Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Tiger avasi
Yrjönkadun Tiger avasi tapaninpäivänä. 800-paikkaiseen yökerhoon on haettu selkeästi vaikutteita mm. Kaivohuoneen baarista ja Teatterin lounge-osastosta. Keskellä etuosan baaria sijaitsee vip-osasto, jonka tummennettujen lasien taakse ei ole asiaa ilman ravintoloitsija Sedu Koskisen suosiota. Tigerin henkilökunta on kaunista, jatko näyttää, onko myös osaavaa.

Markku Oksanen Sokos Hotelsin johtoon
Markku Oksanen on nimitetty Sokos Hotelsin ketjujohtajaksi. Ketjun markkinointi ja ohjaus ovat tammikuusta lähtien maanlaajuisesti SAS Hotelsisssa ja Hotelli Helsingissä aiemmin mainetta niittäneen miehen vastuulla. Samanaikaisesti ketjua aiemmin johtaneen Juhani Järvenpään tontti laajenee kattamaan myös Sokoksen tavaratalot.

Modesty Coffee vaihtoi omistajaa
Björn Hammar ja Alexander Gullichsen ovat myyneet perustamansa kahvilaketjun Modesty Coffeen Pauligille. Herrojen haltuun jäävät vielä Pulp, Pravda ja Maxill.

Hesarin Mempisin vetäjä vaihtuu
Helsinki Clubin kyljessä majailevan Mempisin ravintolapäälliköksi on nimetty aiemmin mm. 10th Floorissa työskennellyt Pia Tyynelä. Ravintolaa aiemmin johtanut Tiina Asikainen suuntaa ulkomaille.

Olutliitto palkitsi Juha Lehdon
Olutliiton vuosittainen Hyvä Tuomas -titteli on myönnetty "kalaravintoloiden" vetäjänä tunnetulle Juha Lehdolle ansiokkaasta työstä olutkulttuurin hyväksi. Lehdon ensimmäiset olutravintolat, Vastarannan Kiiski ja Janoinen Lohi avattiin vuonna 1992.

Chez Dominique vaihtoi omistajaa
Ludviginkadun piskuinen mutta arvostettu Chez Dominique on siirtynyt keittiömestari Hans Välimäen ja ravintolapäällikkö Mikko Levoskan omistukseen. Tammikuussa paikassa on tarjolla yllätysmenuita neljän, seitsemän ja kahdentoista ruokalajin pituisina.

Taisteluun nuorten juopottelua vastaan
Nuorten Akatemia sekä Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto jakavat maaliskuussa 30 000 markan palkinnon parhaasta ehdotuksesta nuorison alkoholinkäytön hillitsemiseksi. Ehdotuksen voi lähettää tammikuun loppuun mennessä Nuorten Akatemiaan.

Kanavaranta ja Solna yhteen
Katajanokan palkittu Kanavaranta ja Munkkiniemen ravintola Solna ovat yhdistäneet voimansa. Uudet vanhat omistajat ovat keittiömestari Gero Hottinger, Kanavarannan Maria Planting sekä viinimies Esa Karppinen. Kanavarannan perustajiin lukeutunut suomalaisen keittiön grand old man Eero Mäkelä luopui yrittäjyydestä. Ravintolat yhdistävät markkinointiaan uuden toimitusjohtajan vetäminä.

Ruokala.com neuvoo kotikokkeja
Julkkiskokit Jyrki Sukula ja Antti Vahtera ylläpitävät netissä saittia, josta ruoanlaitosta kiinostuneet voivat käydä hakemassa harrastukseensa liittyvää tietoa. Sivuilta löytyy mm. sivistyssanakirja, ja kokit vastaavat päivittäin aihetta koskeviin kysymyksiin. Sivujen käyttäjillä on mahdollisuus myös keskustella ruoanlaitosta keskenään.

Kalifornia Strandissa
Strand Inter-Continentalin keittiöpäällikkö Jari Ervasti on suunnistanut oppiin Kaliforniaan. Matkan tuloksia maistellaan viinin ja ruuan liittona Atrium Plazan Kalifornian viikoilla maaliskuussa. Avaukseen saapuu tueksi viinitalo Beringerin keittiöpomo Jerry Comfort. Alkuvuosi Atrium Plazassa nautitaan mätibuffetin annista.

Perho kokkaa blinejä
Bliniviikot käynnistyvät ravintolakoulu Perhossa maanantaina 8. tammikuuta ja jatkuvat helmikuun puoliväliin. Talon tapaan hinnat ovat edulliset, 45-85 mk/blini. Tykötarpeina löytyy mateen- ja muikunmätien lisäksi tattisalaattia, graavilohta ja kylmäsavuporoa. Perho on avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin.

Katajanokalle mestari Lontoosta
Marko Kosonen palaa Lontoosta helmikuussa Katajanokan Kasinon keittiön ohjaimiin. Viimeksi Pertti Salolaisen isännöimässä suurlähetystössä kokannut Kosonen on työskennellyt aikaisemmin mm. Tornissa. Kasinon väki on muutenkin nuorentunut, sillä keittiöön on haalittu uusia voimia Savoysta, Sipulista ja NJK:sta. Nyt odotamme, että upeissa puitteissa voi myös nauttia herkullisesta lautasen annista.

Brittioluiden festarit Espoossa
Olutfanit suunnistavat Niittykummun Gallowsiin kuun puolivälissä. Jo perinteisiä englantilaisen tuoreoluen, tynnyrissä kehittyvän real alen festivaaleja vietetään 11.-13. tammikuuta. Tarjolla on täysi tusina erilaista tynnyriä Britanniassa palkittuja oluita. Jos havittelee Timothy Taylorin Landlordia kannattaa mennä ajoissa, sillä kyseinen olut myytiin muutamassa tunnissa loppuun edellisellä Helsinki Beer Festivalilla.

Kuu maistattaa Australian viinejä
Edullisesta viinihinnoittelustaan tunnetun ravintola Kuun viini-illat jatkuvat. Uusi viinivuosi korkataan Töölössä australialaisilla viineillä maanantaina 15.1. Ilta koostuu alustuksesta, kuuden valko- tai punaviinin maistiaisista sekä iltapalasta. Kuun viini-iltoja on luvassa kerran kuussa koko kevään ajan.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi