Kuultua

Helsingin ravintola- ja klubiuutiset

Onnelan tilat tuplaantuvat

Sedu laajentaa Onnelaa ja yritysrypästään.
Sedu laajentaa Onnelaa ja yritysrypästään.

Onnelassa on parhaillaan käynnissä laajennus, ja kun tilat huhtikuussa valmistuvat, tulee Onnelasta Pohjoismaiden suurin yökerhokompleksi. Erilaisin teemoin toimivia baareja tulee tiloihin peräti kahdeksan nykyisten kolmen sijaan. Onnelan vanhat tilat toimivat keskeytyksettä laajennuksesta huolimatta.

Onnela, Fredrikinkatu 48

RMJ SK Ravintoloille

Suomen suurin juhannusfestivaali, Raumanmeren juhannus, on siirtynyt SK Ravintoloiden omistukseen. Tapahtuma kerää vuosittain noin 90 000 kävijää. Festivaali sopii Sedun yritysryppääseen, sillä kaupungeissa sijaitsevat ravintolat ovat juhannuksena kiinni. RMJ pyrkii erottumaan perinteisistä rockfestivaaleista ja tavoitteena on järjestää ennen kaikkea bileet.

RMJ, Raumanmeri

Tony’s Delissä erikoisviikot

Tony’s Delissä maistellaan Emilia-Romagnan maakunnan erikoisuuksia 8.1.–24.2. Alueen herkuista parman- kinkku on kuuluisin, mutta seudulta ovat lähtöisin myös parmigiano, tagliatelle ja balsamico. Teemaviikoilla on saatavilla myös tryffelillä maustettua pastaa.

Tony’s Deli, Bulevardi 7

Kämpin ravintoloihin uudet vetäjät

Marko Laine ja Ilkka Rantanen siirtyvät Palace Gourmet´sta johtamaan Hotel Kämpin kolmea ravintolaa. Vuosi sitten uusitut Kämp Café, Kämp Club ja sushiravintola YUME kuuluvat samaan yritysryppääseen kuin Palace Gourmet.

Hotel Kämp, Pohjoiseplanadi 29

Sikariklubi Krunikaan

Kruununhaan perinteikäs Kirja muuttuu maaliskuussa KirjaClubiksi. Yksityisklubissa vaalitaan sikareita ja jäsenten omia juomia. Havannalaisten tupruttelu on mahdollista myös tupakkalain ensi kesän muutoksen jälkeen. Keittiö on avoinna lounaasta myöhäiseen iltaan. Lisätietoja osoitteessa www.kirjaclub.fi

KirjaClub, Kirjatyöntekijänkatu 10

Kaupungin halvin viini

Kaupungintalon naapurissa Nuevossa vietetään pihviviikkoja helmikuun loppuun asti. Kyytipojaksi tarjotaan sopuhintaan El Coton -punaviiniä Riojasta. Keittiömestari Timo Keinäsen grillattu häränfilee oliivipaahdetun perunan ja bataatin sekä tumman brandykastikkeen kera kustantaa kahdelle 40 e, viinipullon kera 49 e.

Nuevo, Sofiankatu 4

Britti- ja jenkkioluita

Gallows Bird viettää jo kymmenettä real ale -festivaalia 19.–20.1. Hanassa on mm. palkittua Britti-tuoreolutta Timothy Taylor Landlordia. Siiderinystäville löytyy aito maalaissiideri Janet’s Jungle Juice. Puotilan Pikkulinnun ja Punavuoren Old Anchorin Amerikan-viikoilla maistellaan kolmen pienpanimon oluita lumisesta Coloradosta. Kokeile palkittu Denver Pale Ale.

Gallows Bird, Merituulentie 30, Pikkulintu, Puotilan ostoskeskus, Old Anchor, Pursimiehenkatu 16

Wanna-be Rockstar?

On the Rocksissa on käynnistynyt Wanna be a Rockstar? -kilpailu. Kisaa käydään joka toinen sunnuntai. Kilpailupäivät ovat 28.1., 11.2. ja 25.2. Ilmoittautua voi aina kello 22 saakka. Kilpailun juontaa aina yhtä pelottava Jussi Lampi.

On the Rocks, Mikonkatu 15

Keihäsmatka Erottajalle

Erottajan Klaus K:n Filmitähti lähtee Las Palmasin Grilliviikoillaan Keihäsmatkoille. Ilari Paananen grillaa kevätkananpoikaa Kanarian uusienperunoiden kera ja vartaassa löytyy chilihärkää. Vaihtoehtoisesti grillataan siikafileetä tai kasvisvarrasta ja makeaksi loppuun siiderissä marinoitua hedelmäsalaattia. Alkuun imetään pillillä pullosta 70-luvun retrona kossujaffaa.

Filmitähti, Erottajankatu 4

Islanti tulee Skattalle

Siggi Hall tuo Islannin Katajanokalle. Nokassa ja Sipulissa nautitaan viiden ruokalajin illallisella (59 e) mm. ruijanpallasta ja kampasimpukkaa sekä karitsan paahtopaistia. Islannista saapuu kokkaamaan myös Palmi Jonsson, Oslon kahden tähden Bagatellesta Jonas Lundgren ja Washington

DC:stä Ric Lacoste. Suomea edustaa Islannin Food & Fun -tapahtumassa helmikuussa Reykjavikissa Savoyn Kai Kallio.

Nokka, Kanavaranta 7

Pata kuumana Töölönrannassa

Mikael Kyyhkysen fondue-padat käyvät kuumina Töölönrannassa. Neljää erilaista fondueta on tarjolla vähintään kahden hengen talvisiksi seurusteluruuiksi. Juustofondue (18 e per nenä) saa kyytiinsä mm. rosmariinikrutonkeja, luumutomaatteja, cocktailkurkkuja, perunaa ja balsamiherkkusieniä. Tai sitten voi poiketa makealle suklaafonduelle (11 e/henkilö) cantuccini- ja saviodavi-keksien sekä marjojen ja hedelmien kera.

Töölönranta, Helsinginkatu 56

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi