Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Australiaa Michellessäja Königissä
Australian maut jylläävät Michellessä ja Königissä huhtikuun alkupäiviin asti. Keittiöpäällikkö Mika Mertens kokkaa mm. villisian selyksiä ja osterikastikkeella marinoitua strutsinfileetä. Viinit toimittaa luotettava eteläaustralialainen suurtuottaja Penfolds.

Palacen kokki Toscanaan
Palacen uuden italialaisen ja kalaravintolan keittiöpäällikkö Marko Koskinen treenaa huhtikuussa viinitalo Banfin tähtiravintolassa Toscanassa. Aiemmin Lontoossa kokannut Koskinen siirtyy Esplanadille Katajanokan Kasinolta. Alta pois siirtyvälle Havis Amandalle on löytynyt uusi liikepaikka, joka julkistetaan myöhemmin.

Runsaat maut Sundmansissa
Pohjoisitalialaisen viinitalo Masin rehevät Amarone-viinit ovat pääosassa G.W. Sundmansissa 15.–27.3. Keittiön pomo Jarmo Vähä-Savo on suunnitellut niille herkkuaterian, jolla maistellaan myös Masin uutta huippuviiniä Argentiinasta. Ja lopuksi pannaan suu makeaksi kuivatuista rypäleistä valmistetulla jälkiruokaviinillä.

Samppanjadinner Kämpissä
Champagnen maakunnan suurimman osuuskunnan Nicolas Feuillatten kuplat kuohuvat 17.–20.3. est. 1887:ssa. Keittiömestari Henry Tikkanen on suunnitellut juomista jaloimmalle viiden ruokalajin illallisen (viineineen 175 e). Listalla on esimerkiksi sahrami-taskurapuraviolia ja paistettua ruijanpallasta.

Brekua ja samppanjaa Savoyssa
Savoy on startannut business-aamiaiset (32 e). Tarjolla on mm. tuorepuristettua appelsiinimehua ja Darjeling-teetä. Maaliskuussa ravintolassa nautitaan Kai Kallion kahdeksan ruokalajin CCCC-menua (107 e). Maailman suurimman samppanjatalon Moët & Chandonin kuohuvien kera nautitaan mm. samppanja-hernesosekeittoa sekä roseesamppanjahyytelöä.

Kaivon toimintamalli selkenee
Kaivohuone aukeaa täysin uusittuna näillä näkymin 24.4. Ravintolan ovet aukeavat arkisin kello 16 ruokailijoille. Keskiviikko- ja perjantai-illat teemoitetaan nuoremmalle bileväelle, torstai ja lauantai vanhemmalle. Sunnuntaisin katetaan brunssi. Talo retroillaan 1920-luvulle, baareja on rakenteilla 7.

Lentoemoja Kallessa
Kallen yläkerrasssa pyörii joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina klubi, josta ei puutu lentoemäntiä eikä perämiehiä. EPK-illoissa ID-kortti on valttia ja musasta vastaa house-bändi. Tervetulleita ovat toki kaikki muutkin lennokkaat bilettäjät.

Barista SM tulee
Suomen Erikoiskahviyhdistys SEKO ry etsii Suomen parasta baristaa 17. ja 18.3. Gastro-messuilla. Mikäli haluat mukaan kisaan, käy tekemässsä esikarsintakoe osoitteessa seko-ry.com. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.3.

Andorrasta ravintola
Eerikinkadulla, Corona Baarin alakerrassa toiminut elokuvateatteri Andorra on lopettanut sellaisenaan toimintansa ja tilassa on jo ehditty pitää useita bileitä ja seminaareja. Ravintola aukeaa myöhemmin keväällä yleisölle Kauas pilvet karkaa -elokuvasta lainatulla nimellä Dubrovnik. Kaurismäkeläinen henki näkyy vahvasti myös paikan sisustuksessa.

Pyhää Urhoa juhlitaan Urkissa
Amerikansuomalaisten vastinetta irkkujen St. Patrik -bileille, Pyhän Urhon juhlaa vietetään Urkin pubissa tiistaina 16.3. Tarjolla on eläväistä musisointia sekä vaahtopäin erilaisia oluita. Eläköön Pyhä Urho!

Koffilta sokeriton siideri
Koff tuo huhtikuuussa markkinoille täysin sokerittoman siiderin. Golden Cap Move on ananaksen makuinen päärynäsiideri. Siideri ja eritoten sen light-versiot ovat olleet alkuvuodesta pienessä nousussa.

3 kommenttia

emzu

24.3.2004 11:41

mahtavaa!!! sokeriton siideri! eikun humalumaan terasseille ;D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

westo

26.3.2004 19:26

mikä helvetti on ananaksen makuinen päärynäsiideri?? Eikö se ole joko päärynäsiideri tai ananassiideri! ihmetyttää muutenkin nämä kaktuksen makuiset omenasiiderit yms.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Siisel

5.4.2004 18:40

Yhdyn kaikin siemauksin edelliseen. Kunnon rehellistä olutta sen pitää olla eikä kaiken maailman esanssilitkuja!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi