Kevääksi 500, myöhemmin 1500 kaupunkipyörää Helsinkiin

Pyörät tulevat Ranskasta ja niissä on gps-paikannin.

Tältä se näyttää.
Tältä se näyttää. Kuva: HKL

Kaupunkipyörät tulevat ensi keväänä Helsingin katukuvaan ja nyt on selvillä, millaiselta ne näyttävät. Sinisen lokasuojan värittämän HKL:n pyörän toimittaa ranskalainen Moventia & Smoove. Vaihtoehto oli edullisin tarjolla olevista saman tason menopeleistä. Ensin pyöriä tulee liikkeeseen 500 ja niiden toivotaan päätyvän jollekin 50:stä pyöräasemasta. Jatkossa pyörien määrää kasvatetaan 1 500 pyörään.

HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Tuomas Rantanen sanoo Ylelle, että uudet kaupunkipyörät kestävät paremmin ilkivaltaa kuin aiemmat kaupunkipyörät ja että ne on varustettu gps-paikantimella.

Yle kertoo myös, että pyörien kulut nousevat seuraavan kymmenen vuoden aikana 13 miljoonaan euroon. Pyörät toimivat HSL:n matkakortilla tai pankkikortilla ja niiden käyttäjäksi ensin rekisteröidytään ja sen jälkeen pyörän saa käyttöön tunnusluvulla.

Helsingistä on tulossa entistä enemmän pyöräilykaupunki, joten kaupunkipyöriin satsaaminenkin on perusteltua. Elokuussa Helsingissä pyöräiltiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja viidenneksen viime vuotta enemmän. Pyöräväylät ovat osoittautuneet suosituiksi satsauksiksi, sillä esimerkiksi kesä-syyskuussa Kansalaistorilta Ruoholahteen johtava Baana veti 650 000 pyörää. Lauttasaaren sillalla kruisii parhaimpina päivinä yli 8000 ja Pitkäsillalla yli 7000 pyöräilijaa. Tiedot selviävät Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tuoreesta selvityksestä.

1 kommentti

Private Eye

4.5.2016 17:42

Hienoa, nyt HSL näkee missä sinä olet pyörällä käynyt. Miten tässä nyt toteutuu yksityisyydensuoja? Käyttäjäksihän pitää rekisteröityä etukäteen, ja sen jälkeen pyörä otetaan telineestä omalla pin-koodilla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi