Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Savoy-teatteriin ravintola

Korjaamon ravintoloitsijat Satu Haagmann ja Kim Heiniö avaavat ravintolan Savoy-teatterin yhteyteen 11. tammikuuta. 89-paikkaisessa Valterissa tarjoillaan muun muassa olohuoneruokaa sekä tapaksia valtavasta vitriinistä. Ravintolan asiakkaille tarinoidaan pari kertaa viikossa talon lähes 70-vuotisesta historiasta.

Lepakkomies entistä suurempi

Helsinginkadun Lepakkomies on kasvanut alaspäin kellariin ja tupaan mahtuu nyt kaksin verroin asiakkaita. Alakerran lavalle kiipesi avajaisissa Melrose. Jatkoaikaluvat ovat myös hakusessa.

Kallioon ensimmäinen jatkoaika

Hämeentielle vasta avattu Kuudes linja on saanut ensimmäisenä alueen ravintolana perjantaille ja lauantaille jatkoajan 04:ään. Lupaa perustellaan sillä että ravintola sijaitsee erillistalossa, erillään asutuksesta. Aiemmin Kallion seudulla vain Hotelli Olympian yökerholla on ollut 03:n oikeudet, muut ovat sulkeneet viimeistään kahdelta.

Mamma Rosa kasvoi

Töölön Mamma Rosan perinteikäs ruokaravintola on saanut seurakseen Mama’s & Papa’s Sports Barin ja pubin sekä alakerran sporttihenkisen ruokaravintolan. Urheilua on tarjolla peräti 12 näytöltä kattavan olutvalikoiman seuraksi. Uusia asiakaspaikkoja on nyt yli 200.

Könäri-Michelle-kompleksi kolmeen kerrokseen

Michellen yläkertaan avataan kevään aikana uusi 500-neliöinen ruoka- ja seurusteluravintola, johon tulee noin 250 uutta asiakaspaikkaa. Königin keittiön muuttaessa uuteen yläkertaan, myös kellarikerroksen yökerhoon tulee lisää tilaa. Perheyhtiö Center-Inn hallinnoi myös pihan toisella puolella sijaitsevia Raffaelloa ja Gasellia sekä kesäisin kovin suosittua terassia.

Viiniguru Sassossa

Nyt pääsee illalliselle Italian arvostetuimman viinintuottajan Angelo Gajan kanssa. Gaja kertoo viineistään juhlaillallisella Sassossa 11.1. Kuuden ruokalajin menu (165 e) sisältää mm. tryffelirisottoa, metsäkauriinselkää sekä tähtianisvanukasta. Kyytipoikina nautiskellaan Gajan viinejä Piemontesta ja Toscanasta sekä grappaa.

Kolme tähteä Sundmansissa

Kolmen Michelin-tähden ranskalaisen keittiömestari Régis Marcon vierailee G.W. Sundmansissa. Kahdeksan ruokalajin vuodenajan menussa (230 e) herkutellaan esimerkiksi kampasimpukalla ja kurpitsalla tryffeliliemessä sekä merikrotilla. Menu on tarjolla 13.–28.1. Kaksi Marconin kokkia saapuu keittiöön valmistelemaan viikkoa aikaisemmin, maestro itse on paikalla kahtena ensimmäisenä iltana.

Stand-upia Rööperissä

Comedy Club Rööperi palaa Old Anchorin kuukauden ensimmäisiin lauantai-iltoihin 7.1. Akustista kantria ja bluesia on luvassa North State Clubissa 21.1. alkaen. Ankkurin keittiö on avoinna myös sunnuntaisin ja lupaa alkuvuodesta hampurilais- ja pihviviikkoja. Ruoholahden One Pint tarjoaa sekin eloisaa musaa kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Palace avaa Selloon

Palace Hotel Sello avataan tammikuun aikana. Yhdeksänkerroksiseen hotelliin tulee ruokaravintola sekä kaksi baaria, jotka on suunnitellut Kaisa Blomstedt. Palace on yksityinen yritys, johon kuuluu neljä hotellia sekä 15 ravintolaa.

CityCard – yli 50 ravintolaetua

Haluatko ilmaiseksi Hesarille? Maistuisiko kaksi pizzaa yhden hinnalla Pizza Hutista? CityCard-tekstiviestiä näyttämällä voit lunastaa yli 50 etua ravintoloissa, yökerhoissa ja kahviloissa. Yllä mainittujen lisäksi mukana ovat muun muassa Studio 51, the CLUB, DTM, Fever, UNIQ, Torni, Wayne’s Coffee ja Cafe Picnic. CityCard on voimassa tilauksesta aina 12 kuukautta. Tilaaminen onnistuu lähettämällä tekstiviestin TARJOUS numeroon 17222 (6 e). Kaikki 180 etua ja lisätiedot www.city.fi/citycard.

Krog keittää soppaa

Sundmans Krog avaa vuoden uuden à la carte -listan lisäksi neljän lämmittävän keiton teemalla. Suomalaista kotiruokaa vaalitaan made-, hirvenliha- ja sipulikeitoilla sekä siikaseljankalla. Krogin ruokalista uusiutuu nyt aikaisempaa tiiviimpään tahtiin, ja sesongin raaka-aineita seurataan erilaisten teemojen merkeissä.

Nepalia Ullanlinnassa

Etelä-Helsingin aasialainen tarjonta kasvoi, kun nepalilainen Gorkha aloitti Vuorimiehenkadulla, Alkon myymälää vastapäätä. Gorkha on avoinna myös sunnuntaisin. Neljän vaihtoehdon arkilounaat kustantavat alle kahdeksan euroa. À la carten pääruokien hinnat vaihtelevat kasvispyöryköistä (11 e) tandoori-lajitelmaan (18 e).

Blini lämmittää pakkasella

Alkuvuosi on bliniaikaa – jos ei ole laihdutuskuurilla. Tänä vuonna 90-vuotisjuhliaan viettävä Lehtovaara tarjoaa blinejä 11 eri lisukkeella (14–22 e). Perinteisten mätien lisäksi tarjolla on esimerkiksi freesattua pinaattia ja sieniä, kermamuhennettuja tatteja ja pekonia, kylmäsavuporomoussea sekä katkarapu

Way Out Westiä Hesarilla

Bristolin tanssimusiikkilähettiläiden Way Out Westin Jody Wisternoff saapuu Deleriumin vieraaksi Helsinki Clubille loppiaisaattona. Jody on luvannut soittaa kolmen tunnin setin, jota ennen voi tsekata Orkidean uudenvuoden kunnon. Yläkerran tunnelmasta vastaavat Eliot Ness ja Erkko.

Delerium presents Jody from Way Out West Helsinki Clubilla 5.1. Liput 10 e.

Boogieta Rose Gardenissa

Isoroban Rose Gardenissa vietti avajaisiaan joulukuun puolessa välissä uusi souliin, diskoon ja boogieen keskittyvä klubi Solid Gold. Ainakin avajaisten perusteella klubi osui kultasuoneen. Joka kuukauden kolmantena perjantaina järjestettävällä klubilla soivat 70- ja 80-lukujen hitit ja klassikot Luther Vandrossista Diana Rossiin. Klubia isännöi 7- ja 12-tuumaisiin vinyylisinkkuihin erikoistunut Pablo Steffa, jonka seurana soittaa vaihtuva deejii-vieras. Seuraavan kerran klubille saapuu jenkkiläinen Chairman Mao.

Solid Gold Rose Gardenissa 20.1. Liput 6 e.

HUGC täyttää kaksi vuotta

Helsinki Underground Collective juhlii kaksivuotissynttäreitään Annankadun Birdiessä. Katutasossa voi nautiskella letkeistä loungesaundeista ja diskoremikseistä, kun taas alakerta hytkyy deep housen tahdissa. Soittohommista pitävät huolen mm. Klabi, Rossi, Jaques ja Lionel Tiger. Ja ajoissa paikalle. Ennen klo 23 sisään pääsee ilmaiseksi, jos on pikkurahasta pulaa.

HUGC 2 V Birdiessä 5.1. Liput 3 e.

Kaksi settiä illassa

Gloriassa järjestettävällä CoSmOnAzIlla muutakin tarjottavaa kuin omituinen nimi ja kolme videoskriiniä. Bileissä esiintyvät muun muassa Haltya, Kiwa, Kris Kylven ja Tim Thick. Mutta mikä tekee hommasta mielenkiintoisen, on se, että jokainen esiintyjä soittaa setin illan aikana sekä tanssipuolella, että chill out -vyöhykkeellä.

CoSmOnAzI Gloriassa 7.1. Liput 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi