Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Chempan remppa kestää.
Chempan remppa kestää.

Dominique odottaa muuttoa

Chez Dominique toivoo pääsevänsä lokakuun aikana uusiin tiloihin Rikhardinkadulle. Asiakaspaikkojen määrä tuplaantuu muutossa 60:een. Entisen baarin puolelle tulee kabinetti. Toistaiseksi Hans Välimäki kumppaneineen kokkaa vanhassa paikassa Ludviginkadulla. Ravintolapäällikkönä on aloittanut Palacen pitkäaikainen sommelier Pekka Koiranen.

Viinifriikin illallinen

Kahdentoista viinin illallinen neljällä ruokalajilla ei kuulosta hassummalta. Viinifriikin unelma toteutuu Sipulissa tiistaina 3.10. Lautasilla löytyy mm. tattirisottoa ja marinoitua latva-artisokkaa sekä grillattua karitsankaretta ja karitsahöystöä. Laseihin kaadetaan huippuviinejä Ranskasta, Espanjasta, Italiasta ja Itävallasta.

Taideviini Ranskasta

Tämänvuotisen Taideviinin (8,95 e) etiketin on suunnitellut nuori kuvataiteilija Paavo Halonen. Merlot-rypäleistä tehdyn viinin on valmistanut eteläranskalainen viinitalo Skalli. Hedelmäinen punaviini saa ryhtiä ja lievää mausteisuutta siitä, että osa viinistä on kypsytetty tammitynnyreissä. Oiva viini kana-, broileri- ja kalkkunaruuille.

Oktoberfest kuohuu

Tehtaankadun Oluthuone Poirotissa litran Mass-tuoppeihin kuohuva, mukavasti humaloitu Hofbräu Oktoberfestbier löytyy puolen litran pullossa Alkossa (3,01 e). Alkon muut Oktober-oluet ovat Hyvien Olutravintoloiden Kuukauden Olut, mukavan pyöreä ahvenanmaalainen Stallhagen (1,96 e) sekä maltainen müncheniläinen Paulaner (2,85 e). Juttutuvassa Oktoberfestiä vietetään Spatenin oluen voimalla.

Angelov vuoden viinimestari

Kämpissä työskentelevä Samuil Angelov voitti Suomen Viinimestari -finaalin. Kilpailussa testattiin viinien tunnistamista ja analysointia, viinin ja ruoan yhdistämistä sekä käytännön tarjoilua. Angelov ja toiseksi sijoittunut Sasson Joonas Vainio edustavat Suomea PM-kisoissa Tanskassa.

Henry’s Pub avaa

Tampereella ja Kuopiossa toimiva Henry’s Pub laajentaa Helsinkiin. Entiseen linja-autoaseman kiinteistöön, Simonkatu 3:een, lokakuun alussa avautuvassa rock-henkisessä musiikkipubissa panostetaan erityisesti live-musiikkiin, jota on tarjolla sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaisin. Reilusti yli sadan asiakaspaikan pubista saa myös chicken wingsejä pikkutunneille asti. Ikäraja tulee olemaan 22.

Sports Academy remonttiin

Kaivokadun urheiluravintola Sports Academy menee kiinni lokakuun alussa remontin ajaksi. Sports Academyn sisustus uusitaan remontissa. Lisäksi parannetaan tekniikkaa ja kanavatarjontaa. Myös neliöitä tulee hieman lisää. Sports Academy avaa jälleen keväällä 2007.

Kämp Gallerialle face lift

Palace Kämp Group ja vakuutusyhtiö Ilmarinen ovat vuokranneet Kämp Gallerian liiketilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Palace Kämp -konserniin kuuluva Lifestyle Resources tulee vastaamaan jatkossa Kämp Gallerian konseptin kehittämisestä. Tarkoituksena on kehittää kauppakeskuksesta kansainvälistä tasoa oleva luksukseen, muotiin ja ravintoloihin keskittyvä kokonaisuus.

Duke on uusi Prive

Superin tilalle, Eerikinkatu 11:n kellariin, on avattu Duke Private Club. Paikka on tarkoitettu ensisijaisesti naapurissa sijaitsevan Studio 51:n Priven jäsenille. Duke avaa jo alkuillasta. Tarjolla teevee, päivän lehdet sekä langaton laajakaista.

Baijeri saapuu Kamppiin

Kampin keskuksen Panimoravintola Bruuverissa juhlitaan Oktoberfestia 29.9. alkaen. Kymmenen päivän festivaaleilla juodaan saksalaisia oluita ja syödään bratwursteja. Lavalla nousee myös artisteja, mm. Kauko Röyhkä.

Sasson karnevaalit

Ravintola Sassossa haetaan karnevaalitunnelmaa 23.10.–4.11. järjestettävillä erikoisviikoillla. Erikoisviikkojen menu on rakennettu Veneto-teemalla. Vallila Interior on naamioinut ravintolan silkkiin ja teatraaliseen väritykseen.

Torni 75 vuotta

Sokos Hotel Tornin 75-vuotista taivalta juhlistetaan taiteella. Hotellin seiniä koristavat neljän nuoren taiteilijan teokset. Tornin Ateljee Bar on tarjonnut näyttelytilaa nuorille ja lahjakkaille taiteilijoille jo vuodesta 1951. Koska jokainen taiteilija on jättänyt Torniin yhden teoksen, niitä on 55 vuodessa kertynyt lähes 3 000. Aino Vepsäläinen on suunnitellut juhlan kunniaksi myös Torni-korusarjan.

Stockiksen pikkusisko Turkuun

Turkuun, ravintola Sokerin paikalle, on avattu Stockholm Diskotekin konseptilla Åbo Diskotek. Kaksikerroksinen diskoteekki on jaettu viiteen osaan: päivän hitit, old school, rock, lounge ja vip. Paikka on ainakin osittain auki seitsemän päivää viikossa. Ravintolapäälliköksi pestattiin alan veteraani, Jaana Vuorenpää.

I love food Kampissa

Kampin Espoon bussiterminaalikerrokseen avattiin kuukausi sitten New Yorkin henkeen toteutettu mixed kitchen -ravintola, I love food. Salaattien, pastan ja grilliruoan lisäksi noin sadan asiakaspaikan ravintola on panostanut kattavaan pizza-listaan. Ravintolassa on kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. Lisäksi pöydät on varustettu Mikael Kivelän taideteoksilla, joita voi myös ostaa kotiin. I love food kuuluu samaan perheyritykseen, joka omistaa myös Don Corleonen.

10-vuotias Unity

Unity, yksi Suomen pitkäikäisimmistä konemusiikkitapahtumista, juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan Kaivohuoneella. Musiikkipuolesta vastaavat harvakseltaan keikkaileva Slusnik Luna sekä 15-vuotista dj-uraansa juhlistava Orkidea. Molemmat soittavat illan aikana Unity-bileiden klassikkoja. Juhlien kunniaksi esillä on myös vanhoja Unityn flyereita ja dekoraatioita. Eikä näiden bileiden flyeri ole enää laminoitu kartonkipala vaan DVD, jota on tehty tuhat kipaletta.

Unity 10th Anniversary Kaivohuoneella 7.10. Liput 20 e. www.clubunity.org

Ja 10-vuotias Illusions

Kaupungin vanhin aamuklubi täyttää Unityn tapaan kymmenen vuotta. Juhlat alkavat lauantaina klo 22 ja jatkuvat aamubileillä sunnuntaihin puoleenpäivään saakka. Levyvalinnoista vastaavat klubi-isäntä DJ Tabin ohella kaksikymmentä vierailijaa, kuten Super8, Jokke, Pietari, Maniac, Tomi K, Käpä, Coma, KimiK ja Sakura.

Illusions 10 v Nosturissa 30.9. klo 22–04 ja 1.10. klo 05–12. Liput 10 e (sis. ilta & aamu).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi