Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Hesperiaan lauantaiklubi
Pussy Eau de Club on muuttanut Hesperiaan. Taru Kokkosen emännöimä klubi tuo paikkaan live-esityksiä ym. showta valkokankaan kautta 1-2 kertaa kuussa. Avajaisissa 3.2. levyjä pyörittävät Coma sekä Mr A. Nicka Tanskasta.

Kauppatorille laivakahvila
Purjelaiva Kathrina on ankkuroitunut kauppatorille. Laivassa on panostettu lounaisiin ja leivonnaisiin, mutta paikassa on myös A-oikeudet. Viikonloppuisin saattaa lauteille kiivetä myös bändejä.

Casinolta jättipotti
Casino RAY:n kaikkien aikojen Jackpot näki päivänvalon, kun helsinkiläisnainen kuittasi 547 111 markan potin peliautomaatista. Edellinen ennätys oli tehty viime syyskuussa. Casinolla vieraili viime vuonna 229 000 asiakasta, kasvua edellisvuoteen oli 7 %.

Itä-Helsingin tarjonta kasvaa
Hot Shottien rakentamisen Suomen mestari Waldo Vallasmaa on avannut Herttoniemenrantaan rennon Laivalahden. Paikkaan pääsee kesällä myös veneellä. Itäkeskukseen, entisen Gazin tiloihin on avattu yöravintola East Club. Paikkaa isännöivät Chippendales-miehet Tommi Mäkinen(!), Samuli Järvinen ja Petri Ahonen.

Kurjessa vilkas klubikevät
Klubipiireistä tuttu Jan Simmons keikkailee Kurki klubilla koko kevään ajan joka toinen lauantai vaihtelevin kokoonpanoin. Vierailijoina ovat mm. Lenni-Kalle Taipale (24.3.) ja Tommi Lindell (19.5.). Seuraavan kerran klubilla svengaa 10.2.

Helmi auki myös sunnuntaisin
Pitkään sunnuntaivapaata pitäneet Helmiläiset pitävät vastaisuudessa ovia auki myös pyhänä, klo 13-20. Käytössä on normaali menu.

Hartwall pani vahvemmaksi
Hartwall on tuonut markkinoille peräti 8 prosenttisen Karjala IVB:n. Tuote on luonnollisesti myynnissä vain Alkoissa. Maitokauppoihin Hartwall on tuonut Digimon-nimisen, toffeisen ja marjaisan lastenjuoman, jolla on 7 erilaista etikettiä. Tuotteen nimi pohjautuu samannimiseen tv-sarjaan.

Fransmannissa voi arvioida viinejä
Fransmannin uusi tuote, viinipruuvi, tarjoaa asiakkaille mahdollisuden arvioida viinejä henkilökunnan avustuksella. Viinipruuvi sisältää 8 cl näytteen kolmesta viinistä, tietoa eri rypälelajikkeista sekä ohjeet ja arviointilomakkeet. Testi maksaa 45 mk.

Copacabana goes Barbeque
Copacabanassa on sunnuntaisin tarjolla 125 mk:n menu, joka sisältää alkukeiton, barbeque-tuotteita sekä jälkiruoan. Tarjoilu alkaa klo 13.

Strindberg syö makkaraa
Strindbergin yläkerran teemat jatkuvat makkaran merkeissä 5.-24. helmikuuta. Kim Palhusin makkara-annokset vaihtelevat tamperelaisesta mustamakkarasta unkarilaiseen Debrenizeriin ja italialaiseen Salsicciaan. Vaihtoehtoiset makkaranystävät on muistettu, sillä tarjolla on tofu-kasvismakkaraa sekä lohi-hummerimakkaraa. Kaikkiaan löytyy täysi tusina makkaraherkkua, ryydittäjiksi viittä eri sinappia.

Savoyn uusi maailma
Savoyn perinteet ulottuvat yli 60 vuoden taakse, mutta Marko Laineen johdolla keittiö haluaa heijastaa myös nykypäivää. Menu Nuevo Mondo tarjoaa klassikoiden vaihtoehdoiksi mm. ohueksi leikattua ankanmaksaa, ragoût´n ankan kivipiirasta sekä kateenkorvasta ynnä gratinoitua karamellipäärynää. Kuuden ruokalajin menu kustantaa sata euroa eli 595 mk. Viinisuositukset tulevat Australiasta.

Sukulan Via avasi
Jyrki Sukulan Via on avannut ovensa Ludviginkadulla. Vaakunasta siirtyneen Risto Mikkolan johtama keittiö kokkaa vegeä, italoa ja aasialaista vahvalla kasvispainotteella. Viinit on hinnoiteltu maltillisesti. Puu hallitsee sisustusmateriaalina 165 asiakaspaikan ravintolassa. Erottajankulman kokonaisuuteen kuuluvat myös ruokakauppa ja Alkon viinimyymälä.

Papà kokkaa Pohjois-Italiaa
Pohjoisitalialaisen keittiön ammattilainen Luca Fasolini vierailee Papà Giovannin keittiössä 28. helmikuuta alkaen. Maestro valvoo erikoismenunsa valmistumista viikon päivät, ja Papàn keittiö jatkaa Matti Eskelisen johdolla teemaa 11. maaliskuuta asti. Viinit toimittaa Veneton alueen iso perhetalo Pasqua.

Ruotsalaiset maltaat
Ruotsalaisten oluiden maine on ei ole korkea ja aiheesta. Tumma ja hedelmäisen suklainen Carnegie Porter on säännön vahvistava poikkeus, joka löytyy nyt puolen litran pullossa Alkossa (18,50 mk). Vuosikertaolut säilyy maun pehmentyessä hyvänä vaikka vuosikymmenen. Hyvien Olutravintoloiden hanoihin tulee kevättalvella Uppsalan pienpanimon lontoolaistyyppinen portteri Svart.

Kurki-Kellari soi
Klaus Kurki Klubi tarjoaa Bulevardi 2:n kellarissa elävää rytmimusiikkia joka toinen lauantai. Basisti Jan Simonsin seuraavaksi vieraaksi saapuu ruotsalainen Svante Thuresson rytmiryhmineen 10. helmikuuta. Kevään aikana on luvassa mm. Lenni-Kalle Taipaletta sekä vapunaattona 80-luvun hittejä.

Espanja rynnii viineissä
Espanja on suomalaisten ylivoimainen suosikki viinimaana. Lähes 40 prosenttia Alkon viime vuonna myymistä punaviineistä tuli Epsanjasta. Ranska tulee litroissa kakkosena sekä kokonaiskulutuksessa että punkuissa. Valkkareissa Italia on ykkösmaa, mutta jää kokonaislitroissa pronssille.

Tuuliviiri kokkaa pastaa
Eteläsataman olympiaterminaalin Tuuliviiri avaa ovensa remontin jäljiltä uusiutuneena helmikuun alkupäivinä. Oluen ja siiderin kyytipojiksi on niin risteilijöille kuin sunnuntaikävelijöille luvassa päivän pastaa, salaatteja sekä uuniperunoita eri täytteillä.

Karjalasta kajahtaa
Erikoisvahva Karjala IV B lisää kotimaisten vahvojen oluiden tarjontaa. Lahdessa pantu kahdeksanvolttinen Karjala on vahvoille lager-oluille tyypillisen esterisen hedelmäinen ja korkean alkoholipitoisuutensa myötä hieman makea. Korkeita voltteja löytyy ravintoloissa ja Alkossa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi