepa-fillari -tapahtuman, jossa myös HKL ja HSL ovat mukana opastamassa kaupunkipyörien käyttöä. Kaupunkipyöräkausi päättyy 31.10.2017. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi