Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

George vaihtoi omistajaa

Henrik Poulsen vahvisti ravintolarypästään Georgella.
Henrik Poulsen vahvisti ravintolarypästään Georgella.

Pitkän linjan gourmet-ravintola George on vaih-tanut omistajaa. Talon uusi isäntä, Henri´x-ketjua pyörittävä Henrik Poulsen ei tee paik-kaan suuria muutoksia eli keittiön “klassinen eurooppalainen” -teema säilyy. Ravintola-ryppääseen kuuluu toinenkin Michelin-kirjassa huomiota saanut ravintola, Huvilakadun rans-kalaiseen keittiöön erikoistunut La Petite Maison. Ex-George Markus Aremo taas on ostanut Hans Välimäen Chez Dominiquen entiset tilat Ludviginkadulla.

George, Kalevankatu 17

Tipaton tammikuu pelastettu

Sinebrychoff on tuonut markkinoille kaksi täysin alkoholitonta tuotetta, Nikolai-oluen ja Golden Cap Perry -siiderin. Tuotteita voi kysellä ravintoloista ja anniskeluliikkeistä. Mikäli tipattomaan tammikuuhun osuu juhlat, tässä resepti tipattoman boolin valmistukseen:

  • pulloa Golden Cap Non-alcoholic Perry -siideriä
  • 1,5 litraa Ginger Alea
  • litra kivennäisvettä
  • sitruunamelissan lehtiä
  • jäitä
  • limelohkoja

Kitty O´Shea´s HOK-Elannolle

Perheyhtiö Center-Inn on myynyt Citykäytävän Kitty O´Shea´s Irish Pubin pääkaupunkiseudun suurimmalle ravintolaketjulle, HOK-Elannolle. Ravintola siirtyy uuden omistajan hallintaan 15. tammikuuta. Ravintolapäälliköksi on kiinnitetty Annankadun William K:sta tuttu Ville Liedes. Kittyn tiloissa on toiminut aiemmin mm. Poppamies-niminen pubi.

Kitty O´Shea´s, Keskuskatu 6, Citykäytävä

Sir Einossa puhutaan

Sir Einossa jär-jestetään keskiviikkoisin paneelikeskusteluja. Päivänpolttavia aiheita kommentoivat kevään aikana mm. Päivi Lipponen, Arto Bryggare ja Jone Nikula. Illan isäntänä toimii näyttelijä Mikko Rasila ja pianoa soittaa Jorma Imeläinen.

Sir Eino, Eteläespa 18

Pirulliset bileet Amarilloissa

Perjantaina 19. tammikuuta järjestetään lähes kaikissa Suomen Amarilloissa erikoisbileet. Luvassa on liveä ja kilpailuja. Helsingin Amarillon nettisivut kehottavat piruilemaan portsareille. Kokeilkaa jos uskallatte.

Amarillo, Mikonkatu 9

Blinipannut tirisevät

Alkuvuoden blinit ovat kunniassa Lehtovaarassa. Talviherkkuja tarjotaan perinteisten mätien lisäksi mm. peurarilletten ja pariloidun lohitartarin kera. Petri Simonen tavoittelee tuhansien blinien kautta uutta ennätystä kaupungin ehkä suosituimmassa bliniravintolassa Lasipalatsissa. Listalla myös Syö blinejä niin paljon kuin haluat (lisukkeista riippuen 21,50–25 e).

Lehtovaara, Mechelininkatu 39
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22–24

Äyriäisten juhlaa

Kai Kallio loihtii tammikuussa hummeriherkkuja Savoyssa. Jyri Hännisen isännöimässä Haviksen avokeittiössä mereneläviä tarjotaan teemalla Äyriäisiä yli äyräiden. Haviksen tammikuun kotimainen kalaherkku on listoilla turhan harvinainen hauki.

Savoy, Eteläesplanadi 14
Havis, Eteläranta 16

Pihviä ja loungea

Lounge-baari tulee Strøgetin paikalle Kampin Radisson SAS -hotelliin. Tarjolla on hyvien raaka-aineiden martineja ja oikeaoppisesti tarjottuja oluita. Esa Hartikainen lupaa edelleen kaupungin parhaat pihvit entisen Johan Ludvigin paikalla. Ruokapuoli saa remontissa oman sisäänkäyntinsä Runeberginkadulta. Ovet avataan helmikuun puolivälissä. Vanhoista ravintoloista jäävät jäljelle vain kassakoneet.

Grill it!, Runeberginkatu 2

Tanskan oluita

Olutkulttuuri on aina jyllännyt Tanskassa. Kallion ja Eiran Poiroteissa pääsee tutustumaan tanskalaisten mallasjuomien kirjoon vuonna 2007. Luvassa on suomalainen ensi-iltoja esimerkiksi Färsaarilta ja Jyllannista. Tanskaa väännetään 15.1. alkaen.

Oluthuone Poirotti, Toinen linja 15 ja Tehtaankatu 38

Viiniä K-kaupoissa

Uusi vuosi toi viinin K-kauppoihin. Kyseessä on pohjois-italialainen makea kuohuviini Moscato d’Asti. Juhlavan pullon sisällössä on voltteja ainoastaan 4,5 %. Kuplajuoma sopii aperitiivin lisäksi marjoille ja makeille jälkiruuille.

Ale Pub Sedulle

HOK-Elanto luopuu Ale Pubista. Uusi omistaja Sedu Koskinen pääsee remontoimaan tiloja aprillipäivänä 1.4.2007, kun vanha vuokrasopimus päättyy. SK-Ravintolat avaa KY:n kiinteistössä uuden ravintolan keväällä 2007.

Ale Pub, Pohjoinen rautatiekatu 21

Ruotsalainen The Attic Tanskasta

Mad Monaco -klubi valloittaa Stockholm Diskotekin vuoden toisena perjantaina. Illan pääaktista vastaa It’s Beautiful -hitin tehnyt ruotsalainen pophousekaksikko The Attic, jota muuten järjestäjät ennättivät hehkuttaa hetken aikaa tanskalaiseksi tanssilistojen valloittajaksi. Mukana myös Karolus ja Timantti-T.

Mad Monaco Stockholm Diskotekissa 12.1. Liput 7 e.

Tim Deluxe kaupungissa

Avaruus Disco saa vuoden alkajaisiksi vieraita Britteinsaarilta. Dekkien taakse asettuu dj-tuottaja Tim Deluxe, joka nousi ensimmäistä kertaa parrasvaloihin It Just Won’t Do –hitillään vuonna 2002. Tämän jälkeen Deluxe on muun muassa remiksannut Basement Jaxxia ja The White Stripesia. Diskopitoista seuraa hänelle pitävät Matt “Weirdo” Playford sekä kotimainen vinyylisankari Lil’ Tony.

Avaruus Disco Rose Gardenissa 5.1.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi