Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Sedu avaa Tallinnaan

Sedu Koskisen imperiumi laajenee maan rajojen ulkopuolelle, kun 7.5. aukeaa Tallinnassa kaksikerroksinen ravintola R.I.S.S. Tilaa on sisällä 500 hengelle ja ulkona peräti tuhannelle. Kiinteistön alakertaan tulee yökerho ja yläkertaan ruokaravintola, jossa teemana on vain ja ainoastaan kana.

Chez Dominique noteerattiin Briteissä

British Restaurant Magazine valitsee joka vuosi 50 maailman parasta ravintolaa. Voittaja oli jo toisen kerran kalifornialainen Thomas Kellerin omistama French Laundry. Suomalainen Michelin-ylpeys Chez Dominique oli päässyt listalla Bubbling under -osastoon, 100 maailman parhaan ravintolan joukkoon siis.

"Listaus vaikuttaa toimintaamme siten, että suomalaismedia referoi lehteä", kertoo CD:n apulaiskeittiömestari Matti Wikberg. Lehden vaikutusvalta keskittyy Brittein saarille.

Fridayssa uusi ilme

Viitisentoista vuottta City-käytävässä musiikkibaarina toiminut Music Pub Friday on remontoitu ja sisustettu uudelleen. Perjantaisin ja lauantaisin käytössä oleva esiintymislava sijaitsee nyt Stockan puoleisessa siivessä ja baaritiskiä on jatkettu vanhalle puolelle.

Lohikiusausta hernekeitolla

Juuri ennen vappua haagalaisen ravintolakoulun ravintola Haaga Inn sai aasialaisia vieraita. Suomalainen isäntä jaksoi ohjata heidät pöytään, mutta noutopöydän ruokaohjaus jäi. Lounaspöydässä oli tarjolla hernekeittoa ja pannukakkua omenahillon kera tai vaihtoehtoisesti lohikiusausta. Aasialaismiehet kasasivat suurelle lautaselle keon lohikiusausta ja kaatoivat päälle kastikkeeksi hernekeittoa. Lautaselta he jakoivat toisilleen pienempiä annoksia. Salaattilautasilla miehillä oli vihanneksia ja pannukakkua, voin kanssa. Pannukakku syötiin purren haarukan päästä. Ruokajuomaksi juotiin kahvia. Ulkomaalaisen vieraan isännän olisi hyvä muistaa, että ruoka on kulttuurisidonnaista: opasta, ellet halua vieraasi ihmettelevän omalaatuisia makuyhdistelmiä.

Tupruttelu kunniaan

Belgessä maistellaan kuubalaisia sikareita, viinejä ja avec-juomia Big Smoke -tilaisuudessa 11. toukokuuta. Viinit on valinnut Petri Viglione ja sikariasiantuntijana paikalla häärää Olli Alho. Sisäänpääsymaksu, 25 euroa, sisältää pari drinkkiä ja sikarin.

Urkissa sahtipäivät

St. Urho´s pubissa tutustutaan supisuomalaiseen kansanperinteeseen sahtipäivillä. Kampanja alkaa 12.5. ja jatkuu niin pitkään kuin tavaraa riittää. Kampanjatuotteina on ainakin seitsemän eri valmistajan sahtia.

Kevytolut Koffilta

Sinebrychoffin kevään toinen uutuusolut on kevytolut 4.1. Kevytoluet ovat kasvava trendi etenkin Yhdysvalloissa. Uutuus on maltainen ja hedelmäisen esterinen. Matalan alkoholipitoisuuden – josta oluen nimi – myötä 4.1:ssä on tavallista vähemmän kaloreita, vain 30 kcal/1dl.

Parsaa ja poroa

Königissä ja Michellessä yhdistetään tuoretta parsaa savuporoon (11,40 e) ja graaviloheen (11 e). Parsaviikkoja vietetään Alsacen viinien kera myös Omenapuussa, Country Clubissa ja Raffaellossa.

Kalaa Klippanilla

Ahvenanmaalainen, Göteborgissa työskennellyt Vuoden kokki Michael Björklund vierailee saariravintola Klippan Palacessa 8.5. asti. Tarjolla on seisovan pöydän saaristolaismakuja, mm. savustettuja kaloja, sillejä ja silakoita sekä karitsanmakkaraa. Klippanin oma keittiötiimi jatkaa saaristoteemaa 15.5. asti.

Viinikoulu Tervasaaressa

Tervasaaren Aitta järjestää ravintolassaan viinikoulutusta pienryhmille. Teemoja muokataan toiveiden mukaan. Kymmenen hengen koulutus kolmen ruokalajin illallisineen kustantaa viineineen 95 e per viinisieppo.

Kirsikoita Kaloissa

"Kala"-olutravintoloissa (Vastarannan Kiiski jne.) nautitaan toukokuussa harvinaista herkkua. Hanassa on tarjolla Brysselin legendaarisen Cantillon-panimon kirsikkaolutta. Kuiva kirsikkaolut on kypsytetty tammitynnyreissä panimon ullakolla – hämähäkinseittien keskellä. Lasillinen kustantaa kolme euroa. Cantillonin oluita on helpompi löytää Helsingissä kuin Brysselissä!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi