Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Kuuma lonkerokesä

Sokerissa ja alkoholissa piisaa energiaa. Näin kuuma kaupunkikesä on räjäyttänyt lonkeron myynnin yli 20 prosentin kasvuun tänä vuonna. Lonkeroa myydään tänä vuonna ennätykselliset 27 miljoonaa litraa. Hartwallin ginilonkero on hypännyt Alkon myydyimmäksi juomaksi Koskenkorvan ohitse. Supisuomalainen lonkero tuli myyntiin vuosikymmeniä ennen alkopoppeja olympiavuonna 1952.

Olo avaa syyskuussa

Keittiömaestro Pekka Terävä avaa syyskuun alussa Olo Restaurant & Barin Kasarmikadulla. Aikaisemmin paikalla toimi venäläinen Hariton. Luvassa on sesongin raaka-aineita Pohjoismaista kolmen, viiden ja seitsemän ruokalajin menuissa. Rikhardinkadun kulman baarissa pääsee tutustumaan ruokalistan makupaloihin. Myöhemmin syyskuussa naapurikorttelissa avaa uusi Chez Dominique.

Rapuja torihintaan

Loiste, Torni ja Pääkonttori myyvät täplärapuja torihintaan (4 e). Risto Mikkola kokkaa Loisteessa pääruuaksi kukonpoikaa, Mika Reijonen Tornissa paistettua ahventa ja kantarellirisottoa ja Petri Rauha Pääkonttorissa porotartaria, nieriää ja gnoccheja. Kolmen ruokalajin illalliset kustantavat 17–39 e ynnä rapuherkut päälle.

Keittiön salat julki

Olet aina pohtinut, kuinka liekittää karitsan munuaisia? Jari Isokangas paljastaa näyttävästi salat Motissa 18.8. klo 17. Art goes Kapakka johdattaa kahdeksana muunakin päivänä keittiön saloihin. Ruoholahteen palannut Nina Kaukonen heittäytyy vongole-simpukoiden pariin Tablossa 23.8. klo 16. Meccan Harri Keko maistattaa konjakkeja ja Petteri Luoto kertoo jaloista juomista ruuanlaitossa Taiteiden yön alla 24.8. klo 16.

Lordi sai Colan

Jonkun se piti keksiä. Kyllä, hyvät naiset ja herrat, Olvi tuo markkinoille Lordi Colan syyskuun alussa. Herra Lordi on itse suunnitellut colajuomalle kuusi erilaista kerättävää etikettiä. Tuotekansioon kuuluu luonnollisesti myös Lordi Light Cola. Onko poliittisesti epäkorrektia muistella sen äärellä 1980-luvun ruotsalaista permaneertattua tukkaheviä?

Hotel Kämpille tunnustusta

Hotel Kämp listattin varakkaille matkailijoille suunnatun Travel & Leisure -lehden lukijaäänestyksessä sadan parhaan hotellin joukkoon, sijalle 92. Kämp oli listan ainoa pohjoismaalainen hotelli ja eurooppalaisiakin listalle mahtui vain parikymmentä. Saavutus on komea, sillä maailmassa on kaiken kaikkiaan noin 750 000 hotellia.

G18 taas auki

Yrjönkadun G18 on jälleen avattu ilmastointiremontin valmistuttua. Keittiöpäällikkö Sebastian Nordberg kunnioittaa uudella listalla paikan hengen mukaisesti skandinaavisia reseptejä. Juomapuolle täydennystä on haettu normandialaisista siidereistä ja likööristä.

Pudotuspeli käynnistyi

Taistelu nuoremman bileväen suosiosta käy kaupungissa kuumana. Mannerheimintielle avattu Den Kungliga klubben sekoittaa pakkaa entisestään ja iskee varsinkin Stockholm Diskotekin apajille. Periksi ei halua antaa myöskään Helsinki Club, jonka remontti valmistuu 1.9. Hotelli Presidentin bilemaailma avataan loppussyksystä jolloin varuillaan saavat olla ainakin Onnela ja Kaarle XII.

Tomaattisota Nuevossa

Tomaattisota iskee elo-syyskuun vaihteessa Sofiankadulle. Näin ainakin Nuevon Timo Keinäsen kolmen ruokalajin tomaattimenussa (32 e). Kesäisen gazpachon jälkeen nautitaan solomiloa eli grillattua härän sisäfileetä ja lopuksi päärynällä glaseerattua vuohenjuustoa. Ensi kesäksi Nuevon edustalle kaavaillaan oikeaa tomaattisotaa Buñolin kaupungin tapaan.

Kirjallinen leffaruokaa

Kaksi filmihullua kulinaristia, käsikirjoittaja Jari Keränen ja Timo Malmi ovat koonneet samoihin kansiin 20 ruokaohjetta tutuista ja ei niin tutuista leffoista. Listalla on niin Kummisetä-elokuvassa maistunutta Clemenzan pastaa kuin musakaa Kreikkalaisen naimakaupan tapaan. Jälkiruoan voi vetäistä esimerkiksi Pienen suklaapuoti -leffan mukaan: chilikaakaota kermavaahdolla.

Jacobsenin oluet kaupunkiin

Sinebrychoff tuo markkinoille syyskuussa kaksi tanskalaisen Jacobsen-pienpanimon olutta. Jacobsen Original Dark Lager (5,8 %) on valmistettu Carlsbergin arkistojen vanhimman olutreseptin mukaan, kun taas Jacobsen Bramley Wit -oluessa (4,6 %) on nojauduttu belgialaiseen vehnäoluttraditioon. Yhden oluen jälkeen kannattaa harkita autoilun välttämistä. Bisset nautitaan 0,75 litran pulloista.

Reggae-festarit

Suomi-reggaella menee lujaa. Esimerkiksi Jukka Poika pääsi Provinssirockissa jo samalle lavalle Jonna Tervomaan kanssa. Jos häiskän keikkakunto on vielä katsastamatta, niin siihen on mahdollisuus Helsinki Reggae Festivalilla. Jukka Pojan lisäksi ruohonjuuritason rytmejä tarjoavat Puppa J & Tasottavat, Ruotsin reggae-ihme Governor Andy sekä useat soundsystemit.

Helsinki Reggae Festival Vanhalla 26.8. Liput 12 e.

Hallmark jatkaa

Yksi kaupungin pitkäikäisimmistä trance-klubeista, Hallmark on löytänyt uuden kodin. Tai oikeastaan paikka pysyy samana. Klubi jatkaa toimintaansa La Tourin tilalle avatussa Virgin Oilissa Mannerheimintiellä.

"Etenkin yläkerta toimii mainiosti Hallmarkin tarkoituksiin, valaistus ja äänentoisto ovat kunnossa", kertoo Hallmarkin isäntä DJ Tab.

Hallmark Virgin Oilissa 9.9.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi