Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Tilaviinejä Nokassa

Suomalaisia makuja vaaliva Nokka yllättää kesän ruokalistallaan kotimaisilla tilaviineillä. Markus Maulavirta tarjoaa neljän ruokalajin HelsinkiMenun (55 e) riekolle ja porolle variksenmarjaviiniä, valkohomejuustolle mansikoista ja valkoisista viinimarjoista valmistettua roseeta sekä tuoreille marjoille makeaa, liköörimäistä mansikkaviiniä. Vastaavaan ei taatusti törmää kuin Suomessa.

Koffille tuplakultaa

Koffin oluet jatkavat voittokulkuaan ”oluiden Oscareissa”, Brewing Industry International Awardsissa. Karhu III nappasi kultaa vahvuusluokkaansa pullolagereissa, ja Koff III kiiri samaan hanaoluissa. Menestystä täydentää Koff IV:n pronssi pullolagereissa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi Englannissa.

Salaattia Sundmansissa

Tähtiravintola G.W. Sundmans juhlistaa valoisaa vuodenaikaa salade gourmande -menulla. Jarmo Vähä-Savo keittiöjoukkueineen tarjoilee kahdeksan ruokalajin illallisella (85 e) mm. paistettua kampasimpukkaa ja haudutettua lehtisalaattia sekä tiristettyä langustia ja salaattia tomaatista, vihersipulista ja parsasta. Juomasuosituksina on viittä eri Deutzin samppanjaa (89 e).

Kesäretki Fiskarsiin

Herkkusuun kesäretki suuntautuu tänä vuonna Fiskars Wärdshusiin. Idyllinen ravintola esittelee keittiön herkkujen lisäksi ranskalaisen Christine Colinin kuvataidetta. Niiden aiheet tulevat viinitarhoista, sillä taiteilijan puoliso André Ostertag lukeutuu Alsacen parhaisiin viinintekijöihin. Pihalle on tuotu vanhoja viiniköynnöksiä Alsacesta.

Baarimestarien MM-kisat Helsinkiin

Maailman parhaat baarimestarit kokoontuvat Helsinkiin lokakuussa 2005. Myös yleisö pääsee seuraamaan maestron MM-kilpailuja kahdessa eri sarjassa. Samaan aikaan kaupungissa järjestetään ”sheikkaajien” kansainvälinen kongressi. Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho F.B.S.K. täyttää tänä vuonna 50 vuotta. F.B.S.K. suosittelee helteisiin kesäiltoihin Rose Queenia. Ohjeet tässä: 4 cl Tequila Rose, 8 cl maitoa, 3 vadelmaa, 1 mansikka, 2 cl boysenmarjasiirappia.

Laita aineet blenderiin ja sekoita jäämurskan kanssa. Kaada jäädytettyyn hurricane-lasiin ja tarjoile pillien kanssa. Pinnalle voi laittaa koristeeksi halkaistun vadelman.

Kirjoita ravintolapäiväkirja!

Oletko 23-35-vuotias ja asut pk-seudulla? Osallistu ravintolaelämää kartoittavaan kulttuurintutkimushankkeeseen. Kirjoita ravintolakokemuksistasi päiväkirjaa kahden kuukauden ajan. Ravintoloiksi lasketaan baarit, yökerhot, ruokapaikat ja kahvilat. Sana on vapaa ja luottamuksellinen. Virikkeitä kirjoittamiseen jaetaan lyhyissä tapaamisissa kesäkuun aikana. Siis kerro tarinasi ja kuvaa todellista ravintolaelämää. Yhteydenotot: antti.maunu@helsinki.fi.

Hanketta rahoittaa riippumaton Alkoholitutkimussäätiö.

Krunikkaan uusi baari

Kruununhakaan, Snellmaninkatu 13:ta aukeaa lähipäivinä Underbar-niminen baari. Tiloissa on aiemmin toiminut apteekki. Underbarissa on asiakaspaikkoja 82 ja se on auki joka päivä kello 16:sta eteenpäin. Ravintolapäällikkönä huseeraa Hanna Heikkinen.

Forumiin uusi ravintola

Forumin pohjakerrokseen tulee uusi ravintola. Asialla on HOK-Elanto, joka muuttaa nykyisestä Sestosta kolmanneksen ravintolaksi. Samalla Sesto muuttuu S-marketiksi. Pikaravintoloiden johtaja Markku Kuusinen lupaa uudenlaista tarjontaa Forumin alakertaan. Remontti valmistuu viimeistään elokuussa 2005.

Linjoille tasokas olutbaari

Kallioon, Toinen Linja 15:ta on avattu belgialaisiin oluisiin, sikareihin ja mallasviskeihin erikoistunut ravintola. Oluthuone Poirotista saa myös pientä syötävää. Tiloissa toimi aiemmin ravintola Cleopatra.

Highlightissa vaahtobileitä

Vaahtobileet ovat palanneet Highlightin ohjelmistoon. Joka keskiviikko paikka täyttyy enemmän tai vähemmän estottomista bilettäjistä. Ikäraja 18 ja liput 5 euroa.

6 kommenttia

jekejeke

3.6.2004 21:53

Mikä on vaahtobileet? Jos on jotain kylpyvaahdon tapaista niin siinähän kastuu vaatteet vai ilkosillaanko siellä joraillaan? Ei oo varmaan mikään talvikauden huvi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pl4h

4.6.2004 02:15

Vaahto on vaahtoa, mitä se sen kummempaa. Ei se ihan kylppärivaahtoa ole, mutta märkää ja kastelevaa silti, sekä aika kuuma tulee, varsinkin jos vaahtotykki käytössä eikä sellainen "putous."
Rantakelposet kamppeet kätevimmät ja narikkaan ylimääräiset vaikka laukkuun tai pussiin, sekä jalkaan vähemmän hienot kengät jotka kestävät totaalisen kastumisen.
Vaikkei kuvittelisi olevan talvihuvia tuon, ainakin täällä pohjoisessa järjestivät vaahtobileitä vain nimenomaan talvisin, ehkä jo siitäkin syystä että tämä yliopistokaupunki on aivan dead kesäisin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sami

8.6.2004 12:31

Hjelp. Bongasin aikoinani City-lehdestä ravintolan jolla on rannassa vene/jahti/tms johon ravintola järjestää ruoka- ja juomatarjoilun. Nyt en löydä tietoa mistään, kuka tietää kuka muistaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

1337

8.6.2004 13:46

Oliskohan tuo ollut Ravintolalaiva Wäiski?

TJEU: http://www.waiski.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

blaah

10.6.2004 14:43

>Hjelp. Bongasin aikoinani City-lehdestä ravintolan >jolla on rannassa vene/jahti/tms johon ravintola >järjestää ruoka- ja juomatarjoilun. Nyt en löydä >tietoa mistään, kuka tietää kuka muistaa

Taitaa olla ravintola Oasis jonka laiturissa on myös M/Y Mirella jahti johonka ravintola toimittaa ruoka- ja juomatarjoilun. Veneen vuokra on 250e/tunti ja minimi on 3 tuntia.

Lisätietoja ravintolan sivuilta:

http://www.oasisclub.net

Josta veneen löydät

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaisis

9.7.2004 21:48

Kuulemma Helsingin suurimmat vaahtobileet järjestetään Ravintola Kaisaniemessä 17. heinäkuuta 2004 alkaen klo 14 ulkoterassilla. Liput 5 euroa.
Mukana paikalla on MTV3:n Pulssi -ohjelma

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi