Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Stockholmin taru ohi

Stockholm Diskotekin taru jäi kovasta mediakohusta huolimatta vajaan puolen vuoden mittaiseksi. Lääninhallitus ei myöntänyt ravintolalle pysyvää jatkoaikaa 04:ään ja omistajat päättivät lopettaa taistelun tuulimyllyjä vastaan. Diskotekin toiminta loppuu tammikuun lopussa, mutta paikkaa tullaan vuokraamaan jatkossa yksityistilaisuuksiin.

Laatusikareita Rautatieasemalta

Rautatieaseman Pullmann Tobacco Shopin valikoimaa on täydennetty Davidoffin ja Zinon käsintehdyillä sikareilla. Pullmanin “walk-in-humidorissa” oli jo ennestään Suomen kattavin valikoima laatusikareita.

Punavuoren Soho myyty

SK-Ravintolat on myynyt Punavuoren Sohon liiketoiminnan. Uusi omistajataho on aiemmin ollut kytköksissä vuodenvaihteessa suljettuun Mikadoon. Punavuoren Soho on joutunut taistelemaan neljän jatkoluvista viranomaisten kanssa. SK-Ravintolat avaa 1.3. Kampin kauppakeskukseen Lux-nimisen yökerhon.

Hesarin valta vaihtuu

Riku Stenros on jättänyt Helsinki Clubin ja työskentelee tätä nykyä pohjoisen Saariselällä Holiday Clubin palveluksessa. Hesarista vastaa toistaiseksi vt:nä Memphisin ravintolapäällikkö Jouko Puranen. Hesarin uuden vetäjän nimi julkistettaneen lähipäivinä.

Perhossa Katalonian viikot

Perhossa herkutellaan Katalonian perinneruoilla, tapaksista jälkiruokiin 19.–28. tammikuuta. Myös viinit on tuotettu Katalonian alueelta. Katalonian lista on voimassa arkisin kello 15:stä alkaen, viikonloppuisin koko päivän.

Suomen Parhaat Nokassa

Matti Lempinen joukkoineen kokkaa Nokassa illalliskokonaisuuksia Suomen parhaiden pientuottajien raaka-aineista. Ensimmäisessä neljän ruokalajin menun pääosassa on talvikala made, mm. liemenä, mätinä ja paistettuna Oulunjärvestä. Helmikuun puolivälistä esitellään valtakunnan parhaita pienjuustoloita.

Henri’xin pihviviikot

Tehtaankadun Henri’xissä syödään 11. tammikuuta lähtien laavakivigrillissä valmistettuja pihvejä. Tarjolla on härkää, vasikkaa, tonnikalaa ja ankkaa. Menukokonaisuuksia on rakennettu kuuuteen ruokalajiin saakka.

Ranskalainen Linna

Hotelli Linnan toisen kerroksen ruokaravintola avautuu jälleen arki-iltaisin. Jukka-Pekka Revon keittiö loihtii ranskalaisia herkkuja, kuten friteerattua anjovista ja sammakonreisiä (12 e) sekä kala-äyriäisruukkua (22 e). Yhdeksän ruokalajin linnan maistelumenu (68 e) sisältää esimerkiksi kampasimpukkaa ja hummeria sekä ankanrintaa.

Kellarikrouville uusi ilme

Kellarikrouvin tiiliholvit saavat remontissa 30 senttiä lisää korkeutta. Strindbergin ja Töölönrannan kasvonkohotuksista vastannut Tuula Hegerström on suunnitellut sisustuksen uudet pehmeät värit. Katutason pistäytymispaikka piristyy sohvien avulla. Nyt Kellarikrouvissa uurastavat rakennusmiehet, muut pääsevät sisään maaliskuussa.

Brittien ja belgien oluita

Niittykummun Gallows Birdissä juhlitaan brittiläistä real alea ja real cideria 20.–21.1. Hanassa tarjotaan 13 tuoreolutta ja kolmea tuoresiideriä uusia pientuottajia suosien. Oluissa kannattaa noteerata raikkaasti humaloitu White Amarillo sekä lontoolaisen Fuller’sin vuosikertaolut. Ruoholahden One Pintin krouvarin Markku Korhosen Belgian-matkan tuliaisia päästään maistamaan 30.1. alkaen.

TEHOa Ahoselle

Olvin TEHO-energiajuoma lähti sponsoroimaan Torinon olympialaisten alla mäkihyppääjä Janne Ahosta. Ahosen perustelut panimoyhteistyölle olivat selvät: “Minulle on luvattu, että saan tästä tehoa suorituksiini.” Ainakaan kisaväsymys ei ole enää tekosyy. Piristävinä aineina TEHOssa ovat mm. kofeiini, tauriini ja guarana. Lisäksi juomassa on B-ryhmän vitamiineja.

Nuevo kiertää Espanjaa

Nuevon gastronominen Espanjan-matkailu on edennyt Kastilia-Leóniin. Timo Keinäsen kolmen ruokalajin menu (32 e) koostuu rapupatésta ja hummeri-mustekalaliemestä, karitsanpaistoksesta ja suklaa-mantelileivoksiesta. Kastilia-Leónia ja sen ennen muuta maineikkaita punaviinejä maistellaan maaliskuun loppuun.

Toscanan herkkuja Sassossa

Sasson keittiöpäällikkö Marko Koskinen on suunnitellut Ruffinon toscanalaisille viineille viiden ruokalajin menun (62 e), jolla herkutellaan 25.1.–1.2. Viinitalon viestintäjohtaja Lena Petersen esittelee viinejään kolmena ensimmäisenä iltana. Lautaselle on luvassa esimerkiksi mantelirisottoa, herkkutateilla täytettyä viiriäistä, toscanalaista juustoa ja Cantuccini-keksejä makean Vinsanton kera.

Zakuska-pöytä Bellevuessa

Katajanokalla sijaitseva Helsingin vanhin venäläinen, Bellevue, kattaa lauantaisin klo 13–17 perinteisistä venäläisistä herkuista koostuvan zakuska-pöydän. Tarjolla on esimerkiksi keitettyä kieltä, lammasta, mätiä, hapankaalisalaattia ja votkagraavattua lohta. Sapuska (tai siis zakuska) kustantaa 29 euroa.

L’Osteria avasi

Molly Malone’sin omistaja Petri Naumanen avasi uuden rentohenkisen italialaispaikan Korkeavuorenkadulle tammikuun puolessa välissä. L’Osteria on moderni versio perinteisestä italialaisesta pikkuravintolasta, osteriasta. Listalta irtoaa antipastojen lisäksi risotot, bruchettat, pastat sekä liha- ja kalaruokia. Ohessa on myös viinibaari, jossa voi juoman lisäksi maistella pieniä ruoka-annoksia.

Laserpoint Kaapelilla

Valosäteet välkkyvät musiikin tahdissa jälleen Ruoholahdessa, kun Laserpoint starttaa helmikuun ensimmäisenä lauantaina. Luvassa on todellista herkuttelua etenkin live-diggareille, sillä viiden vuoden tauon jälkeen kotimaan arvostetuin deejii, Orkidea, esiintyy livekokoonpanossa. Live-keikkailuun intoutuu ensimmäistä kertaa myös Proteus, jonka bändissä rumpuja soittaa LAB-4:n Adam. Kotimaisten dj-nimien lisäksi lavalle nousee ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Signum sekä RANK 1. Grande finalena Orkidea ja Proteus esittävät yhdessä tuottamansa Laserpoint anthem 2006 -kappaleen.

Laserpoint 2006 Kaapelitehtaalla 4.2. Liput ennakkoon 28 e, ovelta 35 e.

DJ ROK Rosikseen

Tekno soikoon! Sitä on ainakin luvassa Renegade-illassa, kun vieraaksi saapuu berliiniläinen tekno-legenda DJ ROK, yksi Saksan teknopiirien suurimmista nimistä. Sven Väthin ja Westbamin kanssa samassa sarjassa painiva ROK kävi viimeksi puolisen vuotta sitten soittamassa [reiv:]-klubilla, joten taitaa mies olla mieltynyt Suomi-teknoiluun.

Renegade ja DJ ROK Rose Gardenissa 27.1. Liput 8 e.

Club Kajal Feveriin

Legendaarinen kasariklubi, Club Kajal on siirtynyt Vanhalta Feveriin. Joka perjantaisesta kasaridiskosta ja muusta sen ajan bailumusasta vastaavat Dj:t Brenque sekä Lady Sannox. Janoisille tiedoksi: klo 21–24 Happy Hour, jolloin olut (0,4) ja siideri (0,3) 1,50 euroa.

Club Kajal Feverissä seuraavaksi 20.1. Liput 4 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi