Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Sami Saaren soul-juna puksuttaa Mikonkadulle.
Sami Saaren soul-juna puksuttaa Mikonkadulle.

Sami Saari jammaa Kärpäsessä
Sami Saari jammailee Baarikärpäsessä joka toinen keskiviikko. Lavalle nousee Sonics-yhtyeen lisäksi vierailevia tähtiä. 10.3. on vuorossa Niko Ahvonen ja 24.3. Jonna. Soitto alkaa kello 23.

Kataloniaa Lasipalatsissa
Sami Hiltunen ja Mika Gehör lennähtävät Lasipalatsin keittiössä maailman muodikkaimmalle ruoka-alueelle Kataloniaan 4.3.–7.4. Tapojen lisäksi (myös silakkaa) tarjolla on mm. serranonkinkun kera paahdettua kuhaa sekä jälkiruuaksi tietenkin crema catalanaa. Särpimet toimittaa mainio iso viinitalo Raimat.

70-luku jyllää Etelärannassa
Pekka Terävä herättelee ruokamaailman klassikoita PalacenRannassa 6.3. asti. Asiakkaat ovat voineet valita suosikkinsa netissä, ja menestyksekkäimmät komeilevat nyt listalla. 70-luku jyllää keittiössä, sillä listan kärkeen kohosivat äyriäiscocktail, sillivoileipä ja oskarinleike. Terävä lupaa kokata klassikot modernisti, joten yllätyksiä on odotettavissa.

Tähtivieras Loisteessa
Frankfurtilainen tähtikokki Volker Drkosch vierailee Loisteessa (eli entisessä Vaakunan 10th Floorissa) 26.–28.2. Tarjolla on neljän (45 e) ja kuuden (70 e) ruokalajin menut, mm. marinoitua ankanmaksaa ja härän poskilihaa. Drkosch yhdistää keitoksissaan kylmää ja kuumaa sekä makeaa ja suolaista. LibertyStyleksi keittotyylinsä rekisteröinyttä(!) nuorta kokkia pidetään yhtenä tämän hetken moderneimmista keittiömestareista. Drkosch voitti viime vuonna Reykjavikin kokkikilpailun, jossa Loisteen Marko Alander sijoittui kakkoseksi. Loiste jatkaa Drkoschin listalla 6.3. asti.

Ari Ruoho.
Ari Ruoho.

Vuoden Kokin lista Nokassa
Islannin kokkikilpailusta palannut Vuoden Kokki Ari Ruoho valmistaa Nokassa nimikkomenuaan 8.–27.3. Makumatka etenee Balilta Norjan ja Suomen kautta Ranskaan. Globaalin aterian viinit tulevat Wyndhamilta, Australiasta.
Reykjavikin ruokaveto on nyt niin kova, että Icelandair aloittaa suorat lennot Helsingistä kesäkuussa.
Picassoa Palacessa
Taiteenystävät saavat nyt kokonaisvaltaisen elämyksen Palace Gourmetissa. Palacen pääomistaja Esa Karppinen on kumppaneineen asettanut aulaan näytteille aitoja Mirón ja Picasson teoksia. Niitä myötäilee Marko Laineen vahvasti katalonialaisvaikutteinen keittiö omine esteettisine mestariteoksineen.

HSS vaihtaa isäntää
Helmikuu jyllää vielä, mutta kesäravintolat menestyvät omana sesonkinaan. Ja kilpailu kiristyy. Palace on napannut Liuskasaaren HSS:n vuokrasopimuksen ensi vuoden alusta. Tulevan kesän HSS jatkaa Oasiksen väen johdolla. Palace kaavailee HSS:lle niin ikään isännöimäänsä Klippania ja Särkänlinnaa modernimpaa ruokaa. Palacen ja Hans Välimäen yhteisen ravintolan remontti lienee käynnistynyt tämän lehden ollessa käsissäsi.

Pekka Jalava.
Pekka Jalava.

Feveriin Stand Up Club
Juuri vuoden ikään ehtineessä Feverissä nähdäään stand up -komiikkaa joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Kevään aikana yleisöä naurattavat mm. Pekka Jalava, Markku Pajarinen, amerikkalainen Rich Lyons sekä useita nousevia kykyjä. Esitykset alkavat kello 22.

Dj Slow Motherissa
Kaupungin ehkäpä kuumin dj, Dj Slow viihdyttää ruokailijoita keskiviikkoisin Motherissa. Nuorten kokkien, Tatu Viitasaaren ja Erkka Hotin taikoma Slowfood Menu irtoaa 25 eurolla.

Namaskaar & Wok It panostaa kasviksiin
Sanomatalon Namaskaar & Wok It on laajentanut ruokalistaansa ja sushien, tandooriruokien ja wokkien rinnalle on otettu mm. simpukat sekä useita kasvisvaihtoehtoja. Seurueille on tarjolla myös lajitelmia eri annoksista.

Papàan Verona-viikot
Papa Giovannin maaliskuun teema on Verona. Kolmen ensimmäisen viikon aikana on tarjolla viiden ja seitsemän ruokalajin menu sekä 22 veronalaisen viinin erillinen lista. Viineistä 12:ta on saatavilla myös laseittain.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi