Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Vuoden Kokki Dominiquesta

Chez Dominiquen apulaiskeittiömestari Juuse Mikkonen voitti tämänvuotisen Vuoden Kokki -kisan. Osterinavauksen Suomenmestaruuden nappasi alan konkari, Scandic Continentalin keittiöpäällikkö Johann Schlag. Chez Dominique (kaksi) ja G.W. Sundmans säilyttivät tähtensä kevään Michelin-oppaassa. George kohosi kaupungin uudeksi tähtiravintolaksi.

Viinimestari löytyy Nokasta

Nokan viinimestari Petri Pellinen nappasi odotetusti voiton sommelierien tämänvuotisessa SM-kisassa. Toiseksi sijoittui Oslon maineikkaassa tähtiravintola Bagatellessa työskentelevä suomalaissyntyinen Pontus Dahlström. Pronssia keräsi Palace Gourmetin hyvästä asiakaspalvelustaan tunnettu Hanna Paksula.

Sundmansissa paras palvelu

G.W. Sundmansissa on kaupungin paras palvelu. Tätä mieltä ovat jälleen American Express –kortin käyttäjät vuosittaisessa äänestyksessä. Kunniamaininnat saivat Cityn äänestyksissä menestynyt Papà Giovanni sekä Farouge ja Turun laadukas Rocca.

Vuoden Viini kuohuu Saksasta
Vuoden Viiniksi valittiin kuiva saksalainen kuohuviini Fürst von Metternich Riesling Brut (15,98 ¨). Samaa viiniä tarjotaan Lufthansan lennoilla. Edullisten valkoviinien ykkönen oli kuiva etelä-afrikkalainen KWV Chardonnay (6,99 e), punaisten italialainen Mezzomondo Negroamaro Rosso Salento (6,15 e).

Nite Train Kallioon

Restelin nuoremmalle bileväelle konseptoitu ravintolaketju Nite Train istutetaan vihdoin myös Helsinkiin. Yksikkö avataan vappuun mennessä Josan tiloissa Hotelli Olympiassa, Kalliossa. Olympia on useita vuosia ollut Kallion ainoa kiinteistö, jolla on anniskeluluvat 03:een.

Vahvaa lonkeroa ei saa myydä ravintolassa

Koff on joutunut luopumaan vahvan lonkeron jakelusta ravintoloissa. Syynä on alkoholilainsäädäntö, joka määrittää alkoholiannosten maksimikoon. Vahvaa, 6-prosenttista lonkeroa ei ole valmistettu käymisteitse vaan giniä blandaamalla ja ginin osuus ylittää pullossa sallitun 4 cl:n rajan.

Italiaa Eirassa

Tehtaankadun RWCS:n Mats Wallenius kävi opissa Piemontessa, Pohjois-Italiassa. Tuloksia maistellaan 3.4. asti. Tarjolla on mm. tartarpihviä sekä tietysti klassikkoa, vasikanpaistia ja tonnikalamajoneesia. Kasvissyöjiä ei ole unohdettu. Neljän ruokalajin suositusmenu sienirisottoineen kustantaa 38 e.

Sivistä itseäsi Haagassa

Haaga Instituutti on alkanut järjestää ravintola-alan koulutusta myös kotikokeille. Kurssiteemoina ovat mm. viinin ja ruoan yhdistäminen, viinintuntija ja kahvi. Koko kurssitarjonta löytyy osoitteesta haaga.fi.

Zetor keulii

Zetoriin on tehty ensimmäinen varsinainen remppa sen 12,5 vuoden historiassa. Ruokailutilat ovat nyt muunneltavissa erikokoisille ryhmille ja tanssilattialle mahtuu enemmän väkeä humpalle. Myös WC:t on uusittu.

Välimäen esikoinen koteihin

Jokapaikan tähtikokki Hans Välimäki on saanut julki ensimmäisen keittokirjansa Koti keittiössä. Nizzassa herkullisesti kuvatun kirjan ohjeet on todella tarkoitettu kotikokeille. Tekstistä vastaa Mikko Takala. Hansin toinen, "vakaville" harrastajille suunnattu kirja Chez Dominiquesta ilmestyy syksyllä. Kolmaskin kirja on jo työn alla...

1 kommentti

asdfqwerty

31.3.2004 14:26

mitä tarkoittaa 'nuorempi bileväki' tuossa nite train -jutussa? säilyykö ikäraja samana kuin josassa, eli paikka täynnä 17-19 vuotiaita, vai saadaanko ikärajaksi 22->?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi