Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Niko, Mehdi ja Sedu: Ero!

Onnelan ja Punavuoren Sohon veturit Niko Hallamäki ja Mehdi Younes ovat irtisanoutuneet SK-Ravintoloiden palveluksesta. Ennen SK-pestiä miesten työmaa oli pitkään Helsinki Club. Veikkailut Hallamäen ja Mehdin seuraavista seikkailuista ovat jo alkaneet.

Meze Point avasi

Sofra London on kuopattu, mutta sen henkilökunta löytyy nyt Aikatalosta, Meze Pointista. Ravintolan väritys mukailee kevään muotia: oranssia ja limeä. Asiakaspaikkoja on sisällä 50, ulkona 40. Meze Point on auki lounaasta yöhön.

Punavuoreen design-kortteli

Uudenmaankadun Design Forum Finland on käynnistänyt hankkeen, jolla Diana-puistoa ymäröivästä alueesta rakenneteaan design-korttelia. Esikuvaksi on otettu, ei vähempää, ei enempää kuin Lontoon Soho. Helsingin kaupunki on hankkeesta kiinnostunut ja suunnitteilla on opastetut kävelykierrokset alueella.

Mango-klubi keskiviikkoisin

SK-ravintoloiden kesäklubi on nimeltään Mango, joka juhlii keskiviikkoisin seitsemässä kaupungissa. Helsingissä Mango pöyrii syyskuun puoliväliin saakka the Clubilla. Klubia pyörittävään Mangotiimiin kuuluvat mm. Niina Herala, Tea Khalifa ja Scandinavian Hunks.

Kymmenen kertaa sahti

St. Urho’s Pubissa vietetään kymmenettä kertaa sahtipäiviä. Tarjolla on kaikkia kymmentä Suomessa kaupallisesti valmistettavaa sahtisorttia. Maailmanensi-iltansa saa porilaisen Beer Hunter’sin sahti.

Kevät kukkii estissä

Kevät puhkeaa kukkaan est. 1887:n keittiöpäällikön Henry Tikkasen viiden ruokalajin menussa (78 e). Jokaiselle ruokalajille on löytynyt Kirkkonummelta sille sopiva kukka, esimerkiksi Italiassa ruokapöydässä suosittua zucchininkukkaa sekä ruiskukkaa. Kevään valot ja värit juhlivat 16.-28.5.

Kappelin terassi laajentui

Kappelin terassi on kasvanut miltei kaksinkertaiseksi tarjoten kaikkiaan 350 asiakaspaikkaa. Uutta ovat pöytiintarjoilun ruokapöydät, joissa nautitaan katkarapusalaattia, entrecôtea ja muita klassikkoannoksia. Sisällä Kappelissa vietetään parsaviikkoja toukokuun loppuun.

Ei vippiä satasella

Ravintola Teatterin uudet, suuremmat vip-tilat ovat herättäneet kiinnostusta. Illasta toiseen joku koettaa puhua itsensä vipin puolelle, mutta tähän mennessä härskein tapaus sattui vappuaattona. Cityn ravintolavakooja nimittäin bongasi kolmekymppisen bisnesmiehen yrittävän vip-tiloihin sadan euron setelillä. Eipä onnistunut.

Helsingin kalaa Haviksessa

Kauppatorin ja Kauppahallin laitaman Havis on liittynyt Helsinki-menua (47 e) tarjoaviin ravintoloihin. Alkuun perehdytään lohen elämään viidessä muodossa, sitten jatketaan loimutetulla siialla ja lopetetaan crème caramelilla. Keittiöpäällikkö Juuse Mikkonen on valinnut taustalla sykkivän pehmeän jazzin ja bossa novan.

Belgiaa Puotilassa

Puotilan ostoskeskuksen olutkeidas Pikkulintu viettää kevään kunniaksi lambic-viikkoja. Perinteinen belgialainen oluttyyppi voi olla marjoista valmistettua, maultaan hapanta tai makeaa. Krouvari Markku Ristevirta on haalinut tarjolle 40 erilaista lambic-olutta yhdeksältä eri panimolta.

Suomi ja Japani kohtaavat

Palacen Rannasta Silja Linelle siirtyneen Pekka Terävän ja Hirokazu Kamijukkokun kirja Makuja suomeksi ja japaniksi (38 e) yhdistää kahta ruokakulttuuria. Molemmat keittiötaiturit ovat loihtineet herkulliset annokset 25 raaka-aineen pohjalta. Juha-Pekka Laakion upeat kuvat rohkaisevat kokeilemaan reseptejä kotikeittiössä.

Suklaakursseille Sörnäisiin

Mikäli suklaa on intohimosi ja haluaisit oppia myös valmistamaan sitä, varaa kalenteristasi päivät 24.-25.5. Kurssi järjestetään Vanhalla Talvitiellä. Opettajaksi saapuu tanskalainen ekspertti Philip Givre. Kurssi maksaa 200 e, varaukset meilitse, myynti@lasselunqvist.fi.

Lepakkomies Kalliossa

Legendaarinen Kallion Kaivotorppa vaihtaa nimeä. Kesän kuluessa ravintola aukeaa nimellä Lepakkomies. Tavoitteena on luoda Kallioon täysverinen tanssipaikka. Isäntien haaveena on saada luvat 03:een.

Parviainen Vanhalle

Vanhan ravintolapäälliköksi on nimitetty Hartwall Areenan ravintoloita luotsannut Anu Parviainen.

Bassoradio täyttää vuoden

Nettiradioasema Bassoradio juhlii ensimmäistä syntymäpäiväänsä railakkaasti. La Tourissa järjestettävien juhlien kunniavieraaksi saapuu nimittäin drum’n’bassin kultahammas, Goldie. Lisäksi lavalla kääntyvät Imatran Voima sekä Itä-Helsingin joustavin autovaras, Notkea Rotta. 13.5.-31.7.

Bassoradiota voi muuten kuunnella myös tavallisesta radiosta, taajuudella 102,4 Mhz.

Bassoradio 1 v. La Tourissa 14.5. Liput 17/20 e.

Haluatko tiskijukaksi?

Nyt kannattaa ottaa vanhat vinyylit pois kellarista! Red Bull, Future Beat Investigation, Misc Management ja Rose Garden metsästävät joka kuukauden toinen torstai tiskijukkia, jotka eivät ole vielä saaneet nimeänsä kartalle. Jos levylaukustasi löytyy hip hopia, housea tai nu jazzia, ja osaat käännellä levyjä, olet vahvoilla.

Jokaisena kykyiltana Rosiksen MONO-puolen lavalle pääsee kolme etukäteen valittua kokelasta. Bubbling under -deejiit voivat ilmoittautua mukaan osoitteessa www.redbullnewtalentdjs.fi.

Ja jos aloittelevat deejiit eivät kiinnosta, kannattaa avajaisissa tsekata jenkkiläisen Marshall Jeffersonin keikka STEREO-puolella.

Marshall Jefferson ja kolme Red Bull New Talent Deejiitä Rose Gardenissa 12.5. Liput 8 e.

Biledeejii Hesarilla

Viime helmikuussa Helsinki Clubin loppuunmyynyt hollantilainen biledeejii Johan Gielen näyttää viihtyvän Helsingissä. Hollannin suurimmassa trance-tapahtumassa, Trance Energyssä, vakituisesti soittava deejii saapuu nimittäin jo toistamiseen tänä vuonna keikalle Helsinkiin. Gielenin lisäksi lavalla nähdään kotimainen kaksikko Slusnik Luna sekä brittiläinen dj/tuottaja Mike Koglin.

Jos trancejumputus alkaa ottaa päähän, voi Balconyn puolella rentoutua Ihana-kollektiivin house-rytmien tahdissa. Ja paikalle kannattaa saapua ajoissa, ennen puolta yötä nimittäin kaikki hanatuotteet kustantavat vain kaksi euroa.

Delerium ’05 -reloaded Helsinki Clubilla 13.5. Liput 8 e.

2 kommenttia

-ave-

18.5.2005 02:52

Love for base -Base for love...

Ja pitkästä aikaa on joku tehnyt jotain sellasta, joka sykkii lama-aikojen innovatiivisuutta, hyvää tyyliä ja joka toimii oikeesti. Ja kiitos kuuluu tietenkin DJ-katraalle samoin -hauska huomata miten jaksetaan osallistua.

Kesä ja bassoradio -ne natsaa ja voi käyttää huoletta samaan aikaankin.

(Ps. Bassotytöt -ootte mun idoleita. Ootteko vapaita jos keksin jotain...)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ransu28

27.5.2005 16:47

Lontoon Soho... aha, eli sinne 'design-kortteliin' ollaan sitten perustamassa halpoja ravintoloita, seksikauppoja ja homojen vaateliikkeita vieritysten vai? Upeeta... ei vähempää ei enempää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi