Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Mitäs nyt Lautaselle?
Mitäs nyt Lautaselle?
Lautanen vaihtoi omistajaa
Aiemmin Tom ja Lea Skogbergin hallussa ollut ravintola Lautanen on siirtynyt uudelle omistajalle. Mm. Oulunkylän Vegan omistajana tunnettu Arto Laitinen on paikan nykyinen isäntä. Skogbergit jatkavat Hullun Kukon ja Cafe Fontanan omistajina.

Tornin Kulma avasi
Hotelli Torni on avannut Kalevan- ja Yrjönkatujen risteykseen Tornin Kulman. Uusi pistäytymispaikka toimi aikaisemmin pääravintolan kabinettina. Annokset, kuten mozzarellaterriini tai katkarapukasari, maksavat selvästi alle satasen. Tavoitteena ovat ennen muuta naisasiakkaat, mutta annosten pienet koot ovat saaneet kritiikkiä myös kauniimmalta sukupuolelta.

Maulavirta jatkaa Palacessa
Kahdesti Michelin-tähden Helsinkiin tuonut Markus Maulavirta jatkaa Palacen keittiön ohjaimissa. Työnantajajärjestöt myivät Palacen hotellin ja ravintolat pääkonsuli Heikki Tavelalle, viinimies Esa Karppiselle ja ravintoloitsija Maria Plantingille. Uudet omistajat suunnittelevat Etelärannan toisen kerroksen Palace Grillille liikeidean muutosta.

Rytsölä tilasi jättihummerin
Ilman vakituisia tuloja kituuttava IT-miljonääri Jaakko Rytsölä on tilannut Papá Giovannista kymmenkiloisen hummerin. Tilaus on voimassa vuoteen 2009, sillä tällaisia mötiköitä tavataan Kanadan vesillä kerran 40 vuodessa. Papàn suurin jättihummeri on ollut kahdeksankiloinen, ja sen ahmi, kyllä, samainen Rytsölä.

Poppis bailaa nostalgiaa
Nostalgiaillat käynnistyvät Citykäytävän Poppiksessa keskiviikkona 11.4. Bailuklassikoita pyörittävät joka keskiviikko deejiit Kakkuri ja Kauppinen ilman sisäänpääsymaksua eli tuopin hinnalla. Satoi tai paistoi Poppiksen terassi korkataan Playan musisoinnin voimalla torstaina 26.4.

Vehnäistä Koffilta
Koffin uusi vehnäolut Weizze tulee ravintoloiden hanoihin heti pääsiäisen jälkeen. Raikkaan rapean ja virkistävän kesäoluen esikuvat ovat belgialaisissa vehnäoluissa. Parin viikon kuluttua korianterilla ja pomeranssilla maustettu Weizze tulee myyntiin myös ruokakaupoissa.

Nevski juhlii pyhinä
Monet ruokaravintolat sulkevat ovensa pääsiäiseksi, mutta Alexander Nevskissä pyhiä juhlitaan ja ovet pysyvät auki joka ilta. Juhlapöytä katetaan kahdesti molempina pääsiäispäivinä. Zakuska-pöydän herkuissa löytyy mm. pikkublinejä mäteineen sekä riistapaahtopaistia. Pääruuan, pashojen ja muiden makeiden palojen kera lysti kustantaa 265 per pääsiäispupu.

Vuoden Olut USA:sta
Amerikkalainen puolitumma Samuel Adams Boston Ale valittiin Vuoden Olueksi Helsinki Beer Festivalilla. Olutfestarit keräsivät noin 12 000 kävijää. Stadin Panimon Dubbel sijoittui hopealle kotimaisten pienpanimoiden kisassa. Ensi vuonna Beer Festival järjestetään 4.-6. huhtikuuta 2002.

Hullussa Kukossa viiniviikot
Viineistään tunnetussa Hullussa Kukossa maistellaan viinejä 23.4.-5.5. Viikkojen aikana paikasta voi tilata ns. viinilentoja, joihin kuuluu 3-5 erilaista viiniä 8 cl:n annoksina. Lennot koostuvat joko Espanjan, Ranskan tai maailman eri viineistä.

Ravintolakärki
Suomen Tutkimuskeskus mittasi helsinkiläisravintoloiden arvostusta. 2000 kaupunkilaista kertoi mielipiteensä eri ravintoloiden palvelun laadusta, ruoasta ja miljööstä. Neljän kärkeen ylsivät Palace, Savoy, Sipuli sekä ainoana oman rahan paikkana Papá Giovanni.

Paras After Dinner -cocktail
Pääkonttorissa kilpailtiin After Dinner -drinkkien Suomen mestaruudesta. Kilpailun voitti Hannakaisa Rautela Turusta drinkillä Mysterious Ways. Onnea.

Kas näin:
2 cl Apfelkorn
2 cl Butterscotch Caramel
2 cl Kahlua

Kermaa
Alkoholit mitataan ja sekoitetaan sekoituslasissa. Kevyesti vaahdotettu kerma valutetaan alkoholien päälle, ripaus kanelia pinnalle ja ananaskirsikka koristeeksi.

Panimoliitto: Olutvero alas!
Panimoliitto on huolissaan kiihtyvästä oluen harmaatuonnista. Tuoreimman tutkimuksen mukaan maahan tuotiin viime vuonna yli 38 miljoonaa litraa olutta luvatta. Panimoliitto katsoo että olutveron alennus hillitsisi merkittävästi laillista ja laitonta olutrallia naapurimaista Suomeen. Vuonna 2003 tuontiraja nousee 32 litrasta 64 litraan per henkilö. Joka kolmas suomalainen toi viime vuonna maahan olutta.

Vuoden viinit valittu
Viinimessujen yhteydessä palkittiin vuoden parhaat viinit. Sarjoja oli useita, tässä pari poimintaa: 40-50 mk:n valkoviineistä ykkönen oli Carta Vieja Chardonnay 1999. Saman hintaluokan punaviineistä voittajaksi selviytyi Porta Carmenère Reserve 1999. Jälkimmäistä on saatavilla paitsi Alkosta, ainakin Memphis-ketjun ravintoloista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi