Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Lasten oma kokkikoulu

Tony’s Delin kokkikoulu jatkaa. Syyskuun ensimmäisestä viikonlopusta lähtien opetetaan myös perheen junioreita keittiön saloihin. Hauskat menut sisältävät muun muassa lohikäärmevoita ja vihreitä palleroita. Lisätiedot pääkallopaikalta.

Café Esplanad kasvoi

Pohjoisespan Café Esplanadin holvikattoinen kellaritila on yhdistetty katutason lounasravintolan kanssa ja asiakaspaikkoja on nyt peräti 300. Göteborgin Palacesta saapunut Pasi Oinas johtaa keittiötä. Alakertaan on avattu myös viinibaari.

Art Goes Kapakka kaupungissa

Art Goes Kapakka starttaa torstaina 18.8. Kuorojen kierroksella ja jatkuu 10 päivän ajan. Mukana on 34 ravintolaa, tapahtumia on kaikkiaan 246. AGK:n ohjelmisto löytyy tästä lehdestä ja osoitteessa artgoeskapakka.fi.

Oluen myynti kasvoi

Keskikesän kauniit ilmat ja polkuhinnat vähittäismyynnissä kasvattivat oluen kulutusta 2,9 % ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiiton jäsenyritykset myivät olutta yhteensä 210,6 miljoonaa litraa. Kivennäisvesien ja long drink –juomien myynti on ollut myös kasvussa.

Ruoholahdessa avasi savuton hotelli

Ruoholahteen, Länsiväylän päähän on avattu Holiday Inn Helsinki City West -niminen, 256 huoneen hotelli. Kaikki huoneet ja yleiset tilat ovat savuttomia, tupakointi on sallittu vain erillisessä tupakointitilassa. Huoneissa on mm. langaton ADSL-yhteys.

Maxill sai tyttären

Maxillin Hanna ja Alexander Gullichsen ovat laajentaneet Punavuoren ravintolaimperiuminsa Uudenmaankadulle. Rafla sijaitsee tutussa osoitteessa Uudenmaankatu 9 (kyllä, Ysibaari jatkaa naapurissa). Samu Koskinen kokkaa Suomi-Ruotsi-Ranska-Italia-New York-linjalla niin Provencelaista Rapukeittoa kuin Karitsa Wallenbergiä. Baari-café löytyy saman katon alta.

Suomi-keittiö menestyy Lontoossa

Helsinkiläisten ravintoloiden lahja Lontoolle, Helena Puolakka, on aloittanut Harvey Nicholsin muotitavaratalon Fifth Floor –ravintolan keittiöpäällikkönä Knightsbridgessä. Absolutely Fabulous, huutaa Patsy! Jos hyvä flaksi käy, kymmenen vuotta Lontoossa muun muassa kolmea Michelin-tähteä kokannut Helena nähdään ensi keväänä keittiövierailulla Helsingissä.

Teatterissa Lontoon drinkit

Lontoolainen baarimestari Paul Mant vierailee syksyllä Teatterissa. Ravintolan listalta löytyvät jo mm. Paulin samppanjalla pidennetty Russian Spring Bunch sekä vodkapohjainen Aguira Martini runsaalla vesimelonilla. Kaikki drinksut kustantavat 9,60 euroa per laaki.

American Bar svengailee

Kaupungin parhaisiin drinkkibaareihin lukeutuva Tornin American Bar svengaa tiistaisin jazzia ja bossa novaa. Pianisti Mikko Karjalainen vetää klubi-illat lähes akustisesti. Maistiaisena esimerkiksi 6.9. Jean S:n Sami Pitkämön Nat King Colea. Vapaa pääsy, juomat maun mukaan alkaen klo 18.30.

Farougelle kaksoset

Erottajan libanonilainen Farouge on kesän aikana laajentunut kahteen kerrokseen. Uusien neliöiden lisäksi ravintoloitsija Maggie Lindholm on pyöräyttänyt kirjan Libanonin makuja. Libanonilaisen kotiruuan saloissa perehdytään esmes herkullisiin mezzaheihin, herkullisiin alkupaloihin. Oikea viini on tietysti punainen libanonilainen Château Musar (Alkossa, uh, 25,80 e).

Lappi Nokassa

Helsinki kohtaa Lapin ja Itävallan ravintola Nokassa 27.8. asti. Nokkaan Kämpistä palannut keittiöpäällikkö Matti Lempinen ja Lapin kollegansa Tero Mäntykangas valmistavat viiden ruokalajin Joutsenlippumenun. Listalla löytyy mm. kaupungin parasta Inarin villiä tunturirautua sekä savukarhukeittoa. Viinit tekee itävaltalainen huipputuottaja Bründlmayer.

Oktoberfest Kaapelitehtaalle

Nahkahousut paukkuvat ja torvisoitto raikaa. Suomalainen olutkulttuuri saa saksalaisen säväyksen, kun Helsinki Beer Festival järjestää Oktoberfestin syyskuussa. Luvassa on oluiden maailmanensi-iltoja, live-musiikkia, mallasjuomaa litran Mass-lasituopeista ja makkarapainotteista ruokaa Hans Välimäen reseptien mukaan. Jos erikoisuudet kiinnostavat, kannattaa maistaa eteläsaksalaista Schlenkerlan-savuolutta, jota on saatavilla nyt ensimmäistä kertaa vuonna 1678 perustetun Bamberg-ravintolapanimon ulkopuolella.

Original Oktoberfest Kaapelitehtaalla 9.-10.9.

Tornin juhlaviikko

Tornin hotelliremontti on vihdoin valmis. Sen kunniaksi kompleksissa tapahtuu 22.-27.8.. On live-bändejä, DJ Slow ja rapuja torihintaan. Samalla voit myös kouluttaa itseäsi. Maanantaina American Barissa on Pekka Pellisen drinkkikoulu, keskiviikkona Näköalakabinetissa maisemanmaalauskurssi ja lauantaina Tornin pihalla Sami Garamin grillioppeja. Opetukset ovat maksuttomia, joten ilmoittaudu etukäteen. Lisätiedot: Tornin vastaanotosta p. 020 123 4600.

Ja Offspringin keikalle lähtevät...

Cityn Baarifestivaalien baaribusseissa järjestetyssä arvonnassa onnetar suosi Jarkko Louhia ja Johanna Lindströmiä. Kumpainenkin voittaja pääsee avecinsa kera Koffin järjestämälle Offspringin keikalle Tavastialle 19.9. City onnittelee voittajia.

Marco V kaupunkiin

Trance pauhaa ja tanssilattia täyttyy takuuvarmasti, ainakin kun Marco V tarttuu puikkoihin La Tourissa. Jo 14-vuotiaana deejii-uransa aloittanut hollantilainen sijoittui viime vuonna DJ Mag -klubiraamatun Vuoden DJ -äänestyksessä 16. sijalle. Taakse jäivät muun muassa Roger Sanchez ja Erick Morillo. Yksi syy menestykseen on ainakin se, että Marco V kosiskelee yleisöään vähintään yhtä innokkaasti kuin kunnallisvaaliehdokkaat. Bileiden alkunostatuksesta vastaavat Tab ja JussiS.

Marco V La Tourissa 19.8. Liput 19 e.

Suomi-trancen läpileikkaus

Power Trance 13, Absolute Trance Anthems Vol.5. Joka tuutista pukkaavat tamppauskokoelmat ovat kokeneet inflaation. Finity Recordingsin julkaisemasta Essence-albumista mielenkiintoisen tekee se, että kaikki biisit ovat kotimaisia. 18 biisin kokoelma on jaettu kahdelle levylle progressiiviseen ja melodiseen puoleen. Mukana on lähes kaikki Suomi-trancen ajankohtaiset artistit. Ääninäytteitään ovat antaneet esimerkiksi Miika Kuisma, Tab ja Avanto.

Uusi klubi Rosikseen

Iso Roban Rose Gardenissa voi nautiskella jatsahtavista soundeista ja housepoljentosta aina kuukauden kolmantena keskiviikkona. Stereo-puolella kuullaan Nu Jazzia ja Broken Beatia, pienemmässä Mono-tilassa housea ja teknoa. Uutukaisen Shift-klubin isäntinä hääräävät A. Myllykoski, J Kusti ja Present sense, mutta pelkkää levynkääntämistä ei koko iltaa tarvitse tiirata. Luvassa on myös reilusti live-esiintyjiä.

Shift Rose Gardenissa kuukauden kolmantena keskiviikkona. Liput noin 6 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi