Kosmoksen terassilla on aitoa helsinkiläistä tunnelmaa

Pian satavuotias Kosmos on stadilainen klassikko, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi.

Jos helsinkiläiseltä kysytään neuvoa paikallisesta klassikkoravintolasta, antaa moni todennäköisesti vastaukseksi Kosmos. Jo vuonna 1924 avattu ravintola on herkullisen ruokansa, ystävällisen palvelunsa, pitkän ikänsä ja maineikkaan asiakaskuntansa ansiosta yksi kaupungin tunnetuimpia ravintoloita. 

Vaikka ravintola on pian satavuotias ja se on palvellut vuosien varrella lukuisia taiteilijoita, kulttuurivaikuttajia ja jopa presidenttejä, toivottaa se kaikki tervetulleiksi. Kosmoksen ideana on aina ollut palvella tasapuolisesti kaikkia asiakkaita heidän statuksestaan riippumatta.

Ruokalistalta löytyy pitkäikäisiä klassikkoannoksia ja moderneja taidonnäytteitä, ja kaikkea värittää kunnioitettava konstailemattomuus. Kosmoksen menusta on vuosien saatossa tullut helsinkiläisen ruoan malliesimerkki: ranskalainen keittotaito, joka yhdistyy venäläisiin ja ruotsalaisiin vaikutteisiin on stadilaista ruokakulttuuria parhaimmillaan. Maista Kosmoksen tartarleipä, paistetut muikut tai kasvisspydäri – tämän helsinkiläisempiä ruokia on vaikea löytää. 

Kosmoksen terassi eroaa Kalevankadun terassistripin muista terasseista näyttävällä ulkoasullaan. Veistoksellisen ulkoterassin on suunnitellut Stefan Lindfors. Moni saattaa luulla, että Kosmoksen terassille voi mennä vain syömään, mutta ravintolasta kerrotaan, että virkistävälle juomallekin pysähtyvät asiakkaat ovat varsin tervetulleita. Ja se onnistuu myös kohtuuhintaan: terassilla on samppanjatarjous. Lasillinen laatukuohuvaa irtoaa 9 eurolla.

Ravintola Kosmos, Kalevankatu 3. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi