Kulinaristinen kävelykierros Helsingin ravintoloissa – Toptasten Food Walk -kävelyt starttaavat kesäkuussa

Food Walk on kätevä tapa tutustua kaupungin ravintolatarjontaan lyhyessä ajassa.

Toptaste Food Walkin aikana vieraillaan viidessä ravintolassa.
Toptaste Food Walkin aikana vieraillaan viidessä ravintolassa. Kuva: Elina Engberg

Ruoka- ja ravintolamedia Toptaste aloittaa kesäkuussa opastetut Food Walk -kävelykierrokset, joiden aikana saadaan maistiaisia Helsingin ravintolatarjonnasta kaupungin historiaa valottavien tarinoiden siivittämänä.

Food Walk on suunniteltu erityisesti turisteja silmällä pitäen, mutta kierroksilla voi olla uutta annettavaa myös paikallisille. Kolmen tunnin aikana nautitaan maisteluannoksia viidessä ravintolassa ja matkan varrella kuullaan enemmän tai vähemmän ruokaan liittyviä anekdootteja kaupungin historiasta.

“Ruoka kiinnostaa ja ihmiset matkustavat yhä enenevässä määrin ruoka- ja ravintolakärjellä ympäri maailmaa. Nouseva trendi on myös se, että matkalle lähtiessä tehdäänkin ensin pöytävaraus mielenkiintoiseen ravintolaan ja vasta sen jälkeen hankitaan lentoliput”, Toptasten sisältövastaava Mia Heiskanen sanoo.

Kierroksen aikana tutustutaan myös Helsingin historiaan.
Kierroksen aikana tutustutaan myös Helsingin historiaan. Kuva: Elina Engberg

“Helsingin ruokakulttuuri on monipuolinen ja rikas, joten Food Walk on oiva keino avata ovet suomalaisiin ravintoloihin ja kahviloihin, vaikka tänne tulisi vain pikavisiitille. Toisaalta se saattaa madaltaa myös kynnystä varata illallispöytä ravintolasta, joka on osunut Food Walk -kierroksen varrelle”, sanoo Toptasten myyntijohtaja Titti Myhrberg.

75 euron hintaiseen Food Walkiin sisältyy opastettu kierros maisteluannoksineen ja viineineen.

Ravintola Ainon maistelulautaselta löytyi suomalaisia makuja muikkukukosta poromakkaraan.
Ravintola Ainon maistelulautaselta löytyi suomalaisia makuja muikkukukosta poromakkaraan. Kuva: Elina Engberg

Medialle suunnatulla ennakkokierroksella mukana olivat Boulevard Social, Ravintola Aino, Finlandia Caviar, Roberts Coffee Jugend, Allas Wine & Dine sekä bonuksena Vanhan Kauppahallin Kultasuklaa. Mukaan on tulossa useampiakin ravintoloita, ja kierrosten rakenne vaihtelee.

Alkuun kierroksia järjestetään tiistaisin ja torstaisin suomeksi ja englanniksi, mutta jatkossa kielivalikoimaa on tarkoitus laajentaa. Food Walkin voi räätälöidä myös omiin tarpeisiin ja tilata esimerkiksi oman Kallio-kierroksen.

Toptaste Food Walk, kesäkuusta alkaen tiistaisin ja torstaisin

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi