Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Ruotsinlaiva rantautuu Rautatiekadulle

Sokos Hotel Vantaan “Ruotsinlaivakonsepti” kopioidaan lähes sellaisenaan Sokos Hotels -ketjulle siirtyneen hotelli Presidentin tiloihin. Pressan hotellinjohtajana häärää nykyisin Pirkko Valkamo joka aikanaan oli luomassa konseptia Vantaalle. Asiakkaita hotellin alakerran viihdekeskus imee jopa tuhat ja eri kerrokset toimivat eri teemoilla. Kohderyhmäksi määritellään +30-vuotiaat. Avajaisia vietään ensi syyskuussa.

Mausteita Haviksessa

Henry Tikkanen on maustekirjansa kunniaksi suunnitellut Havikseen neljän ruokalajin maustemenun (66 e). Ateria huipentuu mustapippurilla glaseerattuun liekitettyyn ananakseen ja kookosjäätelöön. Haviksen joululounailla (42 e) kumotaan ravintolapäällikkö Nina Koirasen omaa snapsia. Siihen voi luottaa, sillä kyseessä on Suomen ensimmäisen sommelierin, Palacen Pekka Koirasen rouva.

Saunabar palaa

Saunabarin ja taloyhtiön toista vuotta kestänyt remontti on loppusuoralla. Baarin paluuta ei ole odotettu turhaan sillä kerroksia on nyt kaksi ja sisäänkäynti on siirretty Eerikinkadun puolelle. Ravintolapäällikkönä aloittaa Hanna Seramo.

Wanha Satama Royalille

Muun muassa ravintola Teatteria ja useita fine dining -ravintoloita pyörittävä Royal Ravintolat ottaa Katajanokan Wanhan Sataman ravintolatoiminnot haltuunsa vuoden alusta. Tilat antavat mahdollisuuden järjestää juhlat jopa 3 000 ihmiselle. Istuva illallinen voidaan järjestää 1 200:lle.

Sipulin joulumenu

Ravintola Sipulin bankettisaliin ja Talvipuutarhaan katetaan joka päivä 23.12. saakka PRO-palkittu keittiöpäällikkö Tony Hienosen suunnittelema, kotimaisista jouluherkuista koostuva buffet. À la carte -puolella Vuoden Kokki 2004 Juuse Mikkonen on suunnitellut pöytiin tarjoiltavan joululounaan.

Locanda avasi Forumiin

Hullun Kukon omistajat Tom ja Lea Skogberg avasivat Forumin kortteliin, Mannerheimintien puoleiselle sisäpihalle uuden välimerellisen ruokaravintolan. Locanda Kitchen & Bar ottaa vaikutteensa Ranskasta, Espanjasta ja Italiasta. Sisällä on sata asiakaspaikkaa, ympäri vuoden käytössä olevalla sisäterassilla toinen mokoma. Ravintolapäällikkönä häärää Mikko Virta.

Itävaltaa Espalla

Kalaravintola FishMarketissa nautitaan neljän ruokalajin menua, joka on trimmattu itävaltalaisen Sepp Moserin viineihin. Viinimestari Samuli Angelov ja keittiömestari Jari Vesivalo ovat mestarillisesti virittäneet yhteen viinit ja paistetun kampasimpukan, rapukeiton, grillatun tonnikalan ynnä mantelikakun. Lysti jatkuu 10.12. asti, eli pidä kiirettä.

Kokkikoulutus englannin kielellä

Ravintolakoulu Perhossa voi opiskella ensi vuodesta alkaen ylioppilaspohjaisen hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon englannin kielellä. Opintojen laajuus on 120 opintoviikkoa ja tutkinnon suorittamiseen menee noin kaksi vuotta. Koulutukseen voi hakea ammatillisten oppilaitosten yhteisvalinnassa.

Jouluoluiden juhlaa

Ruoholahden One Pintin krouvari Markku Korhonen vienee Helsingin-ennätyksen liki 30 joulu- ja talvioluellaan. Hanassa löytyy esimerkiksi tilausolut, belgialainen Kerst Bock (4 e). Pullomaistiaisissa kannattaa pokata skotlantilainen Camerons Chocolate Ale (6 e) ja saksalainen Weihnachtsbier (6 e).

Kultaa Graniittilinnalle

Marko Helenius nappasi Graniittilinnalle vuoden HelsinkiMenun arvonimen. Listalla löytyy kanttarellikeittoa, poronfileetä sekä mustikkapannukakkua. Kiitosta tuli omaleimaisuudesta. Hopealle kisassa sijoittui Lehtovaara, pronssille Krog.

Reilua viiniä Vanhalla

Ravintola Vanha tarjoaa Reilun kaupan viinejä Etelä-Afrikasta. Kaadossa ovat Ivory Creek -valkoviini ja -punaviini. Reilun kaupat vakuuttavat duunarien saavan kelvolliset palkat ja kieltävän lapsityövoiman. Etelä-Afrikka on Suomessa valkoviinien ykkönen.

2 kommenttia

Matheo

19.1.2006 13:00

Mitenköhän noiden jouluoluiden kanssa oikein on? Onko ruoholahtelaisbaarin valikoimaa verrattu Puotilassa sijaitsevan olut-/viskiravintola Pikkulinnun varsin laajaan jouluolutlistaan? Pikkulinnussa tarjottavat jouluoluet on listattu pieneen vihkoseen, josta äkkiseltään uskoisin löytyvän useampaa kuin kolmeakymmentä eri laatua...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

1Matti

1.3.2006 17:58

Käykääpä tsekkaamassa: www.eat.fi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi