Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Petteri lähti Meccaan

Korkeavuorenkadun Mecca sai uuden keittiöpäällikön Petteri Luodosta. Hans Välimäki vakuuttaa teiden Meccan kanssa eronneen hyvissä väleissä. Petteri on vastannut viimeiset kaksi vuotta yhdessä Marko Laineen kanssa Palace Gourmet’sta. Petteri sanoo voivansa tehdä Meccassa itsensä näköistä ruokaa. Hänet tunnetaan menestyksestä kansainvälisissä kokkikisoissa.

Sundmans juhlii

G.W. Sundmans juhlii kymmenvuotispäiviään Jarmo Vähä-Savon kuuden ruokalajin Grand Classique -menulla (108 e). Kyllä: tarjolla on niin chefin suosimaa siianmätiä kuin tryffeleitä, hummeria ja karitsanselkää – ja lapaa. Bakkanaalit jatkuvat 25.3. asti, ja sen jälkeen listaa pääsee nauttimaan ennakkotilauksesta.

Kaksi kertaa Sisilia

Nokka suuntaa kohti Sisiliaa. Matti Lempinen suosii aprillipäivään mm. hovikuvaaja Sebastian Nurmen Bovikin karitsafileetä, mutta nektareista oliiviöljyineen vastaa Planetan viinitalo. Sasson Marko Koskinen puhtii intoa Sisilian-visiitin jälkeen, ja annista nautitaan 22.3. asti. Listalla mm. tonni- ja miekkakalaa. Viineistä vastaa Alkon valikoimista tuttu Calatrasi.

Pasila kuohuu

Italia on pääosassa kevään ViiniExpossa. Tärppejä löytyy niin maahantuojien standeilla kuin Suomessa vielä muuten saavuttamattomien tuottajien yhteisosastolla. Maistele vaikka Bisolin kuohuviinejä itse tuottajan kanssa. ViiniExpon yleisöpäivä on lauantaina 18.3. Pasilan Messukeskuksessa.

Lehtovaara 90 v.

Lehtovaara tarjoaa 90-vuotisjuhlaillallistaan Jacquessonin samppanjan (Alko 33,20 e) säväyttämänä. Seitsemän ruokalajin herkuttelussa (78 e) raikastetaan vasikankyljysten jälkeen makuaisteja samppanja-omenasorbetilla. Juuston jälkeen luvassa on créme caramel ynnä lämmintä ranskalaista tummaa suklaata ja espressomoussea. Eli Babetten pitojen hengessä (suomeksi kirjana ja Oscar-leffana Ranskalainen illallinen).

Suu mansikaksi

Kevät maistuu siidereissä makean mansikkaiselta. Golden Cap Strawberry esittäytyy huhtikuussa mm. Helsinki Beer Festivalilla. Keinomakeutetussa mansikkapirskahtelevassa on 30 kcal/dl. Alkuperäinen Gold Cap -omenasiideri tuli markkinoille 1962. Suomalaiset nauttivat irlantilaisen sukulaiskansan jälkeen toiseksi eniten siideriä maailmassa, 10 litraa per fani.

Chef’s menu Mayassa

Maya Bar & Grillin keittiömestari Mika Pesonen on suunnitellut helposti lähestyttävän menun Etelä-Amerikan keittiön makuihin. Kolmen ruokalajin menu pitää sisällään muun muassa chipotle-chili-kuorrutettuja vihersimpukoita sekä grillattua villisian fileetä. 28 euroa maksava menu on saatavilla Mayasta joka päivä lounasajan ulkopuolella.

Olvi tuo uudet maut limuihin

Olvi tuo huhtikuun alussa kauppohin MAKU -virvoitusjuomaperheensä. MAKU sisältää kohtuullisen ennenkokemattomia makuja ja makuyhdistelmiä. Vai mitä sanotte salmiakkikolasta, puolukasta tai raparperimansikasta? Olvin Ritva Sinisalon mukaan juomaperheellä Olvi haluaa alleviivata nimenomaan suomalaisia makuja. Olvi lanseeraa myös webbisivuston, jolla käyttäjät voivat ehdottaa uusia makuyhdistelmiä.

Michelin-tähdet ennallaan

Maailman parhaat ruokaravintolat esittelevä Michelin- opas on päivitetty. Suomen osalta tilanne säilyi ennallaan eli Chez Dominique sai pitää molemmmat tähtensä ja George ja Sundmans kumpikin yhden tähden.

Kalaravintoloille oma olut

Ns. Kalaravintolat (Vastarannan Kiiski, Janoinen Lohi jne) on lanseerannut oman oluensa, Fishing Rodin yhdessä Stadin Panimon kanssa. Pale Ale –tyyppinen, pehmeänmakuinen olut on vahvuudeltaan 5,8 %.

Baarinrakennus käynnissä

Annankadulla aiemmin Birdienä tunnettu kuppila on kesäkuun alkuun saakka Suomen puhutuin baari. Subtv seuraa kilpailijoiden baarinrakennusta livenä. Joka sunnuntai yksi kilpailija putoaa pelistä pois. Kilpailun etenemistä voi seurata myös osoitteessa www.subtv.fi/baari.

Palace ja Kämp yhdistyivät

Palace Ravintolat, Palace Hotellit, Event Nordica ja Lifestyle Resource yhdistyivät ja muodostavat nyt yhdessä Palace Kämp Group Oy:n. Konsernin ravintoloita ovat muun muassa Sasso, FishMarket, Mecca ja Palace Gourmet.

Lapset pitsakouluun

Ruoholahden Radisson SAS -hotelli Violassa järjes-tetään tilauksesta lasten pitsakouluja, esimerkiksi syntymäpäivän ohjelmanumerona. Pitsakoulussa lapset valmistavat pitsansa itse alusta loppuun, kokin opastuksella. Pitsakoulu maksaa 19 euroa lasta kohden. Hinta sisältää koulun lisäksi muun muassa juomat ja jälkiruoan sekä tarjoilijan.

La Tourin tilalle monitoimiravintola

Toukokuun puolessa välissä entisen La Tourin tiloihin avautuu uusi 800 asiakaspaikan monitoimiravintola. Sakke Järvenpään suunnittelema kolmen kerroksen ravintolakompleksi pitää sisällään katutason musiikkibaarin ja amerikkalais-italialaisen ruokaravintolan, jossa erikoisuutena on puulämmitteinen kivipizzauuni. Yläkerroksiin tulee yökerho, jossa soittaa deejiin lisäksi livebändi pari kertaa viikossa. Uusi monitoimiravintola tavoittelee 25–45-vuotiaita kaupunkilaisia.

Kylmämittari KOFF-tölkkeihin

Ei enää lämmintä olutta. KOFF-tölkkeihin tulee maaliskuun lopulla kylmämittari, jonka avulla löytää kaupan kylmäkaapista riittävän viileän oluen. Jos olut on tarpeeksi viileää, termovärillä tehdyssä mittarissa lukee teksti "Kylmää KOFFia, kiitos!". Kannattaa muuten olla tarkkana. Liian lämpimästä tölkistä puuttuu vain sana kylmä. "Teksti alkaa hahmottua jo kahdeksan asteen lämpötilassa, mutta näkyy selvimmin 5-7-asteisissa tölkeissä", kertoo KOFFin tuotepäällikkö Teemu Tommila.

Kiksukarvat Volumessa

I Love Kiksu iskee jälleen ja tällä kertaa muistutetaan kiksubileiden pukeutumiskoodista. Osanottajia kehotetaan tulemaan paikalle asianmukaisesti, eli mahdollisimman karvaisesti pukeutuneena. Kiksupiireissä povataan muuten näiden maan alta maineeseen nousseiden hepenien olevan ensi kevään juttu.

I love kiksukarva Club Volumessa 18.3. Liput 10 e.

Orbitalin puolikas Kaapelilla

Phil Hartnoll… Siis kuka? No, toinen Hartnollin veljeksistä, eli puolet Orbital-duosta, joka nousi elektronisen musiikin innovaattoreiden kärkijoukkoon jo 90-luvulla historiallisilla live-seteillään. Vaikka Phil nyt keikkaileekin yksin, ei yleisö varmasti jää kylmäksi. Samalla bileet ovat Stealth unitin 5-vuotissynttärit.

Stealth unit 5 v. Kaapelitehtaalla 17.3. Liput 20 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi