Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Teatteri kuplii

Teatteri on haalinut Suomen yksinoikeudella Ritz-hotellien nimikkosamppanjan. Jacquart Ritz Brut myydään todelliseen sopuhintaan (96 e). Aficionadoille: Ritzin viiden hengen asiantuntijatiimi valitsee sekoituksen vuosittain. Pullot kypsyvät 20 metriä maanpinnan alla sijaitsevissa kellareissa Reimsissä.

Kappeli kohensi

Kappeli on ripeästi remontoitu maanläheisemmäksi. Belgestä siirtynyt ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo on virittänyt ruokalistaa entistä enemmän pohjoismaisen kotiruuan suuntaan. Esmes vorschmackia. Perjantain duuninjälkeisestä groovesta vastaa Dj Yuhis. Kelien lämmettyä Summer Lounge valtaa terassin perjantaisin ja lauantaisin.

Tulinen Torni

Tornin American Barissa on kehitetty tulisen sytyttävä chilidrinkkilista. Hot Blonde Martini syntyy näin: 3 cl Finlandia Vodka, 1 cl De Kuyper White Cacao, 1,5 cl White Chocolate Sauce, 2 wheels red chili pepper. Drinksulistalta löytyvät myös mm. Spicy Margarita ja Habanero Heaven.

Hämettä Helsinkiin

Tampereen parhaan ravintolan Näsinneulan Heikki Ahopelto vierailee Nokassa vapun alla. Matti Lempisen keittiötiimin kanssa loihditaan helsinkiläishämäläistä lähiruokaa parhailta mahdollisilta tuottajilta. Ne sovitetaan Seregho Alighierin pohjoisitalialaisiin laatuviineihin.

Hullu Kukko jatkaa

Hullu Kukko on päätynyt kuopiolaisen, 14 ravintolaa käsittävän Hallman-Yhtiöt Oy:n omistukseen. Ravintolan ruokapuoli jatkaa entisellään, mutta alakerran pubin toimintaa pyritään kehittämään. Kukon työntekijät jatkavat talossa vanhoina työntekijöinä. Omistanvaihdoksen myötä naapurin Stockholm Diskotekille lohkaistaan sisäänkäynti siten, että myös sen ovi ja jono löytyvät jatkossa Simonkadulta.

Vehnäolutta Ranskasta

Belgialaisten vehnäoluiden klassikko Hoegaarden saa haastajan. Hartwall tuo uusissa tuontioluissaan alsacelaisen Kronenbourg Blancin (alk. 5 %). Aikaisemmin olutta on myyty vain Britanniassa – ei kotimaassaan Ranskassa! Oluen tunnistaa silmiinpistävästä valkoisesta pullosta.

Postres avaa Espalle

Pääsiäisen jälkeen avaa Eteläesplanadi 8:aan ovensa uusi ruokaravintola Postres, joka panostaa etenkin jälkiruokatarjontaan. Halutessaan voi skipata koko-naan pääruoan ja nauttia pelkistä makeista herkkupaloista koostuvan kuuden-kahdeksan lajin jälkiruokamenun. Keittiöstä vastaavat kokit Vesa Parviainen ja Samuli Wirgentius, salipuolta hoitaa hovimestari Henry Johansson.

Samppanjaa femmalla

Ravintola Kuu täyttää kesällä 40 vuotta ja sen kunniaksi talo tarjoaa koko kevään ajan Jean Vesselle Brut -samppanjaa viidellä eurolla per lasi. 10.4. Kuussa vietetään viini-iltaa ja 11.4. lähtien tarjolla on Lukas Hemnellin suunnittelema erikoismenu.

Zetorin lista uusiksi

Zetorin ruokalista on uusittu ja tarjolla on nyt muun muassa ruisperunataikinaan leivottuja muikkuja nimellä Ruisrock sekä Zetorin oma antipastolajitelma, joka löytyy listalta nimellä Anttipaasto. Listan 34 annoksesta peräti 19 kantaa Joutsenlippu-tunnusta. Tunnuksen saa, kun annoksen raaka-aineista vähintään 75 % on kotimaasta.

Pullot lentävät Tennispalatsissa

Flairtendingin eli flöörauksen monin-kertaiset Suomen-mestarit Mika Räisänen ja Kalle Lojander ovat avanneet Tennispalatsiin kaupungin ensimmäisen cocktail-baarin jonka liikeideaan kuuluu olennaisena osana baarimikkojen show. Shaker on avoinna joka ilta aamukahteen.

Snapsimenu Tony’s Delissä

Tony’s Deli ottaa ennakon vapun viettoon. 28. huhtikuuta alkavien neljäpäiväisten S.O.S.-tastingien menu sisältää kolme eri snapsia tai akvaviittia sekä alkuruokalautasen, johon laitettu esille lasimestarinsilliä, Västerbotten-juustoa, näkkileipää ja uusia perunoita. Kahden senttilitran snapsiannoksilla S.O.S.-menu kustantaa 12 euroa, neljän sentin hörpyillä 19 euroa.

ARS-viinit Alkoon

Kiasman ARS 06 -näyttelyn nimikkoviinejä saa nyt myös Alkosta, sekä punaisena että valkoisena. Viinit on viljelty inkojen muinaisilla asuinalueilla, Argentiinassa. Pullon hinta on alle 9 euroa.

Mämmiä Helmessä

Ravintola Helmen pääsiäismenusta voi nauttia lanka-lauantaihin 15.4. asti. 27,50 euroa maksavan kolmen ruokalajin menun maistamisen arvoinen erikoisuus on jälkiruoka, mämmi Creme Brulèe

Jäämustikkaa lonkeroon

Hartwallin Otto-lonkerosarja laajenee nyt marjaisalla Jäämustikka-vaihtoehdolla. Vaikka lonkeron makumaailma on perinteisesti sitrushedelmäinen, niin Hartwallin tuotepäällikkö Karla Friskin mukaan myös selkeille marjamauille on kysyntää. Kotimaisella lonkerolla menee muutenkin lujaa. Viime vuonna lonkeromyynti nousi lähes 25 miljoonaan litraan, samalle tasolle kuin 1980-luvun huippuvuosina.

Dance Republic Kaapelilla

Trancea ja vähän muutakin. Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin sekä Hima&Sali-ravintolaan levittäytyvän Dance Republic -bileiden kattauksesta vastaavat kaksikolmas-osaa britti trancekolmikko Above & Beyondista (joista se kolmas on Paavo Siljamäki). Paikalla ovat myös kokonaan englantilaiset Anne Savage ja Adam White sekä hollantilainen tech trance -taituri Sander van Doorn ja Miika Kuisma. Legendaarinen klubilehti, DJ Mag, saapuu muuten paikalle tekemään tapahtumasta juttua.

Dance Republic Kaapelitehtaalla 15.4. Ennakkoliput 26 e, Tiketti ja Streetbeat. Liput ovelta 35 e.

Ruudolf Volumessa

DJ Tasten luotsaaman uuden Setelipinkka-klubin avajaisissa ei ainakaan esiintyjällä pitäisi mennä riimittelyssä sormi suuhun. Club Volumen lavalle nousee räpin kaksinkertainen Suomen-mestari Ruudolf, joka keikkailee pitkästä aikaa Helsingin keskustassa. Ruudolfin matkassa on myös Karri Koira. Dj-menosta vastaa DJ Tasten lisäksi Maajoukkueen keikka-deejii Nuoriseppä.

Setelipinkan avajaiset Club Volumessa 15.4. Liput 6 euroa Funkiestista ja Lifesaverista.

2 kommenttia

Pussy Boner

18.4.2006 17:20

HOHO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

te .

21.7.2006 13:46

funny ringtones

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi