Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Kaverit kasaan ja merelle

Fregatti järjestää mielenkiintoiset etkot. Entinen höyrylaiva, yli 100-vuotias Nikolai II irtoaa Kauppatorin laiturista 50-80-hengen seurueille pientä takuusummaa vastaan neljäksi tunniksi. Eli käytännössä näin: 50 hengen ryhmästä kukin juo laivalla muutaman drinkin ja maksu on siinä. Lisätiedot: fregatti.fi.

Vesipiippu Farougeen

Farougessa paiskitaan kesäkuukaudet remonttia. Erottajan suosittu libanonilainen ravintola laajentaa toiseen kerrokseen. Eteläisen Välimeren keittiön herkkujen lisäksi uuteen Farougeen kaavaillaan elokuulle muun muassa vesipiippubaaria – jos ja kun viranomaiset sallivat.

Grandin chef Helsinkiin

Hullusta Kukosta ja RWCS:stä tuttujen Wardien uusi ravintola Yrjönkadun ja Bulevardin kulmauksessa saa huippuluokan keittiöapua. Kokkauskonsultiksi elokuussa avautuvaan ravintolaan on lupautunut Tukholman Grand Hôtelin ravintola Franska Matsalenin chef Roland Persson. Esimakua voi Tukholman-matkoilla hakea Grandista, jossa illallisen lisäksi tarjotaan lounasta 4.7. asti ennen kesätaukoa.

Palace nappasi Kämpin

Chez Dominique ei huhuista huolimatta näillä näkymin muuta Kämpiin. Kaupungin ainoan viiden tähden hotellin ravintolat siirtyvät syyskuussa Palacelle, mutta amerikkalainen Starwood Luxury Collections jatkaa hotellin pyörittämistä toistaiseksi. Palacen väki on hakenut uusia ravintolaideoita viimeksi Lontoosta, ja tulokset näkyvät pian.

Oktoberfest Kaapelilla

Nahkahousut paukkuvat ja torvisoitto pauhaa, kun Helsinki Beer Festival esittää ensimmäisen Original Oktoberfestin. Vaahtoavat nautitaan oikeaoppisesti litran lasituopeista. Makkaroissa ja hapankaalissa ei pihtailla. Kesän voi virittäytyä olutsyksyn korkkaukseen, joka tapahtuu Kaapelitehtaalla 9.-10. syyskuuta. Sehr schön!

Juhlaillallinen saaressa

Alkukesän suomalaiset maut juhlivat saariravintola NJK:n 120-vuotisjuhlan menussa. Jukka-Pekka Alihaanperän neljän ruokalajin illallinen (57,50 e) johdattaa muun muassa lämminsavulohen ja yrttivinaigretten kautta klassiseen châteaubriandiin ja raparperipiirakkaan. Ravintolan tasavuosia juhlistetaan kesäkuun loppuun.

Torniin lisää näköalavessoja

Hotelli Tornin remontti on valmis. Uusittujen huoneiden helmi on lasiseinäinen wc, josta näkee yli kaupungin. Myös Ateljee-baaria on ehostettu: terassien suojaksi on asennettu siirrettävät markiisit. Lillanin kulman kesäpiha on palannut terassikäyttöön vuoden tauon jälkeen.

Aussiolut pirskahtelee

Suomalaisen olutkartan viimeinen tyhjiö täydentyi, kun australialainen Cooper’s Sparkling Ale rantautui kaupungin ravintoloihin. Adelaiden kaupungin lahja olutmaailmalle on nimensä mukaisesti pirskahteleva, ja pullossa on mukana terveellistä hiivaa. Aussimakuun pääsee, tietysti, esimerkiksi Eatzin toisen kerroksen Outback Barissa.

Stockholm avaa heinäkuussa Yrjönkadulla

Niko Hallamäen ja Mehdi Younesin kipparoima yökerho avaa heinäkuun loppupuolella Aktia-salin entisissä tiloissa Yrjönkadulla, nimellä Stockholm. Kerroksia paikassa on kolme, samoin musiikkimaailmoja. Stockholmin konsepti asettuneekin jonnekin Onnelan ja Teatterin välimaastoon.

Sedu avaa homobaarin

Uudenmaan- ja Annankadun kulmassa vain puolisen vuotta toiminut Cocoon suljetaan ja avataan heinäkuun alussa uudella liikeidealla. Kohderyhmäksi on otettu gay-väestö ja paikan uudeksi nimeksi tulee Birdie. Lisää tämän lehden Areena-osastolla.

Lenny Kravitz -jatkot

Heinäkuun neljännen päivän Lenny Kravitz -keikan viralliset jatkot järjestetään Korkeavuorenkadun Meccassa. Paikalla tullaan näkemään ainakin osa bändistä juhlistamassa kansallispäiväänsä. Lippuja bileisiin voi voittaa osoitteesta www.yrjonkatu31.com.

Ukko-Munkki yksityiselle yrittäjälle

HOK-Elanto on myynyt legendaarisen munkkiniemeläisravintolan Ukko-Munkin, joka on toiminut Laajalahdentiellä yhtäjaksoisesti vuodesta 1954. Paikan kanta-asiakkaisiin ovat vuosien varrella lukeutuneet muun muassa Pekka Vennamo sekä ToPon koripallojoukkue. Uusi omistaja lupaa ainakin monipuolistaa ruokalistaa.

Vip-pöytä kesäklubilta

Senaatintorin kulmalla sijaitsevaan Valkoiseen Saliin on majoittunut uusi kesäklubi, Club Musica. Perjantaisin ja lauantaisin toimiva tanssikeidas luottaa kotimaisiin levyseppiin. Kesän aikana levyhyllyään esittelevät muun muassa Mr. A, Jokke, Jay Mellin sekä Kai Krister K. Jos haluaa ottaa illasta kaiken irti, 95 eurolla on mahdollista saada oma VIP-pöytä. Kaupan päälle tulee samppanjapullo.

Kääntyisi Valter Jung haudassaan, jos tietäisi, missä käytössä hänen 1920-luvulla suunnittelemansa juhlasali nykyään on.

Club Musica Valkoisessa Salissa kaksi kertaa viikossa. Liput 7 euroa.

Freeform 5 vuotta

Reilu vuosi sitten Freeform-klubi ennätti jo järjestää hautajaisensa Kerman suljettua ovensa. Pienen hengähdystauon jälkeen uusi koti löytyi kuitenkin Rose Gardenista ja drum’n’bassin erikoisklubi pääsee kuin pääseekin juhlimaan viidettä toimintavuottaan.

Syntymäpäivien vieraaksi saapuu rumpubasson tunnetuin naisdeejii, englantilainen DJ Storm. Biitistä huolehtii myös virolainen DJ L Eazy.

Freeform 5 Year Anniversary Rose Gardenissa 22.6. Liput 8 euroa.

Viikon homokekkerit

DTM revittää koko juhannuksen jälkeisen viikon. Drag-poikien, Virve Rostin ja fetissikabareen lisäksi Pride-viikkojen ohjelmassa on DTM:n tiskijukkien vetämä tanssimaraton. Hekuman huippuna on päätöspäivän F**kin’ Gay-vaahtobileet Kaapelitehtaalla. Muista pitää speedot jalassa.

Pride DTM:ssä ja Kaapelitehtaalla 27.6.-3.7. Liput 0-16 euroa.

1 kommentti

ransu998

15.7.2005 15:59

Öö...miksei viranomaiset sallis vesipiipun polton Farougessa (tietty lasisessa kopissa ettei muiden täydy haistella savua)??? Sehän on mietoa tupakkaa vaan, vai aikooko he myydä jotain muutakin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi