Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Hans Välimäeltä taas uusi keittokirja

Ravintola Chez Dominiquen salat tulivat julki, kun kahden Michelin-tähden kokki Hans Välimäki julkaisi jo toisen keittokirjansa tänä vuonna. Tuoreessa Chez Dominique
-kirjassa esitellään vain huippuravintolan reseptejä, voimia säästämättä, laadusta tinkimättä. Valitettavasti monelle harrastajakokille osterikeitto ja ankanmaksalla täytetty kyyhky vain ovat too much. Onneksi he voivat hakea lohtua Hans Välimäen ensimmäisestä keittokirjasta Koti keittiössä, joka on täynnä helppoja, mutta maistuvia reseptejä.

Ravintola-alan erikoislehdessä Viisi tähteä Chez Dominique sai ristiriitaiset arviot toisilta suomalaisilta Michelin-kokeilta G.W. Sundmansin Jarmo Vähä-Savolta ja Georgen Markus Aremolta. Vähä-Savo tykkäsi, Aremo ei.

Oopperasta hip hop -klubi

Kisahallin päädyn Oopperaa remontoidaan ja laajennetaan. 26.11. tiloihin aukeaa hip hop -klubi. Laajennuksen myötä ravintolaan saadaan myös vaihtoehto-osasto, jonka teemana on suomipop. Kohderyhmäksi märitellään edelleen nuorempi bileväki.

Lisää kalaravintoloita

Delifoxin hallinnoima ns. “kalaravintolaketju” kasvaa. Sturenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmassa sijainnut Rentukka on ostettu ja laitettu remonttiin. Perinteestä poiketen olutravintolan nimeksi tulee Tshekkeihin viittaava Sandels & Svejk. Myös Kirkkonummen Kings Road on siirtynyt yhtiön omistukseen ja se saa myöhemmin kala-aiheisen nimen.

Campari-tuoremehu pulloon

Hieman vanhahtavasta brändistä kärsinyt Campari nuorentaa imagoaan Smirnoffin (Ice) esimerkin innoittamana. Joulukuun alusta lähtien ravintoloista saa Campari Mixx ja Campari Mixx Orange -juomasekoitteita pullotavarana. Jakelun hoitaa Olvi.

Mezepoint avaa Aikataloon

Aikataloon avataan vuoden alkupuolella nuorekas meze-ruokiin erikoistut Mezepoint-ravintola. Itäisen välimeren alueelta Suomeen rantautuneet mezet ovat terveellisiä, käsintehtyjä pikkuruokia, joista kootaan ateria.

Picnic uusi konseptiaan

Sara La Fountain on uudistanut Café Picnicin tuotevalikoiman. Uudistuksen myötä paninit vaihtuvat pariloituihin, Italiassa kovin suosittuihin focaccioihin ja bloomereihin.

Kunnari Torniin

Hotelli Tornin keittiöpäällikkö on vaihtunut. Uutena miehenä on astunut keittiön johtoon Lapin lahja helsinkiläisille ravintoloille, Heikki Kunnari. Viimeksi Kunnari kokkasi usean vuoden ajan Töölön perinteikkäässä Elitessä.

Drinkkipörssi avasi

Yliopistonkadun Uniq myy drinkkejä pörssimetodilla: kun kysyntä nousee, hintakin nousee. Kaikki Uniq pitää pörssilistallaan kymmenen drinkkiä. Asiasta enemmän sivulla 8.

Gero herkuttelee

Saksasta Suomeen kotiutunut keittiökonkari Gero Hottinger on julkaissut uuden keittokirjan Kerrassaan herkullista!. Makoisien reseptien ja houkuttelevien kuvien lisäksi kirja sisältää lämpimiä tarinoita vuosikymmenten varrelta. Aikanaan muun muassa Savoyta isännöinyt Gero vetää nyt Helsingin Kulinaarisen Instituutin kokkauskoulua.

Altia kasvaa

Suomi iskee takaisin Ruotsille. Koskenkorvaa tuottava Altia ostaa englantilaisilta sijoittajilta Suomessa ja Skandinavian maissa alkoholijuomia jakelevan Scandinavian Beverage Groupin. Kaupan jälkeen Altian markkinaosuus Suomessa myytävistä väkevistä on kaksi kolmannesta ja viineistä 40 prosenttia.

Riistaa Lehtovaarassa

Lehtovaaran tuore mutta taitava keittiömestari Sampo Kantele on uusinut listansa. Tarjolla on mm. riimisuolattua peuranpaistia (15 e) ja roseepaistettua riekonrintaa (29 e). Vuodenvaihteen jälkeen Lehtovaarassa vietetään blini- ja pihviviikkoja. Varsinainen pyhiinvaelluskohde Lehtovaara on Etelä-Afrikan viinien ystäville.

Hard dance -sankari kaupunkiin

Nyt on tarjolla harvinaista herkkua raskaan konemusiikin diggareille. Uuden hard dance -soundin kehittäjä, palkittu japanilainen Yoji Biomehanika saapuu nimittäin tykittämään Rush-klubin Winter Mayhem -bileisiin. Yojista on tullut kotimaassaan palvottu tähti aina fanitavaroita myöten. Himodiggarit voivat ostaa Tokiosta esimerkiksi Seikon valmistaman Yoji Biomehanika -rannekellon. Yojia komppaavat Rushin kemuissa Proteus, Sebastian sekä Carbon Based.

Rush Winter Mayhem Aktia-salissa 3.12. Liput 25 e, ennakot 22 e (StreetBeat ja Tiketti)

Rank 1 Gloriassa

Vaikka Unityn deejii Orkidea viimeistelee kiireisesti vuoden alussa ilmestyvää Embrace-sinkkuaan studion uumenissa, hän ennättää osallistua Backlash 01 -kemuihin Gloriassa. Unityn possesta lavalla näyttäytyy myös Slusnik Luna. Pääaktiksi on buukattu hollantilainen, kolme kultalevyäkin saalistanut kaksikko Rank 1.

Backlash 01 Gloriassa 27.11. Liput 18 e StreetBeatista.

The Players Club Kaivolle

Viime kesänä Keskuskadun Systemissä pyörinyt houseen keskittynyt The Players Club siirtyy Kaivohuoneelle. Uudessa paikassa juhlitaan myös yksivuotissynttäreitä joulukuun puolessa välissä, jolloin paikalle pamahtaa kaksi brittiläistä nimideejiitä, Wes ja Wayne Fountain. Fantastic House -levymerkin johtaja Wes on pyörittänyt levyjä mm. kaikilla Ibizan suurimmilla klubeilla sekä toiminut Seb Fontainen Type-klubin vakiodeejiinä. Musiikista vastaavat myös Eliot Ness, Aslak sekä residentit Klabi ja Rossi.

The Players Club Kaivohuoneella 18.12. Liput 15 e, ennakot 12 e StreetBeatista.

1 kommentti

Kalkkuna

6.12.2004 08:37

"Hieman vanhahtavasta brändistä kärsinyt Campari nuorentaa imagoaan Smirnoffin (Ice) esimerkin innoittamana. Joulukuun alusta lähtien ravintoloista saa Campari Mixx ja Campari Mixx Orange -juomasekoitteita pullotavarana."

Ovat kuulkaas nuorentaneet jo ajat sitten.
Suomi tulee näissä asioissa näköjään vähän jälkijunassa, mutta ei se tarkoita, että kyseessä olisi mikään uusi juttu - muualla Euroopassa kyseisiä litkuja on nimittäin ollut myynnissä jo useamman vuden.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi