Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Loiste korvasi Kympin

Vaakunan kymppikerros on avattu kristallikruunuineen nimellä Loiste. Tapas-tyyppiset pikkuannokset kustantavat 3,30 ¨, viinit 4,60 ¨/lasi. Ravintolan takaosa on pyhitetty ruokaravintolalle, listalla on mm. tonnikalapihviä (22 ¨). Maisemaikkunat avautuvat Kampin työmaalle. Loiste on avoinna maanantaista lauantaihin.

Meri elää Solnassa

Klassinen ranskalainen äyriäisvati (29 ¨) nousee kunniapaikalle Munkkiniemen korttelikrouvi Solnassa. Äyriäisviikoilla on 23.2.–6.3. tarjolla mm. hummeria, ostereita, merirapuja sekä erilaisia katkarapuja ja simpukoita. Ranskan ja Uuden-Seelannin suositusvalkoviinejä on saatavissa laaja valikoima laseittain.

Japani-hummeria Savoyssa
Savoyssa herkutellaan helmikuussa hummerilla. Ensin "heimoja" nautitaan ankanmaksan kanssa, 16.2. alkaen tryffelisalaatin kruunaamina ja kuun viimeisellä viikolla japanilaisittain. Se tarkoittaa tempura-friteerattua hummeria, nigiri-sushia sekä wasabi-hummeria. Pöydän päähenkilö eli hummeri kustantaa, huh-huh, 138 ¨/kg.

Suu makeaksi Eirassa
Suu pannaan makeaksi Huvilakadun La Petite Maisonissa. Jälkkärien rinnalle on tarjolla häkellyttävä määrä ranskalaisia makeita viinejä. Suklaafondant saa kumppanikseen esimerkiksi Banyulsia, crème brûlée Muscat de Beaumes de Veniseä.

Raffaello pastailee

Raffellossa vietetään helmikuussa äyriäispastaviikkoja. Listalla löytyy mm. fettuccine parmesaanilla kuorrutetun hummerin ja rapukastikkeen kera (20,50 ¨). Naapurin Michellessä ja Königissä brassaillaan eteläamerikkalaisittain. Lihamenoon löytyy esimerkiksi paistettua häränfileetä punasipuli-papuhöystöllä ja limekastikkeella (19,80 ¨).

Bar No 9 remontoitiin

Uudenmaankadun Bar No 9 on saanut vajaan viikon kestäneen remontin aikana freesimmän ilmeen. Seinät on maalattu ja pinnat käsitelty uusiksi. Myös ruokalistalle on otettu uusia makuja.

Hesperiasta Crowne Plaza
Restelille siirtynyt Hotelli Hesperia aloittaa yhteistyön Intercontinental Hotels Groupin kanssa. Yhteistyön myötä hotellin nimi vaihtuu. Hotelli avataan ensi vuoden alussa kansainvälisesti tunnetulla nimellä Crowne Plaza.

Center-Inn kampanjoi
Michellessä ja Königissä syödään helmikuussa brasilialaisittain. Raffaelllossa on teemana äyriäiset ja pasta niinikään helmikuun loppuun. Tarjolla on mm. kampasimpukkaa ja hummeria.

Nuevossa herkutellaan ankalla

Nuevon helmikuu on teemoitettu maailmalla kovin trendikkääseen Nuevo Latino -henkeen. Listalla on mm. ankanfilettä ja guava-chimichurri -kastiketta tarjoiltuna vuohenjuusto-boniatopyreen ja lämpimän papusalaatin kanssa.
Kolmen ruokalajin menun viineineen saa 36 eurolla, mikäli ruokailijoita on kaksi.

Koffilta vahva lonkero

Sinebrychoff tuo maaliskuussa Alkon hyllyille 6-prosenttisen lonkeron. Uuden reseptin myötä panimo uskoo tuotteen löytävän erityisesti nuorten aikuisten ostoskoreihin. Kuluttajatestissä tuotetta kuvailtiin laatusanoilla raikas ja helposti juotava.

2 kommenttia

Lonkeroita

12.2.2004 16:47

Vai kuusiprosenttinen lonkero. Venäjälle vietäessä sama tavara on yhdeksänprosenttista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

donneria

23.2.2004 22:08

Voi olla. Venäjältä tuotaessa lonkero onkin jo 80 prossasta ja loput parikymmentä prosenttia ovat ph-negatiivista rotanmyrkkyä.

Että itänaapurista vaan halpaa etanolia hakemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi