Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Antti ja Jaakko Rytsölän väitetään etsineen tiloja omalle ravintolalle.
Antti ja Jaakko Rytsölän väitetään etsineen tiloja omalle ravintolalle.
Rytsölät yökerhobisnekseen?
Taistelu yön sieluista käy kaupungissa kuumana kuin hellan koukku. Tiger laittoi riistan uusjakoon vuoden vaihteessa, ja kuumat huhut tuovat mm. Rytsölöiden miljonääriveljeksiä mukaan kisaan; tiloja on kuulemma etsitty jo pidemmän aikaa. Samat lähteet tietävät myös Tallinnan Dekoltee-klubin vetäjien olevan rantautumassa Helsinkiin. Pääkaupunkiseudun ravintolakakku kasvoi viime vuonna peräti 20 000 asiakaspaikalla.

Pulp sulki ovensa
Reilu vuosi sitten avattu Sanomatalon Pulp on ylikuumenneen ravintolaboomin ensimmäisiä uhreja. Pitkään myynnissä ollut ja mm. HOK:lle tyrkytetty ravintola ei ole löytänyt ostajaa, joten Björn Hammar kumppaneineen päätyi sulkemaan ravintolan ovet. Hammar myi Modesty-ketjunsa viime vuoden lopussa, ja jäljelle jää enää Maxill ja Pravda.

Angleterre juhlii synttäreitä
Kaupungin vanhin brittipub Angleterre juhlii neljännesvuosisadan taivaltaan 29.1. Alun perin brittien suunnittelema ja näiden kolme vuotta sitten kunnostama pub on jaksanut koko taipaleensa samalla liikeidealla ja samassa omistuksessa. Viikon pirskeet käynnistyvät lauantaina 27.1. Mallaskuohujen lisäksi on luvassa tikka- ja tietovisoja, viiden minuutin Hamletia sekä elävää jazzia ja kelttimusaa.

Hesari laajenee
Helsinki Clubin yläkertaan avataan 21.1. uusi osio. Baarin takaa otetaan käyttöön aiemmin hotellin kokoustilana toiminut huone. Tilaa emännöivät mm. Motherista ja Soupista tutut Maria ja MiaU. Musiikki on pääosin dj-vetoista, mutta paikkaan on rahdattu myös mustaa 70-lukua sisältävä jukeboksi.

Mikonkadulle rock-klubi
Mm. Storyvilleä ja Copacabanaa pyörittävä Railonkosken suku avaa vapun tienoilla Mikonkatu 15:een rock-klubin. Tiloihin tulee kaksi kerrosta: street bar ja kellari.

KOM-teatteri maanantaisin ravintolassa
KOM-teatteri esiintyy KOM-ravintolassa, Kapteeninkatu 26:ssa joka maanantai. Ohjelmanumero vaihtuu viikoittain ja sisään pääsee 50 markalla. Isäntinä toimivat mm. Tiina Lymi ja Kaj Chydenius.

Kaapelin ravintoloitsija vaihtuu
Kaapelitehtaan ja Amican yhteistyö päättyy maaliskuun lopussa. Neuvottelut ravintola Kaapelin jatkosta ovat uusien vuokrakandidaattien kanssa käynnissä.

Soup muutti Etelä-Amerikkaan
Mannerheimintien Soup on loppuvuoden omistajanvaihdoksen jälkeen nyt Casa Latina. Uudet isännät panivat remonttiin niin nyt punaisten seinien ravintolasalin kuin liikeidean. Modernin fuusiokeittiön sijasta Casa Latina keskittyy eteläamerikkalaiseen ruokaan.

Baker´s alkuvuoden remontissa
Primulankulman Baker´s on alkuvuoden suljettuna kiinteistöremontin takia. "Paakarin" ovien pitäisi avautua taas maaliskuun alkupäivinä. Ravintolaa isännöivä Primula keskittyy kantakaupunkiin ja luopuu Vuosaaren lähiöpubistaan Laiskasta Kissasta.

Micko Ihon Screen tuo Kaivolle deejii-tähtiä Hollannista.
Micko Ihon Screen tuo Kaivolle deejii-tähtiä Hollannista.
Screen Clubille Hollannin dj:t
Perjantaina 26.1. Kaivohuoneen Screen Clubilla pyörittävät levyjä Hollannin parhaat tekno-dj:t, Remy ja Michel de Hey. Lippuja tapahtumaan saa myös ovelta, sillä vain puolet kiintiöstä myydään ennakkoon.

"Kalat" uivat Lauttasaareen
Erikoisoluiden ystävien "Kalaravintolat" ovat saaneet kuudennen mallaspyhättönsä. Uusi tulokas, Lauttasaarentien Kaunis Kampela on ketjun ensimmäinen askel kantakaupungin ulkopuolelle.

Kummallisia oluita Ruoholahdessa
Ruoholahden One Pintin omistaja Markku Korhonen on käynyt Belgiassa oluiden hakumatkalla, jonka satona vietetään Kummallisten oluiden viikkoa. Tarjolla on harvinaisuuksia jo suljetuista Vallonian panimoista sekä meillä ennennäkemättömiä lambic- ja luostarioluita.

Amerikan vieras Nevskissä
New Yorkin ravintoloissa kunnostautunut suomalaissyntyinen keittiömestari Ari Nieminen vierailee Alexander Nevskissä 22.1.-4.2. Nieminen tuo mukanaan Russian Tearoomin jälkeen Manhattanin venäläiseksi ykköseksi kohonneen, nyt myös Lontoossa toimivan Firebirdin tsaarin herkkuja. Tarjolla on mm. hanhenmaksaa ja maderoitua päärynää sekä ruijanpallasta metsäsieniliemessä.

Made from Finland Sipulissa
Alkuvuoden madesesonki kukoistaa tammikuussa Sipulissa. Keittiön pomo Miika Laitsaari kokkaa esimerkiksi paistettua madefileetä pikantissa tomaattikastikkeessa sekä made-jokirapumureketta. Illan erikoislistan lisäksi vaihtuvia maderuokia on tarjolla lounaalla.

Blinifanin ihmemaa
Lasipalatsissa vietetään bliniviikkoja 25. helmikuuta asti. Blinit lisukkeineen kustantavat 48-78 mk, tosiblinikko saa kaikki mahdolliset tilpehöörit ja niin monta bliniä kuin vatsaan mahtuu hintaan 95 mk. Pääruuaksi löytyy kasvissyöjän maa-artisokkablini ja piparjuurella höystetty sienipaistos (68 mk).

Sushi-kurssit Perhossa ja Kanavarannassa
Sushi-buumi kasvaa kaupungissa, ja kotisushin valmistamisen saloihin perehdytään ravintola Perhossa 30.1. Esittely, näytös ja sake-luento kustantavat maistiaisineen 100 mk. Suoraan tekemisen iloon halajava voi osallistua Kauppahallin Nori Sushin Kimmo Jylhän kurssille Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa 10.3. Koko päivän kurssi oman käden aterioineen maksaa jo 1300 mk.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi