Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Kamppi sai panimon

Panimoravintola Bruuveri on avannut kahdessa kerroksessa Kampin liikekeskuksessa. Keitinlaitteet komeilevat ylätasolla, mutta suurin osa mallasjuomista tulee Saimaan Panimosta, Lappeenrannasta. Omistaja on molemmilla yhteinen, Mikkelin ravintolakeisari Pentti Oksa, joka nyt saapui pääkaupunkiin.

Marjaoluiden ensi-ilta

Helsinki Beer Festival esittää maailman-ensi-iltana oluen, joka on valmistettu suomalaisista punakarviaisista. Marjaoluen valmisti legendaarinen Cantillon Brysselissä. Festarien jälkeen olutta saa vain ja ainoastaan One Pintissa, Ruoholahdessa. Eikä Missään muualla maailmassa.

Havikselle uusi pomo

Ahkeraan keittiönsä pomoja vaihtanut Havis on saanut uuden isännän Töölön Lyonista. Jyri Hänninen tunnetaan mm. kokkimaajoukkueesta. Hänninen aikoo, viimein, palauttaa kunniaan kokonaisina vadilta tarjottavat kalat. Salin väki huolehtii transeerauksesta, eli asiakkaan ei tarvitse murehtia ruodoista.

Dominique laajenee

Kaupungin ainoa kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominique muuttaa naapurikortteliin nykyisen Limónin paikalle. Näin saadaan kaivattuja lisäneliöitä. Aikanaan paikalla toimi kaupungin ensimmäinen pub, Richard’s Pub. Limónin ravintoloitsijat ovat avanneet baskihenkisen Kipinän Vuorikadulla.

Mecca kumartaa aurinkoon

Mecca hyppää Espanjaan, Baskimaahan ja Kataloniaan. Yllätysmenu Mystery Trip (59 e) viritetään samoille taajuuksille vierailevan madridilaisen dj Floron kanssa perjantaina 7.4. Uusista nikseistä vastaa tuore keittiöpäällikkö Petteri Luoto. Kevään kunniaksi yössä palvotaan egyptiläisen auringonjumalaa Ra’ta.

3-asteista hanaolutta

Isossa-Britannissa näitä on jo 50 000, ja nyt ne saapuvat Suomeen. Foster’s Super Chilled -hana laskee oluen aina 3–4-asteisena. Scottish & Newcastlen kehittämä jäähdytystekniikka varmistaa, että olut pysyy vakiolämpötilassa koko annostelujakson ajan. Suomen ravintoloihin hanoja asennetaan noin tuhat.

Juha Vuorela Sukulan leipiin

Papa Giovannin ravintolajohtaja Juha Vuorela siirtyy Jyrki Sukulan ravintolayhtiöiden toimitusjohtajaksi. Ketjuun kuuluvat Via Ravintola Oy ja Kaikilla Mausteilla Catering Oy. Aiemmin Vuorela on vaikuttanut myös Vanhalla Ylioppilastalolla. Papan vetovastuun ottaa Anna-Maija Halmetoja.

Lasipalatsi nostalgoi

Lasipalatsi valmistautuu jo ennalta EU-puheenjohtajakauteen tarjoamalla laadukkaista suomalaisista raaka-aineista valmistettuja klassikkoannoksia. Listalla löytyy mm. isoäidin salaattia (6,80 e), poronkäristystä (16,80 e) ja uunijäätelöä (8,50 e). Tervetuloa maistamaan, herrat Berlusconi ja Chirac (joka viimeksi kumosi presidentinlinnassa meksikolaista Sol-olutta)!

Kulkuohje Kampin keilahalliin

Kampin keskuksen neljännessä kerroksessa sijaitseva keilarata on ollut kovassa käytössä. Viikonloppuvuorot myydään jo edellisviikolla, ja arkisinkin paikasta on vaikea saada aikoja. Ainoa ongelma on ollut, kaikesta huolimatta, sijainti. Ostoskeskuksen sulkeuduttua paikkaa ei löydä ilman ohjeita. Joten tässä ne tulevat: Hakeudu pohjakerrokseen. Etsi Valion baari ja sen takaa hissi. Paina neloseen. Ja varaa ratasi osoitteesta varaarata.com.

Marzi April Jazzeilla

Juuri debyyttialbuminsa julkaissut Marzi Nyman on kiinnitetty April Jazzin ohjelmistoon. Tapiolassa esiintyvät vappuviikolla Marzin ohella muiden muassa Yamandú Costa Trio ja Lee Konitz Trio. Koko ohjelmisto on nähtävissä osoitteessa apriljazz.fi.

OlutHuoneissa vehnäolutviikot

HOK-Elannon OlutHuoneissa (mm. William K. ja Rotterdam) maistellaan huhtikuussa vehnäoluita. Tarjolla on 10 merkkiä, joista suurinta osaa ei ole aiemmin Suomessa nähty. Oluet tuotetaan Saksasta, Belgiasta, Englannista, USA:sta ja Kanadasta.

Viinikarahvi puhtaaksi

Itävaltalainen viinilasien valmistaja Riedel on tuonut 250-vuotisjuhliensa kunniaksi erityisesti viinikarahvien pesuun tarkoitetut teräskuulat. Riittää, että täyttää karahvin puoliksi vedellä, lisää sinne pesukuulat ja pyörittelee karahvia muutaman minuutin. Riedel-pesukuulat kustantavat 10 euroa rasia ja niitä saa ainakin Decanterista.

Hustle Volumessa

Hustle Club avaa ovensa hiphopin ystäville. Livenä soittamassa ovat Reilukerho & Raimo Olarista. Reilukerho koostuu Setä Koposesta ja Tuomio & Koneesta. Seurueeseen liittyy Suomi-hopin pioneeri Raimo. Hanatuotteet saa muuten eurolla klo 21–22.

Hustle Club Volumessa 31.3. Liput 5 e.

Fag You! muutti DTM:ään

Birdiestä tosi-tv-formaatti Baarin jaloista lähteä saanut Fag You! on löytänyt uuden kodin DTM:n yläkerrasta. Vaihtoehto-musiikkiin keskittyvän klubin seuraavat vieraat ovat Boys Of Scandinavia, jotka vetävät dj-setin. Mukana on myös DJ Misfist sekä Jackie O’No. Luvassa siis indieta, garagea, rockia ja diskoa.

Fag You! DTM:ssä 13.4. Liput 3 e.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi