Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Olvi 12 pullon kevyeen pakettiin
Olvin helmikuun uutuus on 12-pack, joka on huomattavasti aiempaa versiota keveämpi painoltaan. Paketti on myös suunniteltu niin, että sitä on helpompi kantaa. Sortimenttina on Olvi, CXX ja Export.

Teatteri goes kasari
Teatteri on kiinnittänyt tiistai- ja keskiviikkoiltojen Retro-klubille levynpyörittäjiksi 80-luvun dj-legendoja. Päätiskijukkana häärää Dominic ja vierailijoina nähdään mm. Kaitsu Salomaa, Juhis, Joke Linnamaa, Tapani Ripatti ja Jallu.

Nuevo avasi
Amadeuksen tiloihin Sofiankadulle on avattu huipputyylikäs espanjalaisravintola Nuevo restaurante y bar. Hintataso on Nuevossa huomattavasti edeltäjäänsä alhaisempi ja tarjolla on mm. tapaksia. Hanaoluena Nuevosta saa Espanjan tunnetuinta olutta, San Miguelia.

Sevilla makumatkailee Välimerelle
Hotelli Pasilan Sevilla-ravintolan uudelle ruokalistalle on poimittu Välimeren makuja. Tarjolla on tapaksien ja pastojen ohella myös focaccioita, couscousia ja tagineksia.

Strindbergillä makkaraviikot
Strinbergillä herkutellaan makkaralla 24.2. saakka. Tarjolla on kaikkea keveän punacurry-kalkkunamakkaran ja tamperelaisen mustanmakkaran väliltä. Kaikki listan makkarat ovat joko Strindbergillä tai muualla Suomessa valmistettuja.

Sundmansissa meren antimia
Etelärannan Sundmansissa herkutellaan helmikuussa ostereilla, hummereilla ja kohokkailla. Sundmansin juhlava menu alkaa juustokohokkaalla, jatkuu ostereilla ja päätyy hummerinpyrstöjen kautta jälkiruokakohokkaaseen. Niin ja se hinta: 445 mk.

Soupster jatkaa itsenäisenä
Soupster Catering pysyy Kim Heiniön ja kumppaneiden huostassa eikä sisältynyt kauppaan, kun Soup myytiin. Soupster on muuttanut uusiin tiloihin Fredrikinkadulle.

Punainen löytö Espanjasta
El Rey del Roble (37,50 mk) on mainio, uusi punaviini Espanjasta. Ryhtiä ja hedelmää löytyy erinomaisella hinta-laatusuhteella. Viini on sekoitettu Riojan, Navarran ja Aragonian alueilta. Chileläinen Luna Negra Sauvignon Blanc (39,90 mk) on kevättalven kuiva valkoinen löytö. Laatua tarjotaan tässäkin enemmän kuin hinnasta arvaa.

Copacabanan sambakarnevaali
Copiksen sambakarnevaalit jatkuvat 17.2. asti. Naiskauneutta paikkaan on lennätetty Brasiliasta; Samba Brasil esiintyy karnevaaleilla joka ilta. Myös kotimaan parhaat sambaryhmät on kiinnitetty festivaaleille. Viikonloppuna liput maksavat 80 mk, viikolla 40 mk.

Elävää olutta Pullmanissa
Rautatieaseman toisen kerroksen Pullmanin real ale -festivaali jatkuu 17.2. asti. Joka päivä korkataan uusi tynnyri pienen englantilaispanimon tuoreolutta. Siiderinystäviä ilahduttaa tuopissa perinteinen englantilainen Black Rat. Kuiva ja vahva siideri puraisee myös volteillaan: 6,5.

Viinimestarit PM-kisoihin
Papá Giovannin viinilistasta vastaava viinikouluttaja Juha Lihtonen ja Savoyn uusi sommelier Pasi Ketolainen edustavat Suomea sommelierien PM-kisoissa Kööpenhaminassa helmikuun lopussa. Lihtonen kamppaili jo viime vuonna viinimestarien EM- ja MM-kisoissa.

Kokkivieras Tukholmasta
Ruotsalainen huippukokki Christer Lingström valmistaa ViiniExpon yhteydessä perjantaina 9.3. huippuillallisen, joka kustantaa viineineen 1 200 mk per herkkusuu. Seitsemän ruokalajin Le Grand Rendez-Vous Des Vignerons -yllätysillallista edeltää kahden tunnin viinimaistiaiset, ja hintaan sisältyy Lingströmin keittokirja. Paikka on Messukeskuksen talvipuutarha.

Haagan panimo lopettaa
Hotelli Haagan ravintolapanimo lopettaa toimintansa remontin yhteydessä, kun ravintolakoulujen oluenvalmistus keskitetään Perhoon. Paikanpäällä pantua olutta on myös Suomenlinnan Panimossa. Stadin Panimon oluita tarjotaan hanassa "Kalaravintoloissa" sekä Black Doorissa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi