Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Kamppiin design-Mäkkäri

Kampin McDonald´s on saanut remontin myötä etuliitteen “design”. Euroopassa design-Mäkkäreitä on nyt 12, joista kaksi(!) sijaitsee Helsingissä. Kampissa istutaan nyt Artekin tuoleissa ja Nokia-yhteistyön myötä paikassa on mahdollisuus pelata N-Gage -pelejä.

Mansikkaa Radisson SAS:sta

Radisson SAS -hotelliketjun kesäteema on mansikka, joka näkyy kaikilla aterioilla aamiaisesta kokoustarjoiluun. Strögetissä ja Johan Ludvigissa on tarjolla skandinaavinen mansikkamenu, muissa pääkaupunkiseudun hotelleissa menu valmistetaan italialaisittain.

Taidehalli juhlii uudella menulla

Taidehallin Klubi juhlii 10-vuotista taivaltaan uudella menulla. Listalle on nostettu uusia makuja. Esimerkiksi kolmen ruokalajin menu sisältää mm. kateenkorva-toastin korvasienikastikkeella, uunipaahdettua kuhaa sekä pinaattirisottoa.

Lepakkomies avasi Kalliossa

Aiemmin Kallion Kaivotorppana tunnettu ravintola Helsinginkadulla sai uuden nimen kilpailun kautta. Lepakkomies-nimen ideoi ikuinen Batman-diggari Jussi Lampi. Ravintola on kaksikerroksinen ja musaa kuullaan myös livenä.

Kolmas Hilton Suomeen

Hilton International avaa syksyllä 2007 hotellin Helsinki-Vantaan lentokentän yhteyteen. Seitsemänkerroksisesta hotellista avautuu näköala kiiitoradalle ja hotellista pääsee katettua käytävää pitkin ulkomaanterminaaliin.

Hese sai haastajan

Hans Välimäen Fat & Tasty Burger maksaa Meccan sisäpihan Patiolla peräti 24,80 e. Palacen takavuosien ankanmaksapurilaisen päihittävää hintaa perustellaan härän sisäfileellä, pekonilla ja uppomunalla. Tähtikokin uusi Grillistä-kirja vetää halvemmalla suruttomalla tekstimainonnallaan. Sen välissä kotikokki saa uusia ja klassisia vinkkejä kesätoimiin.

Helmenkalastaja siideribisnekseen

Seinäjokelainen olut- ja siideritehdas Mallaskoski on palkannut Juhana Helmenkalastajan strategiseksi neuvonantajakseen. Tavoitteeksi on asetettu markkinaosuuden viisinkertaistaminen sekä siidereissä että lonkeroissa kolmen vuoden aikana. Tehtaan tunnetuin brandi on Twist-siideri.

Pankki menee Kiinaan

Bank Bistron keittiöpäällikkö Lauri Närhi esittelee Setsuanin tulisia makuja 18.6. asti. Suomalaiskiinalaisella listalla löytyy esimerkiksi liha- tai kalapata, paahdettua ankkaa sekä hapanimelää kalaa. Kahden pääruuan yhdistelmä kustantaa 21 e. Isossa pankkisalissa soi kiinalainen moderni jazz 9.-12.6.

Papàssa paras palvelu

Papà Giovanni on jälleen palkittu hyvästä palvelustaan. Nyt asialla ovat American Expressin kortinhaltijat vuosittaisessa äänestyksessään. Papàn väkeä kiitetään siitä, että se pelastaa surkeammankin viikon. Tuore ravintolanjohtaja Juha Vuorela kiittää koko tiiminsä panosta.

Makeaa Sikken täydeltä

Muun muassa Tony’s Delin ravintoloitsija Sikke Sumari on pyöräyttänyt uuden kirjan Makeaa mahan täydeltä (33 e). Nimensä mukaisesti opus keskittyy jälkiruokiin. Suuri osa resepteistä on lainattu kaupungin parhailta kondiittoreilta kuten Bulevardin Kakkugalleriasta ja Merikadun klassikolta Sokerileipuri Aleniukselta.

Maitotytön muisku

Valion baari on palannut yli 30 vuoden jälkeen Lasipalatsiin. Paola Suhosen sisustuksen keskellä tarjotaan perinteisten pirtelöiden lisäksi kahvi-, kaakao- ja jogurttijuomia, smoothieseja, juustoherkkuja sekä makeaa ja suolaista pikkusyötävää. Saatavissa on myös laktoosittomia maitojuomia.

Baarifestivaalit 11.-12.8.

Varaa aika jo nyt kalenteristasi: Kaikkien kaupunkifestivaalien äiti, City-lehden Baarifestivaalit kuohuvat kaupungissa 11.-12.8. Mukana ennätyksellinen määrä hyvän mielen ravintoloita ja baareja.

Kolme kiloa viiniä

Viinikeräilijä Pekka Nuikin kirjajärkäle Drinking History (80 e) painaa 2,8 kiloa. Se käy läpi viinin vuosisadan 1870-1970. Arvion saa myös täydellinen ja edelleen nuorekas maailman kalleimmaksi sanottu viini, vuoden 1947 Château Cheval Blanc (nykyhinta 11 000 dollaria). Uljaat viinit saavat upeasti kuvitetun kirjan.

Pussy 7 vuotta!

Helsingin pitkäikäisin klubi, Pussy eau de Club vanhenee kunnioitettavaan peruskouluikään. Luvassa on tavallista suuremmat kekkerit, sillä alunperin Lepakosta ponnahtanut toimiva house-klubi juhlii syntymäpäiviään poikkeuksellisesti Studio 51:ssä. Tarjolla on kakkua, muotinäytös sekä DJ-eliittiin kuuluva engels-manni Ian Ossia, joka soittaa yhteiskeikan Orkidean kanssa. Kemuissa voi kummastella myös Guy Gerberin live-esitystä. Ja ilta ei lopu kesken, Pussyn jatkot käynnistyvät Feverissä sunnuntaina aamuviideltä.

Pussy 7 v. Studio 51:ssä 18.6. Liput 10 euroa.

SiKa Maanantai

Mur. Rähinä Records machoilee kesämaanantaisin Helsinki Clubilla. Jos ei muuta, niin uusi kesäklubi SiKa Maanantai on ainakin nimensä veroinen. Hanatuotteet nimittäin irtoavat ensimmäiset kolme tuntia eurolla ja joka maanantai Helsinki Club esittelee tytön Hottest bartenders in town -tyttökalenterista. Jep, Hesarin baaritytöt esiintyvät kalenterissa. Mitäköhän tästäkin seuraa? Illan rap- ja r’n’b-linjasta huolehtivat DJ K2, Elastinen ja Ewok.

SiKa Maanantai Helsinki Clubilla klo 22 alkaen. Avajaiset 13.6. Ilmainen sisäänpääsy. Klo 22-24 sisäänpääsy vain kutsulla tai ilmoittautumalla etukäteen osoitteeseen meininki@rahina.com.

Sekameteli Premissä

Uudistuneessa Premin alakerrassa ei perjantaisin voi välttyä kaiken maailman kolinalta. A.S.T.E. on neljän klubin yhteenliittymä, jonka ideana on tarjota bilettäjille parhaita paloja neljästä eri musiikkityylistä. 10.6. pauhaa trance, kun isäntänä toimii Club Ambrosia. Seuraavana perjantaina vetovastuu on Tech no -klubilla. Tällöin teknolevyjä vaihtaa muun muassa Steven Hoaks. Olut ja siideri eurolla ennen puolta yötä.

A.S.T.E. Premi UG:ssa 10. ja 17.6. Liput 5 euroa.

2 kommenttia

sturecomp

18.6.2005 00:15

Pussyn synttärit olisi varmaan hyvä keikka.Pyöriikö kaivon klassikko lauantai edelleen? siellähän on kaikki

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuukeli

18.6.2005 09:29

A.S.T.E <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi