Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Remu sai oman oluen
Remu Aaltonen ja Ile Kallio vierailivat Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalla juhlistamassa Hurriganes-oluen tuloa maailmalle. Ensimmäinen erä myytiin loppuun neljässä tunnissa mutta lisää on tulossa. Kyseessä on vaalea lager-täysmallasolut. Aikaisemmin bändien nimikko-oluita on ollut Leningrad Cowboysilla.

Sedu kaappasi Maestron ja Ctrlin
Fredrikinkadun perinteikäs, vasta vuosi sitten isolla kädellä remontoitu Maestro on siirtynyt ravintolakeisari Sedu Koskisen käsiin. Tilaan avataan lokakuussa kansainvälinen yökerho nimellä Studio 51. Luvassa on mm. discoretroilua tämän päivän tekniikalla. Baareja rakennetaan kolme lisää joista yksi pyhitetään vipeille. Eikä siinä kaikki: Myös Ctrl siirtyi herra Koskiselle.

Zetorista yöruokaa
Zetorin kokkien työpäivä piteni kun keittiön aukioloaikaa jatkettiin valomerkkiin saakka. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi kello 2.15 voit tilata paikasta kolmen ruokalajin menun. Annoksia voi tilata myös kotiin osoitteesta gastronautti.fi.

Safari Club vetää
The Clubilla keskiviikkoisin pyörivä Safari Club on kerännyt ovelle ennennäkemättömiä jonoja. Pahimmillaan jono on mutkitellut Mannerheimintielle saakka. Asiakaskunta on ollut sen verran nuorta että suosion selittänee osittain Tiikerin ovien sulkeutuminen.

Baker´sin alakerta uudistuu
Baker’sin alakerta uudistuu ja valtaa lisää tilaa. Iltaisin kahvila muuttuu musiikkibaariksi ja keskiviikosta lauantaihin tunnelmasta vastaa deejii. Alakerran kokonaisuuteen kuuluu lisäksi kaksi kabinettia ja saunatilat. Paikka avaa nimellä Baker’s Café & Bar elokuun puolivälissä.

Terassifiilistä Töölössä
Mikäli keskustan terassit alkavat tökkiä löytyy apu Töölöstä. Vanhojen klassikoiden, mm. Eliten ja Motin seuraksi on saatu Töölön vanhan ratikkahallin yhteyteen alkukesästä avattu, varsin viehättävä Korjaamo.

Henri’x avasi Eirassa
Lehtovaaran entinen keittiöpäällikkö Henrik Poulsen on avannut oman Henri’x-ravintolansa Tehtaankadulla, Eiran sairaalaa vastapäätä. Henri’x tarjoaa lounaalla ja illalla klassisen modernia kokkausta maanantaista lauantaihin. Samalla paikalla aiemmin toiminut RWCS etsii uutta kotia eteläisessä Helsingissä.

Kukon viinilista palkittiin
Hullun Kukon viinilista on jälleen palkittu maailman suurimmassa viinilehdessä, amerikkalaisessa Wine Spectatorissa. Kukko sai Award of Excellence -palkinnon. Lehti kehuu listan ranskalaisten ja italialaisten viinien valikoimaa sekä luokittelee hinnoittelun maltilliseksi.

Kosmos 80 vuotta
Kosmos juhlii elokuussa 80-vuotispäiviään. Helsingissä historiallisesti ravintola on toiminut saman perheen omistuksessa vuoden 1924 perustamisestaan lähtien. Viime vuosikymmenet Kosmosta luotsanneen grand ladyn Katri Hepolammen tavoittaa edelleen salissa työskentelemässä. Elokuun ensimmäisellä viikolla Kosmos tarjoaa juhlamenun ja esiintyijä.

Keitä omat ravut
Rapukausi on päässyt vauhtiin. Valmiiseen pöytään istahtamisen lisäksi ravintola Nokan kokkikoulu Kokka opastaa keittämään ravut itse ammattilaiskeittiössä. Urakan jälkeen kokkikokelaille löytyy valmiiksi jäähtyneet ravut juomalauluineen ja ruokajuomineen.

Samppanjaa ja sushia
Via tarjoaa Art goes Kapakan ajan, 19.-28.8, sushi-lautasen ja lasillisen samppanjaa (15 ¤). Maanantaina 23.8. Vian viinibaarissa kuullaan samppanjaesitelmä ja Ira Kaspin yhtyeen jazzia. Mumm-samppanjaa myydään laseittain kaikissa 31:ssä AGK -ravintolassa.

 

1 kommentti

arkiperse

8.8.2004 16:23

Kyä on kas mielenkiintoisia ja ihan tuikkuja uutisia!

Täsä me saadaa hyväskä tuokio!

-Mammamia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi