Korealainen ruoka kiinnostaa Helsingissä: korealaisia makuja ja pöytägrillausta Old Boy BBQ:ssa ja Triplan East Marketissa

Korealaisella illallisella nautitaan pitkän kaavan mukaan.

Old Boy BBQ:n Antti Asujamaa ja Hanne Honkanen kilistävät tyytyväisenä uudelle.
Old Boy BBQ:n Antti Asujamaa ja Hanne Honkanen kilistävät tyytyväisenä uudelle.

Helsinki saa uuden laadukkaan korealaisen ravintolan, kun Old Boy BBQ avaa ovensa Ludwiginkadulla 5. marraskuuta. Aiemmin Ragusta ja Shelteristä tutut Antti Asujamaa ja Lennart Sukapää ovat lyöneet hynttyyt yhteen Hanne Honkasen ja Jan-Martin Rossin kanssa.

Asujamaa vertaa korealaista mielenlaatua suomalaiseen ja sitoo ajatuksen ruokailun ympärille.

“Korealaiset ovat hillittyä kansaa, kunnes soju-pullon korkki rusautetaan auki – sama pätee suomalaisiin! Korealainen illallinen on sosiaalinen tapahtuma, ja sellaiselle luomme oivat puitteet. Hyvää ruokaa, lämminhenkisen rentoa palvelua ja hyvää musiikkia, joiden myötä toivomme onnellista puheensorinaa ja lasien kilinää”, ravintoloitsija Asujamaa sanoo.

Old Boy ottaa haltuun konkurssiin menneen kreikkalaisravintola El Grecon tilan, joka sijaitsee arvostetun Ragun vieressä.

Old Boyn listalta löytyy muun muassa ohuina siivuina kypsennettyä naudanlihaa eli bulgogia, fried chickeniä sekä korealaisia dumplingeja eli manduja, jotka saavat rinnalleen itse tehtyä kimchiä, riisiä sekä vaihtelevia lisukkeita, kuten maustekastikkeita, salaatteja ja pikkeleitä, joilla annoksen makua ja tulisuutta voi säätää.

Old Boyn keittiön sydän on hiiligrilli ja bbq-ruoka tarjoillaan pöytiin keraamisissa hiilipöytägrilleissä.

Asujamaa ja Honkanen ovat etsineet autenttisia korealaisia makuja on metsästetty eri puolilta Etelä-Koreaa paikallisen kokkituttavan Bona Kimin opastuksella. Honkanen vastaa keittiöstä, kun taas ravintola juomapuoli on Jan-Martin Rossin harteilla.

Old Boy on panostanut myös sisustukseen, josta vastaa Kaheli Design. Siihen kuuluu muun muassa taiteilija Taneli Stenbergin iso muraaliteos.

Korealainen ruoka tuntuu olevan juuri nyt kuuma juttu helsinkiläisessä ravintolakentässä. Old Boyn lisäksi korealainen ruoka on ottanut jalansijaa muun muassa Triplassa, missä avannut East Market esittelee aasialaista keittiötä laajemminkin, mutta vahvalla korealaispainotuksella.

East Marketissa on tarjolla tehokkaita lounasvaihtoehtoja, mutta myös pidemmän kaavan mukaan nautiskelua iltaisin muutamista pöydistä löytyvien kiinteiden pöytägrillien avulla.

Aiemmin korealaista keittiötä Helsingin ravintolakentässä ovat edustaneet muun muassa Kruunuhaan Korea House, Merimiehenkadun Manna ja Bulevardilta löytyvä GIWA.

1 kommentti

SweetCandy

7.11.2019 18:42

Super!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi