Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Juuse lähtee Hongkongiin

Juuse Mikkonen avaa ravintolan Hong Kongissa.
Juuse Mikkonen avaa ravintolan Hong Kongissa.

Viimeksi Charlie Trotterilla Chicagossa vieraillut Juuse Mikkonen muuttaa syyskuussa Hongkongiin avaamaan uuden ravintolan. Juuse isännöi avokeittiötä vain 12 asiakaspaikan ekslusiivisessa ravintolassa, joka tarjoaa kahdeksan ruokalajin aterioita. Juusen omakätiseen kokkaukseen pääsee elokuun puoliväliin asti tutustumaan hänen uudella à la carte -listallaan Sipulissa.

Oasis voi hyvin

Hietalahden Oasiksen uusi keittiömestari Herkko Volanen valmistaa Hyvän olon menun (29 e). Helsinki Day Span kanssa kehitetty ateria perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Aluksi viilennetään elimistöä ja avataan ruuansulatus hunajameloni-korianterisnapsilla, sitten jatketaan kevyesti grillatulla tonnikalalla salaattipedillä ja lopuksi harmonisoidutaan valkoisesta teestä valmistetulla sorbetilla.

Kaksi ravintolaa GLO-hotelliin

Palace Kämpin seuraava hotelli GLO avautuu Aleksin ja Kluuvikadun kulmauksessa ensi maaliskuussa. Sisäänkäynti ja vastaanotto tulee Skannon entisiin tiloihin ja hotellihuoneita rakennetaan kerroksiin entisiin toimistotiloihin. Hotelliin tulee kaksi ravintolaa kasvattamaan korttelin monipuolista tarjontaa. Ravintoloihin luvataan niin urbaania tunnelmaa kuin aistikkuutta ja lämpöä.

Näin syntyy Bondin martini

James Bondin martini syntyy nyt oikeaoppisesti kotioloissa, kun klassinen ranskalainen aperitiivi Lillet on tullut Alkon valikoimaan (17,78 e). Lillet on mukana syksyllä ensi-iltaan tulevassa uudessa Bond-filmissä Casino Royale. Ja näin drinksu tehdään:

 • 3 osaa giniä
 • 1 osa vodkaa
 • ½ osaa Lilletiä

Sekoita jäiden kanssa ja kaada martini-lasiin. Koristele sitruunaviipaleella ja nauti.

Uutta ilmettä Graniin

Muun muassa“kala”-olutravintoloita isännöivä Delifox laajentaa pomonsa Teemu Lehdon kotikaupunkiin Kauniaisiin. Entisen ravintola Weran paikalla avataan elokuun puolivälissä bistro-tyyppinen seurustelu- ja ruokaravintola. Terasseineen ravintolaan mahtuu 200 asiakasta.

La Bodegaan laavakivigrilli

La Bodegassa pihvit paistetaan nykyisin parilallla, laavakivigrillissä ja asiakkaat voivat seurata pihviensä valmistumista. Tarjolla on muun muassa jättikokoinen, 350-grammainen häränkyljys. Ravintolan toinen uutuus on hummeriallas.

Aussie Bar avasi

Kampin kauppakeskuksen viereen, Salomonkadulle on avattu aussihenkinen baari nimeltään Aussie bar. Paikan takana ovat samat tahot kuin Bar Loosella ja Sävelellä. Aussie Barin henkilökunta koostuu kaupungissa jo pidempään asuneista ausseista ja uusiseelantilaisista.

Salaattilista Raflassa

Uudenmaankadun Raflan tuore keittiömestari Pasi Hälikkä on kehittänyt kesän kunniaksi salaattilistan. Kaik-kia salaatteja saa sekä puo-likkaina annoksina että pääruokina (8,50–19,50 e). Härän ulkofilee saa Roquefort-juustokastikkeen, kananrinta marinoidaan soija-seesamiseoksella ja Nizzan salaatti kruunataan pariloidulla lohella. Tarjolla on myös feta- ja tiikerirapu-salaatteja.

Koffin puistoon baari

Korjaamolta tutut Ville Ailio ja Kim Heiniö ottivat haltuunsa Koffin puistossa sijainneen Fanny-kahvilan ja muuttivat sen baariksi. Fanny Goes to Hollywood tarjoaa lainaksi puistossa tarvittavat pallot ja frisbeet. Musiikki on yleensä dj-vetoista, sunnuntaipäivän chill outia tarjoilee Ihana-klubi.

Sedu haluaa Mannerheimintielle?

Elokuvateatteri Forumilta vapautuneisiin tiloihin on tunkua. Kiivaimmin tiloja hamunnee SK-ravintolat. Kättä väännetään nyt muun muassa museoviraston kanssa, joka suojelee paikan alkuperäistä arkkitehtuuria. Viereiseen kortteliin aukeaa elokuun 11. päivä yökerho Den Kungliga Klubben.

Waynes Coffee sai tunnustusta

Brittiläinen Wallpaper-lehti listasi maailman mielenkiintoisimpia kahvilaketjuja ja alun perin ruotsalainen, mutta Suomessakin jo seitsemisen vuotta toiminut Wayne´s Coffee noteerattiin neljänneksi. Erityishuomiota sai ketjun Dajm-kakku.

Hesari remonttiin

Vuodesta 1971 samalla paikalla toiminut Helsinki Club on sulkenut ovensa remontin ajaksi. Uudistunut, paluun juurilleen tekevä yökerho avataan taas syyskuun ensimmäinen päivä. Ikärajaksi tulee viikolla 22 ja viikonloppuisin 24. Viereinen, vastaremontoitu Memphis palvelee asiakkaita normaalisti.

Yrttien tuoksua

Haisteletko innoissasi kaupassa uusia yrttejä, muttet keksi mitä niistä voisi oikein tehdä? Ruokatoimittaja Mirja von Knorringin keittokirjassa Yrttien tuoksua on reseptit yli 23:lle yrtille. Mielenkiintoisimmat lienevät anis, lakritsi, kynteli ja iisoppi. Cityn vedet nousivat kielelle erityisesti korianteri-linssipalleroista, karamellisoidusta bataatista ja täytetyistä punajuurista. Jos oikein innostuu yrteistä, kirjassa on myös ohjeet ensi kesäksi yrttitarhan rakentamiseen.

Jori Hulkkosen top 3-biisit.

Jori Hulkkonen.
Jori Hulkkonen.
 1. Jesper Dahlbäck: Fransson
  “Ruotsin ihmepojalla tuntuu olevan hiha loputtomasti pullollaan temppuja. Biisi on periaatteessa a capella; kaikki saundit on tehty suulla, vaikka sitä ei heti uskoisi.”
 2. Petter: Some Polyphony
  “Ei se ruotsalainen räppäri, vaan uusi julkaisu mainiolla brittiläisellä Border Community levymerkillä. Loppukesän isoja levyjä.”
 3. Siskid: The Architect
  “Ranskalaista Detroit-vaikutteista techhousea. Tiukat biitit, trackahtava bassokuvio ja hieno sointuvaihdos –yhdistelmä, joka toimii aina.”

Flow festival 18–20.8. Flow-jatkot Rose Gardenissa 20.8. Soittamassa Jori Hulkkonen, Lil’ Tony, Ender.

Armin van Buuren kaupunkiin

Kolmena vuonna peräkkäin klubiraamattu DJ Magin listoilla maailman kolmanneksi parhaaksi deejiiksi rankattu 29-vuotias hollantilainen trance-taituri Armin van Buuren ulottaa Armada 2006 -kiertueensa Helsinkiin. Kahden tunnin setin heittävää Buurenia lämmittelevät Markus Schulz, Remy, Alex Kunnari sekä Käpä.

Armin van Buuren Kaivohuoneella 11.8. Liput ennakkoon 25 e, ovelta 30 e. Ennakot Street Beatista.

Viimeinen kesä-DanceteriA

DTM:ssä kesän majaillut proge ja tribal house -klubi DanceteriA päättää suvikautensa kekkereillä, jossa soittaa klubi-isäntä Mr.A:n lisäksi Orkidea sekä vielä nimeämätön yllätysesiintyjä. Ja jalalla laitetaan koreasti, kuuden tunnin musiikki-ilottelussa esitanssista vastaa nimittäin Step-Up Dancersin tanssiryhmä.

DanceteriA DTM;ssä 4.8. Liput 6 e.

3 kommenttia

Kille

4.8.2006 09:05

"Näin tehdään klassinen Bond-martini"... HALOO!
- Jaska vaatii Martininsa nimenomaan ravistettuna, ei sekoitettuna
- Jos Bondin uusioversiossa tuputetaan Noilly Pratin tilalle jotain muuta kuivaa vermuttia, älkää nyt herrajjumala aliarvioiko Bond-kaanoniin perehtyneitä väittämällä tököttiänne "klassiseksi".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kille

4.8.2006 09:07

Otan vermuttiheiton takaisin [tarkistin], mutta valmistusmenetelmä on edelleen väärä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ransu76

18.8.2006 18:04

APUA, joko nuo Aussit valtaa jo Suomenkin????

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi