Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Urkista Vuoden Olutravintola

St. Urho’s Pub on Vuoden Olutravintola. Valinnan suoritti Helsinki Beer Festivalin kutsuma raati, joka kiitteli valikoiman ja henkilökunnan lisäksi lämmintä keittiötä. Urkissa vietetään nyt Portteri-päiviä. Tummanpuhuvia oluita löytyy hanassa kuuden kotimaisen panimon lisäksi Ruotsista ja Englannista (2,90 e/2,5 dl).

Solna vaihtoi isäntää

Pitkän linjan ravintolayrittäjä Jan Åkerström isännöi maaliskuun alusta Solnaa. Radikaaleja muutoksia ei ole luvassa, mutta hintoja tarkistetaan ja ilmapiiriä muutetaan bistromaisemmaksi. Näin havitellaan enemmän asiakkaita Munkkiniemen lähikortteleista. Elokuvaohjaaja Erkko Kivikosken vuonna 1966 perustama Solna oli viimeksi Palacen omistuksessa.

Vltavaa gulassia

Joni Hokkanen on ensimmäisen vuoden jälkeen uusinut Vltavan ruokalistaa. Asema-aukion baarilistalla löytyy nyt esimerkiksi tšekkiläistä gulassilihapataa, ravintolasalissa etikkamarinoitua ankanrintaa sekä valkosipulilla ja katajanmarjoilla marinoitua lampaanfileetä. Grillivartaan ja makkaravadin kaltaiset suosikit jatkavat uudella listalla.

Fondueta Töölönrannassa

Töölönrannan uusi keittiöpäällikkö Mikael Kyyhkynen panee fondue-padat kuumiksi itämaisin vaikuttein. Fonduet tarjotaan vähintään kahdelle (17,50–27,50 e/henkilö). Juuston lisäksi löytyy poro ja härkä sekä scampi- ja lohiyhdistelmiä. Jos tilaa löytyy, illan voi päättää suklaafondueen (10,50 e/henkilö). Töölönranta viettää keväällä kymmenvuotisjuhliaan.

Australian aurinkoa Sipulissa

Sipuli singahtaa 20-vuotisjuhlansa kunniaksi Australian sadonkorjuuseen. Juuse Mikkonen on suunnitellut kuuden ruokalajin Inspired by Australia -menun (66 e), jolta löytyy mm. paistettua rauskunsiipeä, graniittia Jansz-kuohuviinistä sekä paistettua vasikanseläkettä ja -niskaa. Illalliselle on valittu viisi suositusviiniä kengurumaasta.

Mikadon tiloihin yökerho?

Palace Ravintolat -rypäs on kiinnittänyt edesmenneen Mikadon tilat itselleen. Palace hallinnoi kaupungissa useita fine dining -ravintoloita (Sasso, FishMarket) mutta varsinainen yökerho puuttuu jollei Meccaa lasketa sellaiseksi. Aika näyttää mihin suuntaan liikeideaa tullaan viemään.

Iskelmiä Forumissa

Restel on avannut yhteistyössä Iskelmä Radion kanssa Mannerheimintie 20:een Iskelmä-baarin. Baari toimii myös radion lähetyssudiona ja juontajina tullaan kuulemaan iskelmä-genren tähtiä. Iskelmä Radio on Suomen kolmanneksi kuunnelluin kaupallinen radio.

Fredalle wieniläiskahvila

Itävaltalainen Oliver Werner Krulla on avannut Freda 41:een Krulla-nimisen kahvilan. Konditoriataustainen yrittäjä panostaa leivonnaisten tuoreuteen ja laatuun. Kahvilan repertuaariin kuuluvat myös aamiainen, lounas ja viikonloppu-brunssi.

La Bodegassa yllärimenu

Yliopistonkadun La Bodega yllättää kuuden ruokalajin menulla. Jari Saarentauksen suunnittelema kokonaisuus tarjoillaan asiakkaalle sokkona eli annosten sisältöä ei paljasteta etukäteen. Mahdolliset allergiat toki selvitetään. Carta Blancan hinta on 42 euroa. Illalliseen kannattaa varata aikaa pari tuntia.

Samppanjaa Linnassa

Linnan Jukka-Pekka Repo esikuntineen loihtii gastro- ja viinimessujen alkajaisiksi 15.3. kuuden ruokalajin samppanjaillallisen (155 e juomineen). Ranskalaishenkisissä bakkanaaleissa nautitaan esimerkiksi ankanmaksaa, osterikeittoa, brillat-savarin -juustoa sekä suklaaterriiniä. Deutzin viittä eri samppanjaa seuraavat laseissa portviini sekä konjakki.

Kuussa retrolista

Töölöläisen Kuun ruokalistalle on otettu helmikuun ajaksi muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Unohtakaa hetkeksi trendikeittiöt ja herkutelkaa vaikkapa rikkailla ritareilla.

Torni 75 vuotta

Torni juhlii 75 vuoden ikäänsä entisten ja etnisten ravintoloiden teemalla. Juhlavuosi alkaa espanjalaisella teemalla 1. maaliskuuta. Tornissahan toimi Suomen ensimmäinen espanjalainen ravintola, Parilla Torni jo vuonna 1960. Juhlan kunniaksi Tornissa vierailee pohjoisespanjalainen keittiömestari Jose Miguel Urdangarin, joka tuo tarjolle pintxos-menun. Baskimaan välipaloja saa myös O’Malleysista, American Barista ja Ateljee Baarista. Teemaviikot jatkuvat Kalaravintola Osterin innoittamilla herkuilla 20.4.

Konjakille Loisteeseen

Loisteen Kaarteessa konjakki määrää menun maaliskuussa. Parhaiden konjakkien kyytipojaksi on tarjolla kolme ruokavaihtoehtoa niin alku-, pää-, kuin jälkiruoaksi. Halukkaille tarjotaan myös mahdollisuus konjakkikouluun. Varaukset Hotelli Vaakunan myyntipalvelusta.

Pacifique Serenassa

Pacifique-vesipuistobileet: 1 500 bailaajaa, viisi eri aluetta, seitsemän tuntia ja yli 20 esiintyjää. Tapahtuman päälavalle (johon kuuluu 2 000 neliötä uintitilaa) nousevat esimerkiksi Accu, Slusnik Luna, Orkidea & Dallas Superstars sekä Mr. A. Serenan luolaravintolassa soi groove ja funk sekä luolastossa tiukempi tanssipoljento Proteuksen ja Miika Kuisman johdolla. Mustaan vesiliukuputken d’n’b-soundista vastaavat Genki ja Muffler.Ja jos pelkkä musiikki ei kiinnosta, Serenassa voi myös uida, saunoa, laskea vesiliukumäkiä tai ihmetellä UV-taidetta, tasapainoilua ja capoieraa. Muun muassa.

Pacifique Mystère Serenassa 4.3. Liput 32 euroa. www.pacifique.fi

Nicole Willis vuoden artisti

Funky Amigos -yhdistys jakoi helmikuussa kuudennen kerran Funk Awards -palkinnot vuoden ansioituneimmille funkin ja mustan rytmimusiikin vaikuttajille. Nicole Willis nimettiin vuoden artistiksi, Willisin ja The Soul Investigators -yhtyeen albumi Keep Reachin’ Up vuoden levyksi. Vuoden 2005 parhaana yhtyeenä funk-raati palkitsi Eternal Erectionin. Parhaimman biisin pystin korjasi Quintessencen rytmiryhmän funk-orkesteri

Q-Continuum kappaleella Spreadlove. Tuomaristossa istuivat tällä kertaa mm. Njassa, DJ Slow ja DJ Bunuel.

www.funk.fi

Armageddon Hima & Salissa

Kaapelitehtaan ravintola Hima & Sali muuntuu tanssilattiaksi helmikuun viimeisenä perjantaina. Arenan puolella hard house ja hard trancea soittavat enkelit Tres, Zara, Mayah, Taika, Missiah ja Rinik. Loungessa dekeissä ovat muun muassa Milla Lehto ja Steven Hoaks.

Armageddon: Legion of angels Hima & Salissa 24.2. Liput ennakkoon 8 euroa Street Beatista ja Mossosta. Ovelta 10 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi